علیرضا احمدی اسکویی چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: برداشت محصول زرشک در راستای حفظ، احیا و بهره برداری اصولی از عرصه های منابع طبیعی و محصولات فرعی آن اجرا می شود؛ زرشک وحشی یکی از محصولات و منابع اصلی گیاهان دارویی است.
وی گفت: در سطح 68 هکتار از عرصه های زرشک در روستای چهار بید جاجرم به میزان 15 تن زرشک وحشی به صورت فنی و اصولی برداشت شد که در همین راستا 14 هکتار از عرصه های این رویشگاه با نهال گلدانی زرشک احیا و غنی سازی می شود.
احمدی اسکویی افزود: زرشک وحشی یکی از محصولات اصلی و عمده عرصه های منابع طبیعی استان است که علاوه بر ارزش غذایی دارای خواص دارویی متعددی دارد اما، در خراسان شمالی صنایع فرآوری و بسته بندی آن وجود ندارد و به صورت خام به خارج استان و به کشورهای خارجی صادر می شود.
به گزارش ایرنا زرشک درختی کوتاه به ارتفاع دو الی سه متر و پر از شاخه های دارای تیغ های کوچک و نوک تیز با برگ های کوچک و نازک تخم مرغی شکل که به رنگ سبز تیره و گل هایی کوچک خوشه ای با رنگی زرد است.
این درخت وحشی به صورت خودرو در مناطق کوهستانی در کنار رودخانه و جاهای مرطوب می روید همچنین پایین آورنده و تنظیم کننده فشارخون و تنظیم کننده چربی خون است و اعمال دستگاه گوارش را منظم می کند همچنین برای رفع یبوست مفید است و مبتلایان به بیماری قند می‌توانند با مصرف این گیاه قند خون خود را کنترل کنند.
تنوع آب و هوایی و شرایط اکولوژیک مختلف، موجب تنوع گونه ای و غنای گیاهان دارویی در سراسر استان شده است، به طوریکه بیش از300 گونه گیاهان دارویی در عرصه های منابع طبیعی به صورت خودرو یافت می شود.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی دو میلیون و 33 هزار و 36 هکتار است که از این وسعت یک میلیون و 400 هزار هکتار مرتع، بیش از 183 هزار هکتار بیابان و 434 هزار و 550 هکتار جنگل است.
7186/ 6042/3007/
خبرنگار: فاطمه مقدسی باجگیران** تنظیم کننده: ربابه صانعی ** انتشار دهنده: سید حسین قدسی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.