به گزارش ایرنا علی اصغر بدیعی مقدم روز یکشنبه در کارگاه آموزشی توجیهی طرح ایمن سازی مدارس حاشیه جاده اظهار کرد: امسال 9 مدرسه به لحاظ فیزیکی و 25 مدرسه به لحاظ آموزشی ایمن سازی می شوند.
وی افزود: اولویت ها برای اجرای طرح های ایمن سازی مدارس بر اساس مواردی همچون میزان تردد در جاده، فاصله مدرسه از جاده، تعداد دانش آموزان میزان ترددهای عرضی از جاده تعیین می شود.
وی گفت: از سال 93 تا 95 طرح ایمن سازی فیزیکی مدارس در 51 مدرسه و ایمن سازی آموزشی در 73 مدرسه حاشیه جاده های استان اجرا شده است که امسال نیز 34 مدرسه زیر پوشش این طرح قرار می گیرند.
بدیعی مقدم اظهار کرد: برای اجرای طرح ایمن سازی فیزیکی در مدارس حاشیه جاده در این مدت 6 میلیارد و 150 میلیون ریال اعتبار و برای اجرای ایمن سازی آموزشی نیز یک میلیارد و 460 میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.
وی افزود: ایمن سازی فیزیکی شامل نصب چراغ چشمک زن، خط کشی جاده و خط نوشته است و ایمن سازی آموزشی شامل آموزش نحوه تردد ایمن دانش آموزان به مدارس، افزایش دانش ایمنی ترافیک و آموختن مهارت های لازم در این حوزه است که با توزیع اقلام آموزشی، مانند کتاب های آموزشی و توزیع جلیقه های شبرنگ میان دانش آموزان همراه می شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی اظهار کرد: تاکنون مدارس زیادی تحت پوشش طرح ایمن سازی مدارس حاشیه جاده قرار گرفته اند البته برخی از مدارس پس از چند سال، دوباره نیاز به اجرای برنامه های مربوط به ایمن سازی پیدا می کنند که این برنامه ها در این مدارس بازخوانی می شود.

* استفاده از توان معلمان در ایمن سازی آموزشی مدارس حاشیه جاده
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی نیز در این کارگاه آموزشی گفت: طرح ایمن سازی مدارس حاشیه جاده ها در تمام استان ها اجرایی می شود اما این استان در اقدام ابتکاری، برای اجرای طرح ایمن سازی آموزشی از توان معلمان و مدیران همان مدرسه بهره گرفته است.
سعید سبحانی اظهار کرد: در سایر استان ها طرح ایمن سازی آموزشی توسط نیروهای آزاد و یا پیمانکار اجرا می شود اما ما تلاش داریم تا از ظرفیت و توان معلمان، معاونان و یا مدیران در مدارس برای ارتقای آشنایی دانش آموزان استفاده کنیم.
وی گفت: بر این اساس مدیران 25 مدرسه که امسال زیر پوشش طرح ایمن سازی آموزشی قرار دارند، یک همکار از مدرسه را برای ارائه این آموزش ها معرفی می کنند تا نسبت به نکات مورد نیاز ایمن سازی آموزشی آشنا شوند.
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی خاطرنشان کرد: استفاده از توان معلمان و مدیران در ایمن سازی آموزشی در چند استان دیگر به صورت پایلوت اجرا شده است و مقرر شده تا در صورت موفقیت آمیز بودن در مدارس حاشیه جاده های کشور تعمیم داده شود.
بر اساس این گزارش حدود 190 مدرسه درحاشیه جاده های این استان باید در برنامه ایمن سازی قرار گیرند.
سال تحصیلی گذشته 15 مدرسه حاشیه جاده به لحاظ فیزیکی و 25 مدرسه حاشیه جاده به لحاظ آموزشی ایمن سازی شدند.
طول راه های خراسان شمالی بدون احتساب راه های روستایی، یکهزار و 343 کیلومتر است که 1,54 درصد از راه های کشور را به خود اختصاص داده و از این لحاظ در رتبه 25 کشور قرار دارد.
اکنون 166 کیلومتر بزرگراه، 432 کیلومتر راه اصلی و 745 کیلومتر راه فرعی در این استان وجود دارد.
طول راه های روستایی استان هم چهار هزار و 654 کیلومتر است که 3,6 درصد از راه های روستایی کشور را دارد و در رتبه 13 قرار دارد.
طول راه های شریانی استان 637 کیلومتر است که 1,8 از راه های شریانی کشور را دارد و در رتبه 23 قرار دارد.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.