به گزارش ایرنا روز یکشنبه کورش بهادری در جمع خبرنگاران اظهارکرد: در سال 84، چهار میلیارد و 500 میلیون ریال برای این پیست هزینه شده اما متاسفانه این پروژه با مشکلاتی مربوط به انشعابات و راه دسترسی مواجه است که مقرر شده تا با تخصیص اعتبار این پیست آماده استفاده شود.
وی با اشاره به پیست اسب دوانی منطقه علی آباد و ظرفیت بسیاری بالای صنعت اسب در استان و نبود زمین مناسب برای برگزاری کورس های اسب دوانی گفت: تیپ 130 نیروی زمینی ارتش استان همکاری کرد تا این زمین را برای برگزاری مسابقات در اختیار هیات سوارکاری و اداره کل ورزش و جوانان قرار دهد.
بهادری عنوان کرد: ما تعصب خاصی نداریم که زمین پیست اسب دوانی در حاکمیت چه کسی باشد،هدف ما این است که صنعت اسب در استان رشد و پیشرفت داشته باشد و بتوانیم این پیست را توسعه دهیم.
وی اظهارامیدواری کردکه در سال 97، مبلغ ویژه ای برای پیست اسب دوانی منطقه علی آباد مصوب شود تا پیستی در شان خراسان شمالی داشته باشیم.
فرمانده تیپ 130 نیروی زمینی ارتش خراسان شمالی نیز اظهار کرد: این استان خاستگاه ورزش سوارکاری و ورزشی لازم و مفرح برای جوانان است.
سرهنگ ابراهیم گلگلی گفت: استفاده از پیست اسب دوانی علی آباد بنا به دلایلی تاکنون محقق نشده بود، اقداماتی شده بود اما به علت عدم تعاملات خوب و مثبت، خروجی مطلوبی در این قضیه نداشتیم اما با رایزنی های انجام شده و در خواست های جامعه سوارکاری قرار شد تا موانع این کار را برطرف کنیم.
وی افزود: براین اساس بنا شد تا زمین هایی که ارتش دارد با حفظ کاربری در راستای ورزش استفاده شود.
سرهنگ گلگلی گفت: زمین علی آباد(پیست اسب دوانی) بخشی از زمین های ارتش است که کاربری نظامی و آموزشی دارد، ما با حفظ همان کاربری ها سعی کردیم مسئولان را متقاعد کنیم تا در خدمت ورزش و مردم باشیم.
وی افزود: خوشبختانه ارتش هم در این زمینه با بسیج امکانات خود در اسرع وقت زمین پیست اسب دوانی را آماده کرد، مسئولان هم قول مساعددادند که همکاری لازم را داشته باشند و ما را در این راه تنها نگذارند اگر چه این زمین متعلق به ارتش هست و خواهد بود.
وی گفت: زمانی که اسناد مالکیتی این زمین اخذ شد، بنا بر آنچه مسئولان ارتش عنوان کردند می توانیم بعدها این زمین را با تعاملات سایر سازمان ها به هر بخشی که می خواهد متولی این زمین باشد به شکل فروش یا هر چه مسئولان امر صلاح بدانند تحویل دهیم.
سرهنگ گلگلی اظهارکرد: در تعامل با مسئولان ورزشی استان برنامه سوارکاری را در این مکان اجرا می کنیم و با همکاری آنها و با استفاده از جذب اعتبارات این مکان را توسعه می دهیم .
برگزاری مسابقه و کورس های محلی نیز در منطقه جرگلان رونق بسیار دارد و بعضا بدون دخالت هیات سوارکاری به شکل سنتی برگزار می شود.
صنعت اسب، ثروت بزرگ و بکر شمرده شده که تولیدکنندگان اسب، نه تنها به سود اقتصادی دست نیافته اند بلکه در هجمه بی توجهی و بی اعتنایی ها رو به افول ر فته است.
اسب اصیل ترکمن جایگاه منحصر بفردی در کشور و خراسان شمالی دارد که نمی توان آن را انکار کرد اما این روزها، کمبودها، کاستی ها و بداخلاقی ها در جامعه و ناهماهنگی ها و بی توجهی ها در میان مسئولان سبب شده تا صنعت اسب در استان نتواند رشد و پیشرفت داشته باشد.
صنعت اسب ترکمن می تواند سبب افزایش درآمد روستاییان محروم به ویژه روستاییان راز وجرگلان باشد اما این بی توجهی ها سبب شد تا همان معدود کسانی که تلاش دارند تا این نژاد و ذخیره ژنتیکی استان را حفظ کنند در ادامه فعالیت های خود بی انگیزه و بی رغبت شوند.
در استان خراسان شمالی سه هزار سر اسب وجود دارد که یک هزار سر آن اسب اصیل ترکمن است.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.