به گزارش ایرنا، نوسازی بافت فرسوده یکی از عوامل مهم در شهرسازی است که با تحقق اهداف موردنظر و حصول موفقیت‌های سازنده در این حوزه، از بروز بسیاری مخاطرات و آسیب‌های احتمالی پیشگیری خواهد شد و بدون تردید یکی از اصلی‌ترین عوامل عدم توفیق در این حوزه به محدودیت‌های اعتباراتی بازمی‌گردد، زیرا اساسا موضوع احیای چنین مناطقی، بودجه‌های سنگین و بسیاری را می‌طلبد.
شیروان در کریدور اصلی استان های شرقی به استان های شمالی واقع شده و سالانه پذیرایی مسافران و گردشگران بی شماری از این استان ها است، بافت فرسوده شهری با مرمت و بهسازی می تواند نقش ویژه ای در جذب گردشگر داشته باشد که باید با همت مسئولان مربوطه تقویت زیرساخت های جذب گردشگر در بافت های فرسوده شهری در دستور کار قرار گیرد.
از سویی احداث واحد های مسکونی جدید در بافت فرسوده شهری می تواند به کاهش معضل مسکن در شیروان کمک کند.
یکی از شهروندان شیروان در خصوص بافت فرسوده این شهرمی گوید: سال هاست شاهد وعده مسئولان درباه نوسازی بافت فرسوده هستیم ولی متاسفانه وعده مسئولان اجرایی نشده و فقط دل های مردم از غم پرشده و غم و غصه مسکن نو بر دوش خانواده ها مانده است.
فریبا لاهوتی با اشاره به نبود امکانات رفاهی و تفریحی در این مناطق اظهار کرد: مسئولان با خدمت‌رسانی به بافت فرسوده برای مردم انگیزه ایجاد کنند.
یکی دیگر از شهروندان گفت: بافت های ناکارآمد و سکونت گاه های غیررسمی و پهنه هایی با کاربری ناسازگار شهری و حاشیه نشینی و بافت های فرسوده خودشان به عنوان پدیده و آسیب اجتماعی مطرح هستند.
امین خداپیشه با اشاره به تسهیلات نوسازی در اجرای این طرح ها اظهار کرد: کارمزد تسهیلات 18 درصد است که بازپرداخت این تسهیلات برای مردم دشوار بوده وتاکنون استقبال خوبی از سوی مردم برای دریافت تسهیلات صورت نگرفته و این امر نیازمند توجه مسئولان است.
یک کارشناس عمران با بیان اینکه شیروان می تواند قطب و مقصد گردشگری استان باشد، گفت: اوضاع اقتصادی در کنار رکود قطعا تاثیر بسزایی در پایین بودن آمار گردشگران در شیروان دارد .
وی که حاضر به ذکر نام خود نیست اظهار کرد: بازسازی مراکز تفریحی، بافت فرسوده شهری و احیا مراکز اقتصادی، بازار و ایجاد فضاهای تفریحی جدید می تواند یکبار دیگر شهرستان شیروان را به جایگاه اصلی خود در جذب گردشگر سوق دهد.
وی گفت:هدف نهایی از احیای بافت‌های فرسوده، لحاظ شدن استانداردهای شهری، فنی و عمرانی در املاک و ابنیه و معابر احداث‌ شده و لازمه تحقق این امر همسویی، یکپارچگی و اقدام عملیاتی همه‌جانبه میان تمامی ظرفیت‌های شهری است و به نظرمی رسد نمی‌توان صرفاً با تکیه‌بر یک‌نهاد و یا سازمان خاص به توفیق چندانی در این عرصه دست‌یافت.
وی افزود: سکونت‌گاه‌هایی که ازلحاظ ابنیه فاقد استحکام بنای لازم است و یا معماری معابر آن با نارسایی و دشواری در امکان دسترسی روبه رو بوده، طبیعتا استانداردهای لازم و اصولی برای یک زندگی عادی در آن با کاستی‌هایی روبرو است که در چنین عرصه‌ای کیفیت زندگی با نارسایی‌هایی مواجه می‌شود.
وی تصریح کرد:ضعف‌های زیرساختی و امکاناتی یکی دیگر از معضلاتی است که اگر نگوییم در تمامی بافت‌های فرسوده، اما در اکثریت قریب به‌اتفاق آن قابل‌مشاهده است و طبیعتاً با چنین اوصافی، برخورداری از امکانات و الزامات لازم زندگی شهری با چالش‌هایی مواجه خواهد شد.
رییس شورای اسلامی شهر شیروان گفت: هم اکنون شیروان به عنوان دومین شهر استان خراسان شمالی 120 هکتار بافت فرسوده دارد که 12 هزار نفر جمعیت در محله های بافت فرسوده شیروان زندگی می کنند.
حسن اسکندریان در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: شهرداری مصوب کرده برای بازسازی مناطق فرسوده این شهر اعمال 40 درصد تخفیف برای کل مناطق را دارد و مابقی 50 درصد نقد و 50 درصد 12 ماهه بدون کارمزد می باشد.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای بازسازی مناطق فرسوده شیروان گفت: شهرداری برای صدور پروانه در مناطق بافت فرسوده تخفیف می دهد و از سویی تراکم پایه در کل شهر 120 درصد و برای بافت فرسوده در قطعات بالای بیش از 200 متر تراکم پایه 180 درصد است.
اسکندریان با اشاره به اینکه نوسازی در بافت فرسوده یک فرایند زمان بر بوده و نیازمند مشارکت و همراهی شهروندان است افزود: بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده برای کاهش آسیب های ناشی از حوادث غیرمترقبه، سهولت دسترسی به این مناطق در مواقع بروز حوادث، کاهش آسیب های اجتماعی، افزایش میزان نفوذپذیری بافت فرسوده و سرزندگی محلات ضروری است.
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری خراسان شمالی گفت: پرداخت تسهیلات یارانه ای برای نوسازی بافت فرسوده از سال 93 آغاز شده است.
علی همتی چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: برای نوسازی بافت فرسوده برای هر واحد در بجنورد 400 میلیون ریال و در سایر شهرستان ها به ازای هر واحد 300 میلیون ریال تسهیلات پرداخت می شود.
وی گفت: از سال 93 تاکنون برای نوسازی بافت فرسوده در شهر شیروان در مجموع کل 267 نفر برای دریافت تسهیلات به بانک ها معرفی شده اند.
شهر شیروان با 85 هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در 60 کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
7186/6042 گزارش از: فاطمه مقدسی باجگیران** انتشار دهنده: سید حسین قدسی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.