به گزارش پنجشنبه ایرنا، مجید خرازیان مقدم در بازدید از پارک پردیسان در بجنورد با بیان اینکه در یکی دو دهه اخیر عوامل تهدید برای وحوش تغییر یافته است اظهار کرد: تا 2 دهه گذشته بیماری ها به عنوان عامل تهدید برای وحوش نگران کننده نبودند اما اکنون بیماری ها به ویژه بیماری های واگیر دامی، یکی از عوامل مهم تهدید وحوش به حساب می آیند.
وی تصریح کرد: بیماری مثل طاعون نشخوارکنندگان کوچک از دام اهلی به نشخوارکنندگان وحشی قابل انتقال است و می تواند بعنوان مثال طی 2 هفته سال ها زحمات ما در منطقه را بر باد دهد.
مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طی ماه گذشته شاهد تلفات وحوش در مناطق تحت مدیریت استان سمنان بعلت بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک بودیم اما با توجه به دستورالعمل هایی داده شده و با همکاری خوب دامپزشکی، تلفات مهار شده است.
وی درباره تلفات در پارک ملی سالوک در شهرستان اسفراین اظهار کرد: بر اساس اعلام اداره کل دامپزشکی استان خراسان شمالی در روز دوشنبه هفته جاری این تلفات به علت ویروس عامل بیماری اکتیما است که بیماری واگیر دار بین دام اهلی و حیات وحش است.
خرازیان مقدم گفت: البته بر اساس آخرین اطلاعات واصله از دامپزشکی استان مذکور ویروس عامل طاعون نشخوارکنندگان کوچک از آخرین نمونه های بدست آمده جدا شده است که البته هنوز به صورت کتبی این موضوع به محیط زیست منعکس نشده است. بهه هر حال انتظار می رود دامپزشکی، واکسیناسیون فراگیر و به موقع علیه بیماری های واگیر به خصوص بیماری طاعون نشخوار کنندگان را برای دام های در مجاورت و یا در داخل مناطق حفاطت شده انجام دهد.
وی افزود: البته دامپزشکی به علت کمبود اعتبار بعضا اقدامات واکسیناسیون را صرفا پس از تایید بیماری در کانون های آلوده انجام می دهد اما انتظار این است که بر اساس اعتبار، واکسیناسیون فراگیر برای دام اهلی حاشیه مناطق تحت مدیریت محیط زیست و یا دام هایی که در مناطق مزبور تردد می کنند را در اولویت قرار دهد.
وی با بیان اینکه یک معضل مهم برای وحوش، ورود دام اهلی به مناطق تحت مدیریت میحط زیست است گفت: ورد و خروج دام اهلی باید با هماهنگی میحط زیست باشد و علاوه بر آن دام های واکسینه شده، باید با علامت بر روی گوش دام، مشخص شوند.
مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به حضور بیش از حد دام در مراتع گفت: درخواست ما این است حضور دام در مراتع کنترل شود و سهم حیات وحش نیز در مراتع در نظر گرفته شود.

*کمبود محیط بان
خرازیان مقدم با اشاره به اینکه حفاظت از محیط زیست و مناطق چهارگانه باید به سمت هوشمندسازی سوق داده شود اظهار کرد: در وضعیت کنونی اگر شمار محیط بانان سه برابر افزاش یابد باز هم نمی توان گفت حفاظت از محیط زیست به خوبی انجام می شود بنابراین پایش محیط زیست باید هوشمند شود.
وی افزود: در این صورت نیازی به افزایش چشمگیر نیروی انسانی نیست و با همین تعداد محیط بان می توان مناطق را به نحو موثرتری پایش کرد و امید است شرایط اعتباری تغییر یابد و حفاظت هوشمند در مناطق محیط زیست محقق شود.
به گفته وی با توجه به وجود بیش از 17 میلیون هکتار مناطق تحت مدیریت و هشت میلیون هکتار مناطق شکار ممنوع، اکنون به ازای هر 10 هزار هکتار مناطق مذکور یک محیط بان به کار گرفته شده است.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.