مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی از مبارزه با کرم همه چیز خوار در سطح 1500 هکتار از مزارع پنبه این استان خبر داد.

به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل جهاد کشاورزی خراسان شمالی  محمد رضایی با اشاره به بروز آفت کاردرینا(کرم همه چیز خوار) در بین مزارع استان گفت: متاسفانه میزبان‌هایی که این آفت بر خلاف میزبان های دیگر دارد زیاد است و همه چیز حتی گیاهان وحشی را نیز می‌خورد و هم اکنون این آفت در بسیاری از مزارع گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی، ذرت، نخود و چغندر قند دیده می‌شود.

وی با بیان اینکه میزان زاد و ولد این آفت نیز زیاد است، افزود: هر حشره از این کرم تا 1700 تخم می‌گذارد این درحالی است که سن گندم یک افت بسیار حائز اهمیت است و تا 75 تخم می‌گذارد.

رضایی ادامه داد: از سوی دیگر هر 25 روز نسل آن تکرار می‌شود بنابراین برای مبارزه با آن باید هر 10 روز امر مبارزه در مزارع انجام شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه این آفت جزء آفات پروانه ای است که شب پرواز بوده و زمان فعالیت آن هنگام شب است، اظهار کرد: زمان مبارزه با این آفت به هنگام شب است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون در سطح 5900 هکتار با آفت کاردرینا مبارزه شده است، بیان کرد: از این میزان 1500 هکتار مربوط به مزارع پنه و 3000 هکتار مربوط به مزارع چغندر قند است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی با بیان اینکه 120 هکتار از مزارع چغندر قند استان به علت حضور این آفت باید برگردانده شود، گفت: البته این سطح از مزارع دیر کشت شده بود و با کشاورزان اعلام شده بود که از کشت چغندرقند در آن بازه زمانی خودداری کنند.

وی تاکید کرد: سمپاشی به هنگام شب، آبیاری و تغذیه گیاهی از مهم‌ترین اقداماتی است که کشاورز باید برای مبارزه با این آفت انجام دهد که در این صورت در عملیات مبارزه ای نیز موفق خواهد شد./

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.