به گزارش ایرنا، کشتزارهای گندم در استان این روزها صحنه حضور کمباین ها برای برداشت این محصول است و مسئولان مختلف از چندی قبل از مهیا شدن بسترهای مناسب تولید تا برداشت این محصول راهبردی خبر داده اند.
معاینه فنی کمباین ها پیش از ورود به مزرعه ها، حضور ناظران در کشتزارها، بررسی صحت عملکرد باسکول ها در مراکز خرید و تامین فضای ذخیره سازی برای گندم از جمله اقداماتی است که توسط نهادهای مختلف در این استان انجام شده و یا در حال انجام است.

* از معاینه فنی کمباین ها تا نظارت بر سر زمین
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی از معاینه فنی کمباین ها خبر داد و گفت: کمباین های مهاجر و بومی پیش از اقدام به برداشت توسط ناظران فنی مورد معاینه فنی قرار می گیرند و مالکان این ناوگان مکلف هستند که ایرادها و نقائص را برطرف کنند.
عبدالله یوسفی اظهار کرد: ناظران کشاورزی در هنگام برداشت در مزارع حضور داشته و بر نحوه فعالیت کمباین ها نظارت دارند و میزان ریزش را رصد می کنند اما برای جلوگیری از افزایش میزان ضایعات گندم، به کشاورزان توصیه شده است که خود نسبت به میزان ریزش گندم حساس بوده و درصورت مشاهده ریزش بیش از حد به راننده کمباین تذکر دهند.
وی با بیان اینکه بخشی از ریزش گندم به هنگام جابه جایی این محصول از مزرعه تا مراکز خرید رخ می دهد می گوید: در این باره کشاورزان باید توجه داشته باشند که ناوگان مناسب برای جابه جایی و حمل گندم استفاده و نسبت به بستن تمام درزهای ناوگان اقدام کنند.
یوسفی تاکید کرد: محموله باید توسط چادر به طور کامل پوشانده شود تا از ریزش محصول به هنگام تردد در جاده ها جلوگیری شود.
وی اظهار کرد: وضعیت نامناسب جاده های بین مزارع یکی دیگر از علت های ریزش گندم به هنگام جابه جایی این محصول است که در این زمینه امسال اعتباری برای اجرای پروژه های جاده های بین مزارع دیده شده است.

* بررسی صحت عملکرد باسکول مراکز خرید
مدیر کل استاندارد خراسان شمالی نیز از آغاز طرح بررسی صحت عملکرد باسکول های مراکز خرید گندم و جو در استان خبر داد و گفت: با توجه به فرا رسیدن زمان برداشت گندم، بررسی صحت عملکرد تمامی باسکول های مراکز خرید گندم و جو در استان انجام می شود.
فهیمه مهمان نواز اظهار کرد: در راستای اجرای قانون و ضوابط اجرایی سازمان ملی استاندارد در زمینه اندازه شناسی و اطمینان از صحت عملکرد باسکول های وسایل چرخدار جاده ای (ثابت همکف)، باسکول های مراکز خرید گندم شامل سیلوهای گندم، شرکت های آرد و تعاونی روستایی ها در شهرستان های بجنورد، فاروج، مانه و سملقان، گرمه و جاجرم از نظر صحت کار بررسی خواهد شد.
مدیرکل استاندارد خراسان شمالی افزود: بررسی صحت کار باسکول های ثابت همکف منحصر به زمان برداشت محصولات کشاورزی نخواهد بود و در طول سال ادامه خواهد داشت.

* 38 مرکز خرید گندم آماده تحویل محصول گندم کاران
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی نیز گفت: 38 مرکز آماده خرید محصول گندمکاران خراسان شمالی است.
حشمت الله بورسلانی اظهار کرد: 11 مرکز خرید در شهرها و 27 مرکز مباشر خرید در روستاها اقدامات لازم برای خرید را تدارک دیده اند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی گفت: سیلوهای استان از گندم های پارسال خالی نشده و بخشی از ظرفیت انبارها و سیلو ها پر است به همین دلیل رایزنی های لازم انجام شده است تا بخشی از گندم استان به خارج استان منتقل و صادر شود.

* مشکل خاصی در زمینه پرداخت وجوه گندم وجود نخواهد داشت
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی گفت: امسال تدابیر و رایزنی هایی انجام شده که احتمال ایجاد تاخیر در پرداخت وجوه گندم کاران کاهش داده است.
وی افزود: بر اساس پیگیری های انجام شده، قرار است دولت برای جبران تاخیر در پرداخت وجه کشاورزان جریمه پرداخت کند البته این امر هنوز در هیات دولت مصوب نشده است اما در صورت تحقق این امر، گندم کاران به ازای تاخیر در دریافت وجوه گندم می توانند دیرکرد دریافت کنند.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی گفت: امسال محصول گندم کاران همچون سال گذشته با چهار درصد افت مفید و دو درصد افت غیرمفید خریداری می شود.
وی خاطرنشان کرد: قیمت خرید گندم با شرایط مزبور به ازای هر کیلوگرم از این محصول 13 هزار ریال تعیین شده است..
وی افزود: در خراسان شمالی ظرفیت ذخیره سازی گندم به میزان 300 هزار تن ایجاد شده است که 75 هزار تن سیلوی بتنی است.

* پیش بینی کاهش 70 هزار تنی تولید گندم در خراسان شمالی
معاون بهبود ​تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: پیش بینی می شود میزان تولید گندم امسال استان در مقایسه با پارسال 70 هزار تن کمتر باشد و به میزان 250 هزارتن برسد.
محمدجواد تشکری اظهار کرد: سال گذشته 256 هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شد اما این رقم امسال 170 هزار تن برآورد شده است.
وی یکی از علت های کاهش میزان تولید گندم را کاهش میزان بارندگی عنوان کرد و افزود: میزان بارندگی در سال جاری در مقایسه با سال گذشته به میزان قابل توجهی کاهش یافته و در فصل بهار نیز بارش مناسب رخ نداده است.
تشکری افزود: امسال 101 هزار هکتار زمین دیم و 49 هزار هکتار زمین آبی در این استان زیر کشت گندم است
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که سالانه بیش از دو میلیون و 500 هزار تن انواع محصول زراعی، باغی و دامی تولید می شود.

* سایت خبرگزاری جمهوری اسلامی خراسان شمالی به نشانی http://www.irna.ir/nkhorasan و کانال تلگرامی این خبرگزاری به نشانی https://t.me/irnabojnurd در دسترس افراد برای اطلاع از آخرین اخبار و رویدادهای استان است.
نشانی ایرنای خراسان شمالی در اینستاگرام هم https://www.instagram.com/irnabojnurd است.
همچنین مردم می توانند دیدگاه ها و پیشنهادهای خود را به نشانی https://t.me/irnaBOJ تگرام کنند.
7185 / 6042 خبرنگار: کبری علی آبادی ** انتشاردهنده:سیدحسین قدسی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.