آبرسانی به ۶۵ درصد از خانوارهای عشایری استان به علت نبود آب پایدار با ۱۳ تانکر انجام می‌شود.

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی گفت: آبرسانی به ۶۵ درصد از خانوارهای عشایری استان به علت نبود آب پایدار با ۱۳ تانکر انجام می‌شود.

به گزارش جماران، محمدرضا قلی پور اظهار داشت: تنها ۳۵ درصد خانوارهای عشایری این استان از آب سالم و بهداشتی پایدار برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه بیشترین مشکل در حوزه آب مربوط به مناطق قشلاقی است افزود: برخی مواقع برای آبرسانی خانوارها به اجبار از رودخانه ها آب برداشت می شود زیرا که منابع آبی شامل چاه و چشمه در این سامانه ها کم است.

وی اظهار داشت: هم اکنون خانوار های عشایری استان در مناطق ییلاقی مستقر هستند و با توجه به اینکه برای چرای دام از باقی مانده مزارع غلات استفاده می کنند که این امر باعث شده، عشایر از دامنه کوه ها به دشت ها و اراضی کشاورزی حرکت کنند.

وی افزود: خانوارهای عشایری که هم اکنون در دشت ها و اراضی مستقر شده اند باید با تانکر برای آنان آبرسانی سیار داشته باشیم.

 مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی گفت: برای آبرسانی سیار عشایر سالانه ۲۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است که از مسوولان می خواهیم که این میزان اعتبار را اختصاص دهند.

وی افزود: هرچند تامین آب آشامیدنی عشایر و دام‌های آنها با ۱۳ تانکر سیار انجام می‌شود اما برخی مواقع از تانکرهای اجاره ای دیگر نیز برای رفع کمبود استفاده می شود.

وی با بیان اینکه آب شرب برای خانوار ها از آب مصرف دام جداسازی شده است گفت: برای هر شهرستان یک دستگاه تانکر برای شرب در نظر گرفته شده است.

 قلی پور اظهار داشت: با احتساب تانکرهای اجاره ای روزانه ۵۲۰ متر مکعب آب به صورت سیار در بین خانوارهای عشایری این استان توزیع می شود.

وی با بیان اینکه هزینه آب شرب برای خانوار ها رایگان است گفت: اما آب مورد نیاز برای دام آنان هزینه پرداخت می کنند.

 مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی گفت: هم اکنون تلاش می کنیم تا عشایر از آب بهداشتی سالم و پایدار بهره مند شوند که در این راستا ۸۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه کردیم که ۵۰۰ خانوار از آن بهره مند شدند.

وی افزود: با این میزان اعتبار در ۱۰ سامانه عرفی عشایر آبرسانی پایدار اجرا شد.

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص مشکلات آبرسانی در حوزه قشلاق نیز گفت: در این زمینه با مسوولان مرتبط استان گلستان جلسه هایی داشته ایم و از آنان خواسته ایم که آب شرب خانوار های عشایری این استان که در فصل زمستان در آن مناطق سکونت دارند  را از آب پایدار روستاهای نزدیک سامانه ها اختصاص دهند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.