مجید سعیدیان روز شنبه با بیان اینکه بارش های روزهای اخیر موجب آبگرفتگی و جاری شدن آب در بناهای تاریخی شده است، گفت: هم اکنون در حال تخمین میزان خسارت بنای آسیب دیده هستیم.
حمام تاریخی فاروج سال ۹۰ هم به علت آب گرفتگی معابر دچار خسارت شد که اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از محل اعتبارات داخلی اقدام به مرمت آن کرد.
این اداره کل بعدها علاوه بر مرمت گرمابه، برنامه استفاده از مشارکت بخش خصوصی در راه اندازی غرفه های صنایع دستی، سوغات و کافه های سنتی در فضای داخلی و جوار این اثر را در دستور کار قرار داد.
حمام قدیمی شهر فاروج که در اواخر دوره قاجار ساخته شده، معرف بخشی از فرهنگ منطقه است و موزه تاریخ فاروج در آن راه اندازی شد.
حمام خزینه ای و قدیمی فاروج حدود ۱۵۰ سال قدمت دارد و در ورودی آن با نمای طلق سیمانی، راهرویی که با چند پله به رختکن متصل می شود و وجود یک در چوبی در ابتدای راهرو اتاق حمامچی را مشخص می کند از ویژگی های ظاهری آن است.
قهوه خانه در قسمت شرقی رختکن، حوض انبار در سمت شمالی رختکن، دو چشمه سرویس بهداشتی و اتاقک بهداشت در راهروی منتهی به سالن خزینه، دو خزینه بزرگ و کوچک و یک اتاق نمازخانه در قسمت جنوب شرقی سالن از دیگر بخشهای آن است.
در کنار خزینه و در قسمت جنوب غربی سالن چند عدد دوش قرار دارد که از ملحقات ثانویه حمام است و رختکن شامل چند سکو و در وسط آن حوض آب قرار دارد پاشویه نیز در ابتدای ورودی به سالن بعدی قرار گرفته است.
ایجاد حمام نمره به ضرورت نیاز زمان بوده و این قسمت شامل راهروی ورودی دوش حمام و یک رختکن است و این بخش برای افراد سرشناس شهر که به صورت مجزا حمام می گرفته اند و یا برای استفاده خصوصی زنان از آن ایجاد شده است.
بخش های دیگر حمام شامل، آتشخانه حمام که در آنجا با استفاده از هیزم و بعدها با استفاده از روغن سیاه آب حمام گرم می شد و در این قسمت راهروی ورودی با چند پله به یک اتاق منتهی می شود که در سمت راست گلخن و در سمت دیگر اینچ و لوله های انتقال آب قرار دارد.
محل تامین آب حمام از قنات و خروجی آب توسط چند چاه و شبکه فاضلاب بود که به بیرون هدایت می شده و هیزم خانه در قسمت غربی که شامل یک فضای بزرگ برای تامین سوخت حمام بوده، قرار دارد.
حمام فاروج در سال ۸۸ به ثبت ملی رسیده است.
شهرستان ۵۲ هزار نفری فاروج در ۹۰ کیلومتری شرق بجنورد واقع است.