امین رضا مرآتی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بارش های بهاری در روزهای آینده ادامه خواهد یافت و بر این اساس باید نسبت به ظرفیت سازی برای ذخیره سیلاب ها، تخلیه رسوبات سیلابی و جلوگیری از انسداد مجاری آبگیری سد و وارد آمدن خسارت به سازه، دریچه تخلیه کننده زیرین سد گشوده شود.
وی گفت: در همین راستا با توجه به افزایش آب خروجی سد در روزهای آینده، روستاهای واقع در پایین دست و مسیر خروجی سد باید آمادگی های لازم را داشته باشند.
مرآتی افزود: با توجه به اینکه سالهاست دریچه های پایینی سد برای لایروبی باز نشده، اکنون لازم است تا برای جلوگیری از بروز مشکل این دریچه ها گشوده شود چرا که در غیر این صورت ممکن است خسارات زیادی به سد وارد شده و هزینه های بسیاری به بار آید.
سرپرست امور منابع آب شیروان اخیرا گفته بود: بارندگیهای سال جاری ۱.۵ میلیون مترمکعب به حجم آب مخزن سد بارزوی این شهرستان افزوده است.
بهزاد بهلولی چند روز پیش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان بارندگی های این شهرستان از ابتدای امسال ۷۰ میلی متر بوده است و بیشتر حجم افزوده شده به مخزن سد شیروان مربوط به سیلاب های هفته اخیر است.
وی با بیان اینکه هم اینک حجم آب مرده سد بارزو ۸ میلیون مترمکعب است، گفت: در حال حاضر ۴۴ میلیون مترمکعب آب در سد بارزو ذخیره شده است اما ۵۰ درصد ظرفیت این سد همچنان خالی است.
سد بارزوی شیروان، پس از شیرین دره مانه و سملقان، دومین سد بزرگ خراسان شمالی به شمار می آید که توان ذخیره سازی مخزن آن ۹۲ میلیون مترمکعب است و هم اکنون حجم تراز و ایمنی پایدار این سد ۸.۵ میلیون متر مکعب است.
سد بارزو در سال ۱۳۸۱ با هدف مهار و کنترل سیلاب های فصلی و تامین قسمتی از آب صنعت، آشامیدن شهر شیروان و کشاورزی اراضی پایاب به بهره برداری رسید.
توان تنظیم آب این سد سالانه ۴۴ میلیون متر مکعب و گنجایش مخزن آن ۹۲ میلیون متر مکعب است.
سد بارزو در ۴۰ کیلومتری شمال شهر شیروان قرار دارد.