علی قربانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، موضوع عمده این تماس ها را همسرآزاری و خشونت های خانگی دانست و اظهار داشت: تنها در روز گذشته ۹۰ تماس با اورژانس اجتماعی برقرار شد که تقریبا تمام آنها به جز چند تماس معدود، مربوط به خشونت خانگی و به ویژه همسرآزاری بود.
وی میانگین تماس های روزانه با اورژانس اجتماعی و تلفن ۱۲۳ را تا پیش از این حدود ۱۰ تماس عنوان کرد و افزود: پس از ارسال پیام وزارت بهداشت به مردم در مورد اعلام خشونت خانگی و تماس با اورژانس اجتماعی، تعداد تماس ها با مراکز مداخله در بحران افزایشی ۷ تا ۹ برابری داشته است.
وی یکی از علل افزایش خشونت و همسرآزاری را حضور مردم در قرنطینه خانگی بیان کرد و گفت: لازم است در هنگام ماندن در خانه همه افراد خانواده با صبوری و متانت حال یکدیگر را مراعات کنند.
مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی اظهار داشت: سال قبل هزار و ۴۷۴ تماس با اورژانس اجتماعی استان گرفته شد که کودک آزاری با ۲۳۱ مورد در صدر تماس ها قرار داشت و اختلافات حاد خانودگی با ۲۲۴ مورد و همسرآزاری با ۸۴ مورد در رده های بعدی قرار داشتند.
اورژانس اجتماعی یکی از برنامههایی است که برای حل مشکلات مردم توسط دفتر امور آسیبدیدگان سازمان بهزیستی راه اندازی شده است که فعالیت آن تلفیقی از مداخله در بحران فردی، خانوادگی و اجتماعی (مرکز اورژانس اجتماعی)، خط تلفن ۱۲۳، تیم سیار اورژانس و پایگاه خدمات اجتماعی است که در مرحله اول با هدف توانمندسازی اجتماع محور در سکونتگاههای غیررسمی ایجاد و فعال شده است.
در این برنامه ویژگیهای مهم تخصصی بودن، به موقع بودن و در دسترس بودن مد نظر قرار گرفته تا از این طریق ارائه خدمات اجتماعی به مردم در سازمان بهزیستی محدود به زمان و مکان خاص نشود و رویکرد فعال و جامعه محور جایگزین رویکرد غیرفعال در برنامههای عملیاتی شود.
این برنامه تلاش میکند تا مداخلات روانی و اجتماعی را قبل از مداخلات قضایی و انتظامی وارد کار کند.
۳۸ هزار و ۷۰۰ خانوار شامل ۹۱ هزار و ۶۰۰ نفر زیر پوشش خدمات حمایتی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی هستند که ۱۹ هزار نفر آنان در حوزه توانبخشی خدمات می گیرند و مابقی زنان سرپرست خانوار، کودکان بدسرپرست و بی سرپرست و افراد دارای آسیب و اعتیاد هستند.
استان خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در نواحی روستایی سکونت دارند.