ابراهیم تقوایی روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مقصد دام های قاچاق کشف شده عمدتا به مقصد استان های شمالی و تهران بود.
وی گفت: در این بازه زمانی همچنین ۹۹۳ راس دام سبک و ۶۵ راس دام سنگین بدون دریافت مجوزهای دامپزشکی، به صورت غیرمجاز در داخل استان جابه جا شد.
تقوایی از جمله علل قاچاق دام در استان را بیمار بودن دام، هویتگذاری نکردن با پلاک های بارکددار، حمل به مقاصد نامعلوم و با خودرو های غیربهداشتی، منفعت طلبی و سود جویی و فرار از دریافت مجوزهای لازم برای کنترل دام در مبدا و مقصد دانست.
وی با بیان اینکه با کنترل راه ها میزان قاچاق دام نسبت به سال گذشته کمتر شده است گفت: کنترل راه ها توسط پلیس و گشت مشترک جاده ای دامپزشکی و نیروی انتظامی، برگزاری پست قرنطینه دامی سیار و ثابت، لینک شدن سامانه دامپزشکی با سامانه برخط اداره کل راهداری و عدم صدور بارنامه بدون مجوز قرنطینه، کنترل محموله در مبدا و مقصد، شناسایی و صدور کد رهگیری برای خودرو های حمل دام و فرآورده های خام دامی از دلایل کاهش قاچاق دام است.
تقوایی گفت: سال گذشته، ۲۲ هزار و ۱۵۰ کلیوگرم شیر خام، ۴۷ هزار و ۸۳۸ کیلوگرم تخم مرغ، هزار و ۶۵۵ عدد کندوی زنبور عسل، سه هزار کیلوگرم کود دام، ۱۰ هزار کیلوگرم کود طیور، ۳۴ هزار و ۲۱۲ قطعه جوجه و مرغ زنده، ۱۳۰ کیلوگرم ماهی زنده، ۱۶ هزار و۵۲۰ کیلوگرم گوشت سفید پیش سرد و منجمد بدون مجوز و به صورت غیرمجاز در استان کشف و ضبط شده است.
وی افزود: همچنین در این سال، ۵۰۰ کیلوگرم گوشت قرمز ۸۸۰ کیلوگرم ماهی خوراکی و ۱۰ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم ضایعات کشتارگاه دام و طیور، که رانندگان قصد خروج از استان بدون دریافت مجوزهای لازم را داشتند، کشف و توقیف شده است.
کارشناس مسوول قرنطینه اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: سالانه ۵۰۰ هزار راس دام مازاد، در استان تولید می شود که دام های سبک پیر که بازدهی ندارند باید از گله های دام خراسان شمالی خارج شود.
دام سنگین کشتار شده حدود پنج هزار راس و دام سبک کشتار شده هم ۶۰ هزار راس است.
در خراسان شمالی، بیش از ۲ میلیون راس دام سبک و بیش از ۶۰۰ هزار راس دام سنگین نگهداری و پرورش داده می شود.