امسال برای پنجمین سال متوالی فیلم های جشنواره فجر در خراسان شمالی به نمایش درآمد که در قالب آن ۱۹ فیلم منتخب سی و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر همزمان با تهران در ۲ سینمای گلشن و عمیق بجنورد روی پرده رفت که شامل ۱۴ فیلم سینمایی و پنج عنوان فیلم کودک و نوجوان بخش سیمرغ پروانه ها بود که از ۱۵ تا ۲۱ بهمن ماه صورت گرفت.
این در حالی است که برگزاری این جشنواره در استان با استقبال نسبتا خوبی از سوی تماشاگران و علاقه مندان حوزه فیلم و هنر مواجه شد.
نگاه سیاهنمایی در فیلم ها
یکی از فعالان فرهنگی خراسان شمالی با اشاره به تماشای اکثر فیلمهای جشنواره، اظهار داشت: متاسفانه در تمامی این فیلمها مسالهای که بسیار نمود داشت مسائلی از قبیل سیگار، اعتیاد، سرگشتگی جوانان و سیاهنمایی و موضوعات منفی بود که در مجموع تاثیر مثبتی بر ذهن بیینده نمی گذاشت.
احسان سیدی زاده اظهار داشت: بدون شک برگزاری جشنواره در خراسان شمالی یک اقدام مثبت فرهنگی و با ارزش است که می تواند به عنوان پل ارتباطی باعث آشتی مردم و سینما شود ولی بهتر این بود که فیلم های دیگری و با مضامین بهتری برای نمایش جشنواره ای در استان انتخاب می شد.
وی اظهار داشت: متاسفانه موضوعات جشنواره اکثرا تکراری و منفی بود که باعث شد تا مردم ارتباط خوبی با جشنواره و فیلمهای آن برقرار نکنند.
پارسال بهتر از امسال
مهتاب عبدل آبادی دیگر بیینده پرو پا فرص فیلم های جشنواره امسال در بجنورد، عناوین فیلم های سال گذشته جشنواره را قویتر از امسال دانست و گفت: جمعیت استقبال کننده در سال گذشته بسیار بیشتر از امسال بود ضمن اینکه فیلم های خوبی نیز برای اکران به بجنورد نیامده بود.
وی با اشاره به علاقه بسیار مردم استان به حوزه هنر و فیلم، افزود: با این وجود متاسفانه فیلم های امسال جذابیت لازم را نداشتند و فیلمهای خوبی از مجموع آثار جشنواره انتخاب نشده بود.
عبدل آبادی با بیان اینکه هر چه موضوع فیلم ها اجتماعی تر و ملموس تر باشد، حضور و استقبال بیشتری از آن صورت می گیرد، به یکنواختی در موضوعات فیلمها اشاره کرد و گفت: باید توجه بیشتری به موضوعات روز جامعه صورت گیرد و نویسندگان و کارگردانان در فیلم ها به مساله امیدبخشی و ارائه راهکار برای زندگی بهتر بیشتر توجه کنند.
تکنیک و محتوا غنی تر شده بود
این در حالی است که یکی از فیلمسازان جوان استان نیز کیفیت فیلم ها را نسبت به سال گذشته از لحاظ تکنیک و محتوا بهتر ارزیابی کرد و گفت: نمایش فیلم های جشنواره ای در استان می تواند در گسترش فرهنگ فیلم سازی استان موثر بوده و کمک شایانی به هنرمندان برای پیشرفت و توسعه صنعت فیلمسازی منطقه باشد.
نوح امانی، ضمن یادآوری برگزاری جشنواره کشوری فیلم کوتاه روستا و عشایری در استان طی سال جاری، اظهار داشت: امیدواریم با تلاش مسئولان در سال های بعد این چنین جشنواره هایی را مجدداً در استان داشته باشیم تا باعث جهش و پیشرفت حوزه فیلمسازی شود.
وی با اشاره به استقبال خوب از فیلمهای جشنواره، یادآور شد: در مجموع در جشنواره امسال فیلم های بهتری به نمایش درآمد ولی بهتر این بود تبلیغات در این حوزه بیشتر می شد تا از این ظرفیت بهترین بهره برداری صورت گیرد.
وی با تاکید بر توجه بیشتر مسوولان استان به مساله فیلمسازی در استان، خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره فیلم فجر و استمرار آن می تواند ارتباط بین مردم و حوزه فیلم را بیشتر کند مشروط بر اینکه حمایت از تولیدات فیلم در استان بیشتر صورت گیرد.
امانی با اشاره به تمرکز بیشتر فیلمهای جشنواره امسال به حوزه اجتماعی و مسائل قانونی و حقوقی، خاطرنشان کرد: این امر نشان می دهد نویسندگان فیلم های امسال تمرکز بیشتری روی جزئیات داشته و مسائل جامعه را به درستی رصد کردند که این باعث عملکرد بهتر جشنواره شده است.
نمایش فیلم های جشنواره فجر در استانها، غنیمت است
سعید آقایی دیگر فیلمساز استان نیز با اشاره به صرف سرمایههای هنگفت برای تولید یک فیلم، استقبال از جشنواره امسال را نسبت به سال گذشته بهتر ارزیابی کرد و گفت: نمایش فیلم ها در شهرستان ها با توجه به دسترسی سختتر به مرکز و هزینههای بالای رفت و آمد، حرکتی بسیار مثبت و ارزنده است.
وی با تاکید بر اینکه بهتر این بود با وجود این همه زحمت، برای برگزاری جشنواره در استان کیفیت پخش نیز بهتر می شد، اظهار داشت: برگزاری جلسات نقد و بررسی توسط فیلمسازان استان نیز برنامه خوبی برای تجزیه و تحلیل فیلم ها است که باعث می شود فیلمسازان استان فعال تر شوند و با وجود این همه نیرو و انرژی که به بهانه برگزاری جشنواره در استان فراهم شده، بتوانند فعالیت بیشتری از خود نشان دهند.
سینما، آیینه بی واسطه در شناخت مردم
رییس انجمن سینمای جوان خراسان شمالی نیز با اشاره به تاثیرگذاری بسیار جشنواره فیلم فجر بر هنر استان و علاقه مندی مردم استان به هنر و فیلم، گفت: سینمای بی واسطه بهترین آیینه در درک و شناخت مردم است.
محمدرضا علی آبادی با بیان اینکه هیچ اندازه و مرزی برای تاثیرگذاری عمیق سینما در بخش های مختلف قابل تصور نیست، اظهار داشت: سینما، زبان مشترک امروز سرزمین های گوناگون و آیینه ی فرهنگ ها در نمایاندن خویش بر دیگران است.
وی با تاکید بر اینکه زبان سینما، زبان مردم است، خاطرنشان کرد: دوربین هر فیلم ساز روایتگر زندگی جاری در زیر پوست شهرها و حقایقی است که بی واسطه نمایان می شوند و در این میان رسالت هنر در طول تاریخ، عیان کردن حقایق بوده و بی شک این راز ماندگاری آثار فاخر در هر جریان فکری است.
وی از نمایش فیلم های جشنواره فجر در استان به عنوان یک اتفاق بسیار خوب یاد کرد که باعث می شود دوستداران سینما دیگر راهی تهران نشوند تا در شلوغی صف های بی بلیت، به جای فیلم دیدن، تنها ترافیک ماشین و آدم نصیبشان شود.
علی آبادی افزود: با این وجود بهتر این است فیلم های درجه یک هر سال نیز با حمایت بودجه های اداری و نهادهای استانی در تعامل با تهیه کنندگان و پخش کنندگان، برای نمایش در سینماهای استان انتخاب و بهنمایش درآیند.
علی آبادی اظهار داشت: از اهمیت سینما و علاقه مندی مردم همین بس که با وجود گرانی نرخ بلیت ها و شرایط اقتصادی نامناسب مردم، بازار سینما همچنان پرطرفدار و گرم است.
وی استقبال از فیلم های جشنواره فیلم فجر امسال در خراسان شمالی را مطلوب دانست و گفت: انتظار می رود با توجه به وجود استعدادهای خوب در استان، میزان حمایت ها از فیلمسازان جوان استان نیز بیشتر شود تا روزی شاهد حضور فیلم هایی از این خطه در جشنواره بین المللی فجر باشیم.
به گزارش ایرنا "من می ترسم" به کارگردانی بهنام بهزادی، "آتابای" به کارگردانی نیکی کریمی، "آن شب ۱۲+" به کارگردانی کوروش آهاری، "تومان" به کارگردانی مرتضی فرشباف، "خوب، بد، جلف ۲ و ارتش سری" به کارگردانی پیمان قاسمخانی، "دشمنان" به کارگردانی علی درخشنده و "روزبلوا" به کارگردانی بهروز شعیبی از فیلم های جشنواره فجر بود که در بجنورد به نمایش درآمد.
همچنین فیلم های "کشتارگاه" به کارگردانی عباس امینی، "سه کام حبس ۱۲+" به کارگردانی سامان سالور، "قصیده گاوسفید" به کارگردانی بهتاش صناعی ها، "روز صفر" به کارگردانی سعید ملکان، "لباس شخصی" به کارگردانی امیرعباس ربیعی، "مغزاستخوان" به کارگردانی حمیدرضا قربانی و "دوزیست" به کارگردانی برزو نیک نژاد در سینماهای بجنورد روی پرده رفت.
این فیلم ها هر روز در ساعات ۱۸ و ۲۰ و ۳۰ دقیقه در سینمای گلشن و ساعات ۱۸ و ۳۰ دقیقه و ۲۱ در سینما عمیق بجنورد برای علاقه مندان به نمایش درآمد.