دکتر علیرضا رفیعی‌پور، چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در شیروان اظهار داشت: این شرایط تا زمانی که وضعیت به حالت عادی برگردد ادامه خواهد یافت و از ورود هرگونه دام و پرنده از کشورهایی که آلوده به این ویروس هستند، جلوگیری می شود.

وی با تاکید بر اینکه این بیماری از انسان به انسان منتقل می شود اما از دام به انسان سرایت نمی کند، افزود: در عین حال دامپزشکی برای رعایت جانب احتیاط، با کشورهایی که در آنجا ویروس کرونا مشاهده شده، مکاتبه کرده و به آنان تاکید کرده که تا زمان رفع بحران، امکان ورود هیچ دام و پرنده ای به ایران را نخواهند داشت.

دکتر رفیعی پور، ویروس کرونای جدید را نوع جهش یافته ای از کرونای چند سال قبل دانست و گفت: ویروس قبلی بین انسان و دام مشترک بود ولی ویروس جدید که به نوعی مرگ آور است و در چین شیوع یافته، نوع تغییر ژنتیک یافته ویروس قبلی است که تنها از انسان به انسان منتقل می شود.

تولید کنندگان نگران داروی دامی نباشند

رییس سازمان دامپزشکی در خصوص تامین داروی مورد نیاز دام کشور گفت: این سازمان در ۲ سال گذشته توانسته سهم تعیین شده ارز مورد نیاز برای واردکنندگان دارو و مواد اولیه تولید دارو و نیز تولیدکنندگان داخل کشور که اقدام به واردات مواد اولیه این بخش می کردند، را تامین کند.

رفیعی پور افزود: اینک در حوزه تامین واکسن، دارو، سم و ریزمغذی ها برای دام، طیور و آبزیان بین سه تا ۶ ماه ذخیره لازم صورت گرفته و تولید کنندگان نگران این حوزه و نهاده های بهداشتی، واکسن و داروی این بخش نباشند.

اقدام برای جلوگیری از تکرار فاجعه میانکاله 

رییس سازمان دامپزشکی با اشاره به مرگ ۵ هزار قطعه از پرندگان تالاب میانکاله مازندران در سه روز نخست این فاجعه زیست محیطی گفت: در این راستا از لاشه پرندگان تلف شده و یا در حال مرگ نمونه برداری و کمتر از ۲۴ ساعت مشخص شد که بیماری آنها آنفلوانزای پرندگان و بیماری مشترک بین انسان و پرندگان نبوده است.

دکتر رفیعی پور اظهار داشت: با ارزیابی های محیطی و آزمایش نمونه آب، خاک و تلفات متوجه شدیم که ماجرا به سمی برمی گردد که داخل خاک این محیط، که بازسازی شده بود، وجود داشته و در آب راکد مرداب و در شرایط بی هوازی، گیاهانی رشد کرده بودند که فاسد شده و تولید سم کرده بودند.

وی افزود: سازمان دامپزشکی با قاطعیت اعلام کرد که اگرچه آثار سم طبیعی بیوتوکسین نیز، که می تواند به مرگ پرندگان منجر شود، در پرندگان مشاهده شده، اما عامل مرگ این سم نبوده بلکه بیماری بوتولیسم مرگ آنها را رقم زده است که اقدامات تکمیلی برای جلوگیری از تکرار این ماجرا در حال انجام است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.