محمد خالقی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه ابتدا گمان می رفت پرندگان تلف شده سار هستند، اظهار داشت: بررسی های بیشتر مشخص کرد که این گونه توکای گلوسیاه است که نمونه لاشه آنها، به دامپزشکی استان منتقل و از آن طریق برای بررسی بیشتر و شناسایی علت مرگ، به یک آزمایشگاه مجهز در مشهد، ارسال شده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست بجنورد افزود: نتیجه آزمایش یکی دو روز آتی اعلام می شود.
وی تصریح کرد: لاشه هایی که به عنوان نمونه به ما تحویل شد، در اثر افتادن در جوی آب، خیس شده بودند و به همین علت، همکاران در تشخیص گونه پرنده، دچار اشتباه شدند.
وی گفت: توکای گلوسیاه از گونه های مهاجر است.
بر اساس این گزارش، مرگ دسته جمعی و مشکوک شماری از پرندگان در بجنورد، که در ابتدا مسوولان حفاظت محیط زیست آن را سار تشخیص داده اند، سبب شگفتی و نگرانی مردم شد.
لاشه این توکاها، در جوی آب و معابر اطراف میدان بازرگانی بجنورد، مرکز خراسان شمالی، مشاهده شد و البته مورد دیگری در این زمینه گزارش نشده است.
مسوولان گفته اند در بررسی های اولیه و با توجه به شرایط ظاهری پرندگان، احتمال مسمومیت آنها وجود دارد.
در این فصل از سال، کشاورزان برای کشت و کار، بذر را قبل از پاشیدن در مزرعه به سم آغشته می کنند و احتمال می رود این پرندگان مهاجر در زمین های اطراف شهر، از این دانه های مسموم تغذیه کرده و تلف شده باشند.
در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند.
برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در ردههای بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ است، با گستره ۱۹۴ هزار و ۱۴۱ هکتار مدیریت می کند.