دکتر احمد هاشمی، یکشنبه در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه ویروس کرونا تا پشت درهای کشور آمده و حتماً به درون نیز خواهد آمد، اظهار داشت: نمی‌توان مدعی امکان جلوگیری از ورود این ویروس را داشت و رسانه ها می توانند با اطلاع رسانی دقیق و ارسال اخبار حقیقی، آگاهی و اشراف مردم را نسبت به این شرایط بالا برده و از انتشار اطلاعات غیر واقعی در جامعه جلوگیری کنند.
وی با اشاره به درگیر شدن ۲۳ کشور دنیا با این ویروس، افزود: خوشبختانه تاکنون در ایران موردی از ابتلای به این ویروس گزارش نشده و با این وجود اطلاع رسانی بیشتر در بحث آموزش و پیشگیری ضروری است.
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه ویروس کرونا به سرعت از فردی به فرد دیگر سرایت می کند و شتاب جابه جایی آن سه تا چهار برابر آنفلوانزا است، اظهار داشت: با این وجود مرگ و میر از طریق این ویروس یک‌سوم آنفلوانزا است و تنها در کمتر از ۳ درصد به مرگ منجر می شود.
وی خاطرنشان کرد: مساله ای که در خصوص این ویروس بیشتر مورد توجه است بار روانی پیدایش آن است که در بین مردم ایجاد نگرانی و احساس خطر می کند و حال آنکه در بیش از ۹۵ درصد موارد، مثل سرماخوردگی بوده و مشکلی ایجاد نمی کند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه کرونا، عمدتا افراد مسنی را که بیماری زمینه ای داشته باشند، درگیر می کند، رفتار این ویروس را غیرقابل پیش بینی دانست و توصیه کرد که در مدارس و مجامع عمومی در صورتی که فردی مبتلا به این ویروس باشد افراد از دست دادن و روبوسی با وی خودداری کرده و حتماً نکات بهداشتی را رعایت کنند.

دکتر هاشمی، همچنین پرهیز از تماس با حیوانات و استفاده نکردن از محصولات خام دامی را از دیگر راهکارها برای کاهش احتمال ابتلا به این بیماری دانست.

اتباع چینی شاغل در بخش صنعت استان زیر نظر هستند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: پیش بینی های لازم برای شرایط اضطراری در استان تا حدودی انجام شده و ظرفیت اضافه دیده شده ولی در صورتی که نگرانی ها و مراجعات مردم بیشتر شود قادر به جوابگویی نخواهیم بود.
دکتر هاشمی، توجه به بهداشت فردی را مهمترین راهکار مقابله با این ویروس دانست و گفت: تاکنون هیچ مورد مشکوکی از وجود این ویروس در استان مشاهده نشده و معدود اتباع چینی مشغول به کار در حوزه صنعتی استان نیز در یک ماه گذشته هیچ رفت و آمدی به کشور خود نداشته اند که احتمال انتقال ویروس توسط آنان برود و البته کنترل های لازم در این خصوص همچنان صورت می‌گیرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در ادامه از افتتاح ۱۱ طرح بهداشتی و درمانی با اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریال در ایام دهه مبارک فجر در استان خبر داد که مرکز تشخیص و درمان قلب و افزایش تخت بیمارستانی جاجرم از مهمترین آنهاست.
دکتر هاشمی همچنین از افتتاح مرکز جامع سلامت روستای باغلق و باش محله، تکمیل بخش ان آی سی یو و بهره برداری از مرحله نخست بخش درمان ناباروری بیمارستان بنت الهدای بجنورد، توسعه بیمارستان امام خمینی شیروان و بخش روانپزشکی بیمارستان امام رضا (ع) را از دیگر پروژه های افتتاحی برشمرد.

وی در خصوص شایعات مطرح شده در خصوص احتمال تعطیلی بیمارستان امام خمینی شیروان، گفت: موضوع تعطیلی این بیمارستان به هیچ وجه مطرح نیست بلکه به دلیل استاندارد نبودن طبقات بالای اورژانس و مشکلات آسانسور و تاسیسات، هم اکنون بیمارستان با ۵۰ درصد ظرفیت کار می کند که در این راستا برخی از بخش‌ها تجمیع و به بیمارستان آیت الله هاشمی رفسنجانی این شهرستان انتقال یافته است.
وی همچنین با اشاره به ممنوعیت توزیع شیر فله ای در استان، یادآور شد: با این وجود با توجه به اقبال مردم به مصرف شیر فله ای، طرح ساماندهی شیر فله ای در حال اجرا است که طی آن فقط مراکز مجاز امکان عرضه این نوع شیر را دارند.
وی با اشاره به افزایش ابتلا به تب مالت در چند سال گذشته در استان خاطرنشان کرد: واکسینه نشدن احشام باعث آلوده شدن آنها به این نوع بیماری شد که مصرف شیر فله ای نیز به گسترش آن دامن می زند.
خراسان شمالی در حال حاضر دارای ۳۵۰ پزشک عمومی، ۲۵۰ متخصص و فوق تخصص، ۱۶۰۰ پرستار، ۵۰۰ بهورز و ۱۱ بیمارستان با هزار و ۴۴۴ تخت است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.