رضا قاسم زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این واحد در زمینی به گستره ۱۵ هکتار و در  روستای «برگرد»  در دهستان شاه جهان شهرستان فاروج و بدون استفاده از تسهیلات بانکی ساخته می شود.

وی با اشاره به اینکه میزان سرمایه گذاری در مرحله نخست هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال خواهد بود، گفت: سرمایه گذار زمان بهره برداری از این طرح را شهریور سال آینده اعلام کرده است.

قاسم زاده با اشاره صرفه جویی ۸۰ درصدی آب در این طرح و استفاده نکردن از چوب برای تولید این نوع کاغذ بیان داشت: بخشی از ماشین آلات این واحد خریداری و به این شهرستان حمل شده است.

وی این واحد را سومین واحد تولید سنگ کاغذ در کشور عنوان کرد و افزود: با راه اندازی این واحد، دست کم ۲۳۰ نفر مشغول به کار می شوند.

ماندگاری و  استحکام بالا، ضد رطوبت بودن و قابل بازیافت بودن از مهم ترین ویژگی های این نوع کاغذ است.

 در سال ۹۵ با بومی سازی این صنعت در یزد، ایران به جمع چهار کشور صاحب این صنعت نظیر کانادا، چین و تایوان پیوست.

در شهرستان فاروج یک شهرک و یک ناحیه صنعتی فعال است و تعدادی از طرح های صنعتی هم در زمین های مالکان آن  ساخته و به بهره برداری رسیده است که کارخانه کاغذ یکی از این واحدهاست که در زمینی در روستای برگرد ساخته می شود.

کاغذ سنگ (که با اسامی دیگری مثل کاغذ سنگی، کاغذ آهک یا کاغذ معدنی نیز نامیده می شود) نسل جدیدی از کاغذ است که در سال های اخیر اختراع شده است،  ماده اولیه این کاغذ پودر کربنات کلسیم بوده که جایگزین استفاده از چوب درختان برای تولید کاغذ است، از خواص آن ضد آب بودن، مقاومت در برابر پارگی، جلوه ی جادویی رنگ ها بر روی آن و در نهایت برگشت پذیری آن به خاک طی دوره بازیافت کوتاه مدت عنوان می شود.

 بسیاری  تولید کاغذ سنگ را  پدیده‌ای شگفت‌انگیز در صنعت چاپ و تولید آن را نیز سرآغاز عصری جدید در تولید کاغذهای سازگار با محیط ‌زیست می‌دانند، زیراکه ماده اولیه آن تنها سنگ است، از این‌رو به نظر می‌رسد دیگر نباید نگران قطع درختان و آثار مخرب آن روی محیط‌زیست باشیم.

همچنین در فرآیند تولید کاغذ سنگ نه‌تنها از آب استفاده نمی‌شود، بلکه به خاطر سفیدبودن مواد اولیه، نیازی به استفاده از سفیدکننده‌ها هم در تولید آن نیست که نتیجه این کار، این خواهد بود که دیگر آلاینده‌ها به محیط ‌زیست ما اضافه نخواهند شد.

شهرستان ۵۲ هزار نفری فاروج در ۹۰ کیلومتری بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.