معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی روز پنجشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: عمده این تولیدات صنایع دستی فرش، گلیم، دست بافته های داری،  سفال، سرامیک و پارچه بوده که به کشورهای چین، لهستان، ترکیه، ایتالیا و سوئد صادر شده است.
علی عابدی افزود: یکی از عواملی که به افزایش میزان صادرات کمک کرد، تأثیر فضای مجازی در افزایش بازار صنایع دستی بوده است.

وی بخشی از مشکلات صنایع دستی خراسان شمالی را برندسازی و بسته بندی عنوان کرد و اظهار داشت: امسال ۵۹۰ نفر از روستاییان فعال در حوزه صنایع دستی، آموزش های مختلفی در این بخش دیده اند و این اداره کل نیز با برگزاری کارگاه های آموزشی برندسازی و بسته بندی تلاش دارد تا در این زمینه گام های موثرتری بردارد.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۰ نشان ملی مرغوبیت به صنایع دستی خراسان شمالی داده شده، افزود: این آثار بر اساس چهار معیار مرغوبیت، اصالت، نوآوری، قابلیت و بازاریابی بررسی شدند و بر اساس این معیار ها نشان ملی مرغوبیت دریافت کرده اند.

عابدی گفت: این صنایع دستی در رشته‌های چوب، حجاری روی سنگ، البسه محلی و سنتی، دست بافته‌های داری، گروه‌های چرم، پارچه‌های رودوزی، سفال و سرامیک بود و اکنون شمار آثار صنایع‌ دستی دارای نشان ملی مرغوبیت خراسان شمالی به ۶۴ اثر رسیده است و از دیگر سو چهار اثر این استان نیز مهر اصالت یونسکو دریافت کرده است.

وی از صدور ۱۱۹ مجوز مشاغل خانگی در زمینه صنایع دستی استان در سال جاری خبر داد و افزود: تسهیلاتی که به دارندگان این مجوزها پرداخت ها شد، ۱۷ میلیارد ریال است که از این طریق به طور مستقیم برای ۱۲۳ نفر اشتغال ایجاد شده است.

در خراسان شمالی ۲۰ هزار صنعتگر در زمینه صنایع دستی شناسایی شده اند که در ۶۱ رشته صنایع دستی فعالیت دارند.  

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.