طاهر رستمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس مصوبات شورای تامین شهرستان و استان، ایمیدرو مکلف شده برای حفاظت از منطقه، اقداماتی را به عمل آورد.

وی افزود: قرار بود ایمیدرو، با عقد قرارداد با شرکت های حفاظتی مورد تایید نیروی انتظامی، در منطقه معدنی آلبلاغ نیرو مستقر کند و کار حفاظت از این منطقه را بر عهده بگیرد اما تا کنون این اقدام انجام نشده است.

رستمی با اشاره به تفاهم نامه منعقد شده در سفر ریاست جمهوری به استان در تیرماه امسال، اظهار داشت: ایمیدرو باید برای انجام مطالعات مربوط به پی‌جویی و اکتشاف، در منطقه حضور یابد اما این امر نیز تا کنون محقق نشده است.

وی افزود: پاییز امسال، تیم کارشناسی ایمیدرو، در منطقه حضور یافت اما به علت برودت هوا در همان روزها، نتوانست کار عملیاتی انجام دهد اما از آن پس، مراجعه ای به شهرستان نداشته است، این در حالی است که اکنون شرایط آب و هوایی، چندان نامساعد نیست.

وی گفت: برداشت های غیرمجاز از معدن، هر چند محدود اما همچنان ادامه دارد، در این مدت کار حفاظت از این منطقه و پاکسازی ها، هزینه های زیادی را بر شهرستان تحمیل کرده و بخش زیادی از توان و انرژی مدیریت اجرایی را به خود اختصاص داده است.

فرماندار اسفراین با اشاره به اعلام آمادگی شرکت آلومینای ایران در جاجرم برای مسدودسازی تونل های خطرآفرین حفر شده توسط برداشت کنندگان از این معدن، تصریح کرد: تیمی از شرکت آلومینا در هفته جاری در منطقه حضور یافته تا نحوه اقدام برای بستن دهانه تونل ها را بررسی کند.

رستمی خاطرنشان کرد: بر اساس مذاکرات صورت گرفته، شرکت آلومینا به زودی برای بستن دهانه تونل های خطرآفرین معدن آلبلاغ اقدام می کند.

وی افزود: مسدود کردن دهانه تونل ها، یک راهکار موقتی است و یقینا سودجویان، تونل های دیگری را حفر می کنند و هنوز جای نگرانی در این زمینه و ریزش تونل ها وجود دارد.

وی تاکید کرد: تعلل ایمیدرو، سبب خسارت بیشتر است و هر روز و هر ساعت، احتمال وقوع حادثه ای در این معدن وجود دارد.

فرماندار اسفراین با اشاره به انجام هفتمین مرحله پاکسازی معدن آلبلاغ از سودجویان و برداشت کنندگان، گفت: این اقدام، تقریبا هر هفته در حال انجام است.

معدن آلبلاغ اسفراین در ارتفاعات سخت گذری به همین نام و در محدوده پارک ملی ساریگل واقع در شمال شرق این شهرستان قرار دارد.

هفت حادثه ریزش تونل های حفر شده توسط برداشت کنندگان غیرمجاز از ذخایر این معدن تا کنون سبب جان باختن ۶ نفر شده است.  

واقع شدن این معدن در منطقه حفاظت شده زیست محیطی ساریگل، موجب شده تا سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی تاکنون در ثبت آن ناکام بماند ولی از ۲ ماه پیش وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز مطالعات و اکتشافات اولیه بر روی این منطقه معدنی را برای ایمیدرو صادر کرده اما به علت آنچه که سردی هوا عنوان شده، کار مطالعه و اکتشاف اولیه از سو ی ایمیدرو در این منطقه آغاز نشده است.

دادستان اسفراین اخیرا علیه مدیران استانی و شهرستانی سازمان صنعت، معدن و تجارت و نیز حفاظت محیط زیست خراسان شمالی و اسفراین اعلام جرم کرده بود و رییس‌کل دادگستری خراسان شمالی نیز به ۲ مدیر استانی در باره پیامدهای ناشی از اجرا نشدن تعهدات قانونی آنان در ایمن‌سازی معدن آلبلاغ اسفراین هشدار داده و ضرب‌الاجل یک ماهه تعیین کرده بود.

شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.