طاهری رستمی دوشنبهشب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کارشناسانی از شرکت آلومینای ایران، فردا برای بررسی وضعیت معدن آلبلاغ اسفراین در محل حضور می یابند که متعاقب آن نسبت به مسدودسازی دهانه تونل های حفر شده، اقدام خواهد شد.
وی افزود: فردا با همکاری نیروهای مختلف از جمله نیروی انتظامی، حفاظت محیط زیست، شورا و دهیاری روستاها، هفتمین مرحله پاک سازی منطقه آلبلاغ از فعالیت حفاران محلی و قاچاقچیان ذخایر معدنی سرب و روی این معدن، آغاز می شود.
فرماندار اسفراین اظهار داشت: تا کنون ۶ مرحله پاکسازی معدن مزبور انجام شده و چهارپایانی که برای حمل مواد معدنی برداشت شده استفاده می شد، توقیف و افرادی نیز دستگیر شده اند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه شورای تامین شهرستان و استان، مقرر شده است که نیروی انتظامی تا پایان دیماه در محل ایست و بازرسی برقرار کند که این اقدام از ابتدای دی ماه برقرار است و حفاظت محیط زیست و اداره منابع طبیعی هم مبادی ورودی به معدن را کنترل می کنند.
رستمی گفت: با کنترل محورهای ورودی و نیز برقرای ایست و بازرسی، حضور افراد سودجو در منطقه کم شده است اما برداشت غیرمجاز همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه هر هفته، برای پاکسازی معدن آلبلاغ اقدام می شود، گفت: انتظار می رود بر اساس وعده وزارت صمت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) هرچه زودتر در منطقه حضور یافته و نسبت به تعیین تکلیف این محدوده معدنی اقدام کند.
فرماندار اسفراین خاطرنشان کرد: برداشت های غیرمجاز از معدن سرب و روی آلبلاغ، سبب تخریب عرصه طبیعی و خسارت به محیط زیست نیز شده است، البته این مشکل بهار امسال شدت داشت اما اکنون محدود شده است.
معدن آلبلاغ اسفراین در ارتفاعات سخت گذری به همین نام و در محدوده پارک ملی ساریگل واقع در شمال شرق این شهرستان قرار دارد.
برداشت غیرمجاز از این معدن سرب و روی، از ابتدای امسال با هجوم سودجویان به این منطقه همراه شد.
واقع شدن این معدن در منطقه حفاظت شده زیست محیطی ساریگل، موجب شده تا سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی تاکنون در ثبت آن ناکام بماند ولی به تازگی وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز مطالعات و اکتشافات اولیه بر روی این منطقه معدنی را برای ایمیدرو صادر کرده اما، هنور به علت سردی هوا کار مطالعه و اکتشاف اولیه از سو ی ایمیدرو در این منطقه آغاز نشده است.
دادستان اسفراین اخیرا علیه مدیران استانی و شهرستانی سازمان صنعت، معدن و تجارت و نیز حفاظت محیط زیست خراسان شمالی و اسفراین اعلام جرم کرده بود و رییسکل دادگستری خراسان شمالی نیز هفته گذشته به ۲ مدیر استانی در باره پیامدهای ناشی از اجرا نشدن تعهدات قانونی آنان در ایمنسازی معدن آلبلاغ اسفراین هشدار داده و ضربالاجل یک ماهه تعیین کرده بود.
هفت حادثه ریزش تونل های حفر شده توسط برداشت کنندگان غیرمجاز از ذخایر این معدن تا کنون سبب جان باختن ۶ نفر شده است.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد قرار دارد.