محسن کریمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حکم جلب یکی از دلالان اصلی و عمده سنگ معدن آلبلاغ که سال گذشته نیز دستگیر و زندانی شده بود، مجداد صادر شده است.

وی افزود: یکی دیگر از دلالان عمده  این معدن نیز که به هنگام حمل سنگ معدن دستگیر شده،  پس از تشکیل پرونده و تفهیم اتهام با قرار وثیقه پنج میلیاردی اکنون آزاد است.  

کریمی با بیان اینکه از افراد زیادی به عنوان دلال عمده و فعال در حوزه  معدن آلبلاغ  اسفراین نام برده می شود گفت: صرفا بر اساس نام بردن از افراد و بدون ارائه گزارش مستند و مستدل نمی‌توان  پیگیری و اقدام قضایی انجام داد.  

وی افزود: در صورت ارئه  گزارش مستدل و مستند به دادستانی، پیگیری برای اقدام قضایی نسبت به این افراد صورت خواهد گرفت.

پیش از این  نیز دادستان عمومی و انقلاب اسفراین در ۱۳ آذرماه  با افزایش شمار جانباختگان معدن آلبلاغ  به پرونده این معدن ورود کرد و علیه مدیران محیط زیست و صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی و اسفراین به دلیل اجرایی نشدن مصوبات شورای تامین در باره این معدن اعلام جرم کرده بود.

کریمی در باره اقدامات انجام شده برای برداشت کنندگان سنگ معدن غیرمجاز از معدن آلبلاغ  گفته بود: ۴۰۰ پرونده تخلف در این حوزه در یکسال گذشته تشکل شده است.  

وی  با تاکید بر ضرورت تشدید مجازات متخلفان برداشت کننده از این معدن گفته بود: میزان مجازاتی که قانون گذار برای مجرمان این بخش تعیین کرده، چندان بازدارنده نبوده است.

به گفته  مسئولان شهرستان اسفراین، تاکنون بیش از ۲۰۰ تن سنگ معدن غیر مجاز از معدن آلبلاغ  کشف و ضبط شده است.

وجود دلالان عمده خرید سنگ معدن از دلایل ادامه روند برداشت‌های غیرمجاز  از این معدن است که تاکنون سبب وقوع  ۷ حادثه ناگوار در این معدن و جانباختن ۶ نفر کارگر محلی شده است.  

معدن سرب و روی آلبلاغ اسفراین در ارتفاعات سخت گذر آلبلاغ و در محدوده پارک ملی ساریگل واقع در شمال شرق این شهرستان قرار دارد.


برداشت غیرمجاز از ذخایر این معدن، که در منطقه ای با همین نام واقع است، از ابتدای امسال با هجوم سودجویان به این منطقه همراه شد که با ورود شورای تامین خراسان شمالی در اواخر اردیبهشت ماه، این ناحیه از حضور سودجویان پاکسازی شد ولی اینک پس از گذشت چند ماه با حضور مجدد برخی افراد محلی و غیرمحلی، برداشت غیرمجاز از این معدن دوباره افزایش یافته است.

استفاده از شیوه های غیراصولی و رعایت نکردن موارد ایمنی در برداشت غیرمجاز سنگ سرب و روی از این معدن، تاکنون منجر به وقوع ۷ حادثه و مرگ ۶ نفر و مصدومیت چند تن در این منطقه شده است.

واقع شدن این معدن در محدوده منطقه حفاظت شده زیست محیطی ساریگل، موجب شده تا سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی تاکنون در ثبت آن ناکام بماند ولی حدود یک ماه پیش وزارت صنعت، معدن و تجارت با صدور مجوزی، ایمیدرو را مامور انجام مطالعات و اکتشافات اولیه بر روی این منطقه معدنی کرده است.

شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی اسفراین قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.