مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پیش بینی می شود از این سطح ۱۰ هزار تن دانه روغنی کلزا برداشت شود.

محمدنقی کاظمیان گفت: برنامه این سازمان برای کشت کلزا در اراضی این استان ۹ هزار هکتار است و تلاش می شود این میزان با کشت های بهاره در بهار سال آینده تحقق یابد.

وی با بایان اینکه کشت کلزا در تناوب با گندم و جو  در عملکرد محصول بسیار موثر است، گفت: همچنین رعایت این روش موجب کاهش و کنترل علف های هرز و بیماری های گندم می شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی همچنین با بیان اینکه هم اکنون ۸۴ درصد تامین روغن در کشور وارداتی است گفت: طبق برنامه وزرات جهاد کشاورزی این برنامه باید در سال جاری به ۶۰ درصد برسد اما به علت کاهش بارندگی ها این امر محقق نشده است.

وی گفت: همچنین برنامه ریزی شد تا در اراضی این استان در پاییز ۶ هزار هکتار دانه روغنی کلزا کشت شود که کمبود بارش باران مانع این امر شد.

وی افزود: تلاش می شود تا در شهرستان های مانه و سملقان،  راز و جرگلان و اسفراین در فصل بهار بخشی زیادی از اراضی این مناطق به کشت دانه روغنی کلزا اختصاص یابد.

کاظمیان گفت: کلزا یکی از گیاهان مناطق معتدل است و سازگاری خوبی هم با این نوع اقلیم دارد.  

وی افزود: در کنار دانه روغنی کلزا سایر دانه های روغنی از جمله آفتابگران و کنجد نیز در این استان کشت می شود.

پارسال سه هزار و ۶۸ تن دانه روغنی کلزا به ارزش ۱۰۴ میلیارد ریال از کشاورزان این استان به صورت تضمینی خریداری شده بود.

همچنین در این سال، یکهزار و ۵۳۰ هکتار از اراضی استان زیرکشت دانه روغنی کنجد و حدود سه هزار هکتار زیر کشت آفتابگردان رفته بود.

این استان در زمینه تولید دانه روغنی کلزا رتبه نهم را در بین استان‌ها دارد.

خراسان شمالی با جمعیت بیش از ۸۶۳ هزار نفر ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می‌کنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.