مهدی مودی روز یکشنبه در نشست خبری اظهار داشت: تنها در ۲ سال گذشته ۱۲ هزار نفر بی سواد استان آموزش های لازم را فرا گرفته و باسواد شدهاند اما، براساس طرح سرشماری نفوس و مسکن سال 1395، همچنان ۲۷ هزار و ۱۹۸ نفر از جمعیت این خطه بیسواد هستند.
وی گفت: این درحالی است که آموزش و پرورش استان در بانک اطلاعاتی خود، تنها فهرست هفت هزار نفر از بی سوادان را در دست دارد و نامی از مابقی بی سوادان در دسترس نیست.
وی گفت: از مرکز ملی آمار انتظار می رود تا فهرست این افراد را به ما ارائه کند تا بتوانیم برای جذب این تعداد بی سواد، برنامه ریزی و اقدام کنیم.
۲۷ دستگاه اجرایی خراسان شمالی در سوادآموزی مشارکت دارند
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی هم در این نشست گفت: ۲۷ دستگاه اجرایی استان در امر سوادآموزی دو هزار و ۱۷۷ نفر سوادآموز، مشارکت دارند.
عباس سعیدی اظهار داشت: ۴۰ درصد از اهداف و برنامه های سوادآموزی استان قرار است با همکاری دستگاه های اجرایی محقق شود.
وی گفت: امسال جذب پنج هزار و ۴۹۱ نفر در برنامه های سوادآموزی استان هدف گذاری شده است که دو هزار و ۴۵۴ نفر در دوره سوادآموزی، هزار و ۳۱۱ نفر در دوره انتقال و هزار و ۷۲۶ نفر در دوره تحکیم است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی افزود: تاکنون چهار هزار و ۲۹۶ نفر در برنامه های سوادآموزی استان جذب شده اند که بر این اساس ۷۸.۲۳ درصد از برنامه ها، محقق شده است.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون تمام برنامه های دوره انتقال و تحکیم، محقق شده است اما حدود ۴۹ درصد از سهم استان در دوره سوادآموزی جذب نشده است البته ثبت نام در این دوره تا پایان ماه جاری ادامه دارد.
سعیدی گفت: امسال ۸۹.۳ درصد از افراد جذب شده در برنامه های سوادآموزی زن و مابقی مرد هستند، ۸۰ درصد از افراد ساکن روستا و مابقی در شهرها، جذب برنامه ها شده اند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی اظهار داشت: امسال ۳۸۱ نفر از نیروی های آموزش دهنده استان، برای جبران کمبود معلم در کلاس درس، به صورت حق التدریس در مدارس استان به کار گرفته شدند.
وی نبود رغبت در کلاس های سوادآموزی به علت مشکلات اقتصادی و معیشتی، کمبود اعتبار، نبود اهرم الزام آور برای سوادآموزی را از جمله مشکلات برای جذب و نگاهداشت سوادآموزان و بی سوادان عنوان کرد.
بر اساس این گزارش، اکنون درصد باسوادی در گروه ۱۰ تا ۴۹ سال، ۹۵.۰۳ درصد است که در این زمینه رتبه ۲۳ کشور را دارد و میزان باسوادی در گروه ۶ سال به بالا هم ۸۳.۳ درصد است که در این زمینه در رتبه ۲۴ کشور قرار دارد.
به مناسبت هفته سوادآموزی، ۱۳۸ برنامه در خراسان شمالی اجرا می شود.