هادی اسعدی روز یکشنبه در آغاز اجرای طرح بیمه فراگیر باغ های انگور شیروان اظهار داشت: ۲ سال است که تاکستان های این شهرستان دچار سرمازدگی می شود که پس از هر خسارتی باغدار تنها یک هفته فرصت دارد تا خسارات وارده به محصول و باغ خود را اعلام کند.
وی با بیان اینکه امسال ۸۰ تا ۶۰ درصد خسارات بخش باغی شیروان مربوط به تاکستان ها بوده است، گفت: سال گذشته بیشترین میزان خسارت سرما در حوزه باغی استان به شهرستان شیروان وارد آمده است.
اسعدی، میزان خسارت وارد شده به باغ های گردوی شیروان را ۸۵ تا ۷۵ درصد عنوان کرد و افزود: این میزان خسارت در زودترین زمان پرداخت می شود، چنانکه با توجه به توجه مسوولان به حوزه کشاورزی، تمام خسارات حوزه دام و زراعی استان نیز پرداخت شده است.
معاون خدمات بیمه ای بانک کشاورزی خراسان شمالی با تاکید بر لزوم پلاک گذاری دام های روستایی، گفت: بر اساس شیوه نامه ابلاغی، از دیماه امسال دام های بدون پلاک قاچاق محسوب شده و از انتقال و یا کشتار آنها جلوگیری می شود.
وی هزینه پلاک گذاری هر راس دام سبک را ۵۰ هزار ریال عنوان کرد و گفت: در صورتی که دام پلاک دار به هر دلیلی تلف شود ۱۰ میلیون ریال غرامت به دامدار پرداخت خواهد شد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز گفت: کشت محصولات زراعی در این استان گلخانه ای نیست و به دلیل بالا بودن احتمال آسیب پذیری آن، هیچ شرکتی بیمه محصولات کشاورزی را بر عهده نمی گیرد.
محمدعلی شریکیان اظهار داشت: هم اینک از ۳ هزار هکتار تاکستان شیروان، تنها ۷۰۰ هکتار زیر پوشش بیمه است که باغدار باید حدود یک سوم حق بیمه را که به ازای هر هکتار باغ انگور ۱۲ میلیون و ۹۶۰ هزار ریال است بپردازد که بر این اساس سهم بیمه گذار تنها ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال خواهد بود.
وی گفت: اگر پوشش بیمه ای و تعداد بیمه گرها افزایش یابد می توان شاهد دریافت حق بیمه های کمتر و پرداخت غرامت های بیشتر از سوی صندوق بیمه محصولات کشاورزی بود، از سویی با توجه به منابع آبی بسیار محدود باید روش های کشت و کار را نیز تغییر داد.
شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان افزون بر ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد.