صفیه سرجامی که ۳۸ سال فعالیت در زمینه کمک به کودکان و دانش آموزان استثنایی دارد، روز شنبه به خبرنگار ایرنا در بجنورد اظهار داشت: فقط یک فرزند دارم و از خدا فرزندان بسیاری می خواستم که لطف خدا شامل حال من شده است.

وی با بیان اینکه تاکنون برای آگاهی از مشکلات دانش آموزان استنثایی به استان های زیادی سفر کرده ام،  اظهار داشت: در بین این استان ها، دانش آموزان خراسان شمالی بیشتر به کمک خیران نیاز دارند.

وی گفت: خراسان شمالی بیشترین ضعف را  در جذب خیر دارد التبه، خیران در این استان زیاد هستند اما افرادی که بتوانند ارتباط بین آنها و دانش آموزان استثنایی را فراهم کنند، کم است.

وی افزود: به همین دلیل خیران خراسان شمالی این دانش آموزان را یا نمی بینند و یا کمتر در جریان مشکلات آنها هستند و شاید نمی دانند این کودکان چه نیازها و مشکلاتی دارند تا به آن ها کمک کنند.

 وی از کمک های ۱۰ساله خود به دانش آموزان خراسان شمالی خبر داد و افزود: محل سکونت من مشهد است اما از زمانی که متوجه مشکلات این بچه ها شده ام حتی هفته ای سه نوبت هم به این استان سفر کرده ام.

سرجامی با بیان این که نوع مشکلات و نیازهای کودکان استثنایی با دیگر دانش آموزان نیازمند به کمک، متفاوت است اظهار کرد: با توجه به شرایط آن ها کمک هایی که به آن ها می شود نه تنها مادی بلکه معنوی و روحی نیز است.

وی بدون اشاره به میزان کمک های انجام شده به دانش آموزان استثنایی خاطرنشان کرد: در کنار کمک هایی مانند ساخت و ساز مدارس، تهیه پوشاک، لوازم تحریر و مانند این ها کمک هایی دیگری هم برای توانمندسازی و حرفه آموزی دانش آموزان انجام می دهم.

این بانوی نیکوکار گفت: در واقع من کفش آهنی به پا کرده‌ام تا تمام راه های کمک به این افراد را طی کنم و با بسیاری از مغازه دارها، خیریه ها در تماسم و حتی به مطب پزشکان رفته ام و  از آن‌ها خواسته‌ام در این راه کمک کنند.

یکی دیگر از فعالیت‌های این بانوی خیر مهیا کردن شرایط سفر زیارتی دانش آموزان شهرهای دیگر به مشهد است.

 سرجامی برای حضور در همایش بزرگداشت روز معلولان به بجنورد سفر کرده بود.

۱۵۰ هزار دانش آموز استثنایی در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ وارد مدارس شده اند که از این تعداد در حدود ۶۵ هزار نفر در سیستم تلفیقی حضور می یابند و مابقی در مدارس خاص در ۷ گروه نابینا، ناشنوا، کم توان ذهنی، اختلالات عاطفی-رفتاری، جسمی – حرکتی، چندمعلولیتی و اختلالات یادگیری تحصیل خواهند کرد.

طبق آمار جامعه جهانی، معلولان ۱۰ تا ۱۵ درصد از جمعیت را تشکیل می‌دهند.  اما طبق آمار بهزیستی، در سراسر کشور فقط یک میلیون و ۴۶۷ هزار و ۸۰۵ نفر معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.