سیداصغر مطهری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پیش از این هم در نیمه نخست امسال هفت نوبت پلنگ در مناطق مختلف این شهرستان دیده شده بود.
وی با بیان اینکه پلنگ زندگی مخفی و شبانه دارد گفت: پلنگ خوی تهاجمی ندارد و از مواجه با انسان گریزان است مگر در شرایط خاص.
وی افزود: گفت: مشاهده فراوان پلنگ در سال جاری به دلیل افزایش تعداد این گونه است که برای یافتن طعمه نزدیک روستاها می شوند.
مطهری گفت: از سوی دیگر گرازها که طعمه اصلی پلنگ هستن امروزها بیشتر در مزارع نزدیک روستاها پرسه می زنند و این امر هم موجب مشاهده زیاد پلنگ شده است.
مدیرکل محیط زیست خراسان شمالی با اشاره به کمبود محیطبان در منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی شیروان گفت: در این منطقه، هر شیفت کاری ۲ یا سه محیطبان منطقه را پایش می کنند همچنین یگان حفاظت سیار این اداره کل، یک روز هر هفته در آنجا مستقر است.
علی قویدل بخشدار سرحد شیروان هم گفت: در منطقه گلیل فصل تابستان و زمستان پلنگ توسط مردم و محیطبانان چندین نوبت مشاهده شده است که تاکنون آسیبی از سوی این گونه به اهالی نرسیده است.
منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی با ۱۸ هزار هکتار وسعت در شهرستان شیروان و مرز بین ایران و ترکمنستان قرار دارد که دارای ذخیره گاه غنی و ارزشمند گیاهی و جانوری است.
گلیل و سرانی در ۸۵ کیلومتری شهر شیروان قرار دارد این منطقه با توجه به دارا بودن ویژگیهای خاص طبیعی از جمله جنگلهای انبوه درختان ارس و گوناگونی بسیار بالای پوشش گیاهی و نیز زیستگاه خالص ترین «قوچ اوریال»، در ۲۷ تیر ماه سال ۱۳۵۰ منطقه حفاظت شده اعلام شد.
پلنگ ایرانی، زیر پوشش بیمه است و خسارت های این گونه ارزشمند به انسان و دام، توسط بیمه جبران می شود.