معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی روز یکشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: مرمت این مجموعه که در مرکز شهر بجنورد و در مجاورت میدان شهید واقع است از سال ۹۴ آغاز شده بود که پس از مدتی به علت کمبود اعتبار متوقف شد.

علی مستوفیان، با اشاره به اعتباراتی که امسال از سفر ریاست جمهوری به این حوزه تعلق گرفت، اظهار داشت: بخشی از این اعتبار برای احیا و مرمت بناهای تاریخی از جمله مجموعه سبزه میدان منظور شده اما هنوز رقم دقیق آن مشخص نشده است.

وی افزود: هم اکنون در نشست هایی که با کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر و کمیسیون عمران اداره کل راه و شهرسازی استان برگزار شده، پیاده محور کردن مجموعه سبزه میدان و تبدیل آن به میدانی شهری، با توجه به تمام کارکردهایی که یک میدان در روابط اجتماعی دارد، مصوب شده است.

وی اظهار داشت: با همکاری شورای شهر بجنورد، معاونت شهرسازی راه و شهرسازی و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، این مجموعه پیاده محور و به مجموعه گردشگری، نمایشگاه و فروشگاه های صنایع دستی و سفره خانه سنتی تبدیل خواهد شد و مالکان این محدوده نیز برای تغییر کاربری این واحدها به گردشگری و ایجاد فروشگاه های صنایع دستی تشویق خواهند شد.

وی با بیان اینکه حجره های کاروانسرای سبزه میدان، مالکان متعددی دارد، اظهار داشت: هم اکنون از این حجره های قدیمی به عنوان انبار پشم و ضایعات استفاده می شود که علاوه بر مخاطره آمیز بودن، مطابق با روح تاریخی این محدوده تاریخی نیست و باید به حجره هایی برای صنایع دستی تبدیل شود.

مستوفیان به گرمابه عسکری واقع در این مجموعه اشاره کرد و گفت: برای تبدیل این مکان به سفره خانه و نمایشگاه صنایع دستی برنامه و سرمایه گذار داریم و اگر مراحل قانونی طی شود تا پایان سال احتمال راه اندازی آن وجود دارد.

گرمابه تاریخی عسکری در مجاورت سبزه میدان بجنورد، از سالها پیش به محلی برای تجمع معتادان تبدیل شده بود که با می‌توان با بازسازی، تغییر کاربری و احیا، آن را به محلی برای رونق اقتصادی بدل کرد.

مستوفیان به اقداماتی که برای احیا و مرمت مجموعه سبزه میدان انجام شده، اشاره کرد و افزود: تا کنون برای مرمت این مکان ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه شده و برای تکمیل مراحل مرمت و بازسازی کامل این مجموعه به ۲۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است.

وی با بیان اینکه مرمت کاروانسرای این مجموعه ۸۰ درصد و گرمابه عسکری ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ابراز امیدواری کرد که با همکاری مجموعه مدیریت شهری، به زودی با بازپیرایی و ساماندهی این محدوده و مرمت بناهای واقع در آن، این مجموعه به شهر چشم انداز زیبایی داده و به پیشانی گردشگری بجنورد تبدیل خواهد شد.

ﻣﺠﻤﻮعه ﺳﺒﺰه‌ﻣﯿﺪان ﻣﺘﺸﮑﻞ از ﯾﮏ ﮐﺎرواﻧﺴﺮا، گرمابه، راﺳﺘﻪ ﺑﺎزار و ﭼﻨﺪ ﻗﻬﻮه ﺧﺎﻧﻪ از آﺛﺎر دوره ﻗﺎﺟﺎر در ﺷﻬﺮ ﺑﺠﻨﻮرد اﺳﺖ که در اﻃﺮاف آن ﺣﺠﺮه هایی نیز قرار دارد.

ﺷﺎﺧﺺﺗﺮﯾﻦ اﺛﺮ اﯾﻦ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﮐﺎرواﻧﺴﺮا اﺳﺖ ﮐﻪ ﻃﺮح ﮐﻠﯽ آن از ﯾﮏ ﻣﯿﺎﻧﺴﺮا تشکیل شده و ﻗﺴﻤﺖﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﮐﺎرواﻧﺴﺮا از ﺟﻤﻠﻪ ﭘﺸﺖ ﺑﻐﻞ ﻗﻮسﻫﺎ ﺑﻪ ﺷﯿﻮه آﺟﺮﭼﯿﻨﯽ ﺧﻔﺘﻪراسته و آﺟﺮﻫﺎی ﻗﺎﻟﺒﯽ ﺑﺮﺟﺴﺘﻪ ﺗﺰیین شده اﺳﺖ.
ﺑﻨﺎی گرمابه نیز در ﺷﻤﺎل ﺷﺮﻗﯽ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﻗﺮار دارد و ﺑﻪ ﺷﯿﻮه ﺣﻤﺎم ﻫﺎی ﺳﻨﺘﯽ ﻃﺮاﺣﯽ ﺷﺪه اﺳﺖ. در اﯾﻦ ﻃﺮح ﭘﺲ از ورودی، رﺧﺘﮑﻦ وﺟﻮد دارد ﮐﻪ از ﻃﺮﯾﻖ ﯾﮏ راﻫﺮو ﺑﺎرﯾﮏ ﺑﻪ ﺳﺮﺑﯿﻨﻪ و ﮔﺮﻣﺨﺎﻧﻪ راه ﭘﯿﺪا ﻣﯽ ﮐﻨﺪ.

مجموعۀ سبزه میدان بجنورد در سال ۱۳۸۴ با شماره ۱۴۲۲۳ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

ب/۵۱۳۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.