مهران حیاتی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: باغ های انگور شهرستان فاروج دارای قدمت زیاد است و برای بهره برداری بهتر از آن و اقتصادی تر شدن این محصول، با بررسی های انجام شده، رقم های جدید و سازگار با منطقه ترویج داده می شود.

مدیر جهادکشاورزی فاروج مویز، رشه، کندری، ترکمن چهار را از جمله این ارقام برشمرد و افزود: با افزایش تعداد ارقام انگور سعی در تامین نیاز ذائقه های مختلف هستیم تا روند اقتصادی تر شدن این محصول باغداران تسهیل شود.

حیاتی گفت: در چند روز از آغاز اجرای این طرح،  یک هکتار از باغ های انگور شهرستان جوان سازی شده است.

وی رقم قالب انگور شهرستان را سلطانی بی دانه عنوان کرد و گفت: در سال های اخیر با انجام اصلاح، احیا، بهزراعی، توجه به حوزه تغذیه باغ ها، تازه خوری انگور شهرستان در استان های شمالی، تهران و خراسان رضوی بازار مناسبی یافته است.

وی بخش خبوشان به مرکزیت تیتکانلو را قطب تولید انگور با کیفیت شهرستان برشمرد و افزود: بیش از ۹۵ درصد بافت جمعیتی این بخش را باغدار هستند و مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد این خانوارها وابسته به این محصول است.

حیاتی گفت: پیش بینی برداشت انگور شهرستان با توجه به خسارت ۳۵ درصدی باغ ها، ۳۷ هزارو ۴۴۰ تن است و با توجه به اینکه نسبت تبدیل انگور به کشمش ۴ بر یک است، میزان کشمش تولیدی هم امسال به ۹ هزارو ۳۶۰ تن می رسد.

۳ هزار و ۶۰۰ هکتار  از باغات شهرستان فاروج مربوط به محصول انگوراست و از جمله مهم ترین  ارقام انگور موجود، سلطانی بی دانه  یا کشمشی، صحابی، فخری، سبز انگور، عسکری، انگور سیاه، خلیلی، یاقوتی و... است.

۷۱۸۷/ ۶۰۴۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.