مهران حیاتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا عملکرد تولید انگور در هر هکتار را سال گذشته ۱۶ تن دانست و گفت: این رقم امسال به ۱۰ تن رسیده است.
وی با اشاره به خسارت ۱۱۴ میلیارد تومانی ناشی از سرمازدگی و بارندگی های سه ماهه اول سال به باغ های شهرستان افزود: ۶۰ درصد باغ ها اختصاص به محصول انگور دارد که شامل ۳ هزارو ۶۰۰ هکتار است.
وی رقم قالب انگور شهرستان را سلطانی بی دانه دانست و گفت: با انجام اصلاح، احیا، بهزراعی و همچنین توجه به حوزه تغذیه باغ ها، تازه خوری انگور شهرستان در استان های شمالی، تهران و خراسان رضوی بازار مناسبی پیدا کرده است.
وی بخش خبوشان به مرکزیت تیتکانلو را قطب تولید انگور با کیفیت شهرستان برشمرد و افزود: بیش از ۹۵ درصد بافت جمعیتی این بخش باغدار انگور هستند و مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد این خانوارها وابسته به این محصول است.
حیاتی گفت: پیش بینی برداشت انگور شهرستان با توجه به خسارت ۳۵ درصدی باغ ها، ۳۷ هزار و ۴۴۰ تن است و با توجه به اینکه نسبت تبدیل انگور به کشمش ۴ بر یک است، میزان کشمش تولیدی هم امسال به ۹ هزار و ۳۶۰ تن می رسد.
سه هزار و ۶۰۰ هکتار از باغ های شهرستان فاروج مربوط به محصول انگوراست و از جمله مهم ترین ارقام انگور موجود، سلطانی بی دانه یا کشمشی، صحابی، فخری، سبز انگور، عسکری، انگور سیاه، خلیلی، یاقوتی و... است.
مرکز شهرستان ۵۲ هزار نفری فاروج در ۹۰ کیلومتری شرق بجنورد و در مسیر اصلی استان های شمالی به مشهد مقدس واقع است.
۷۱۸۷/ ۶۰۴۲