حمید رمضانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۲۲ نفر از بازرسان بهداشتی دامپزشکی، در قالب گروه های مختلف در میادین عرضه دام، کشتارگاه‌ها، پست‌های دامپزشکی و نیز نقاط روستایی حضور می‌یابند و سلامت دام و نیز گوشت استحصالی از دام قربانی را رصد می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: حجم بسیار زیادی از ذبح دام در روز عید قربان، در شهرستان مرزی راز و جرگلان و توسط اهل تسنن انجام می شود از این رو خدمات رسانی به مردم این منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است و بخش قابل توجهی از گروه های دامپزشکی در این شهرستان حضور خواهند داشت.  

وی با اشاره به اینکه تمام خدمات دامپزشکی در روز عید قربان رایگان است افزود: گروه های دامپزشکی، یک روز پیش از عیدقربان در شهرستان راز و جرگلان حضور می یابند تا نسبت به خدمات رسانی به اهالی ترکمن این شهرستان اقدام کنند.  

ساماندهای ۱۴ نقطه برای عرضه دام قربانی 

معاون فنی و سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی افزود: در استان، ۱۴ مکان برای عرضه دام ساماندهی شده است که از فردا، آماده خدمات رسانی به مردم است و نیکوکاران می توانند برای تایید سلامت دام، از نظرکارشناسان ما استفاده کنند.  

رمضانی با بیان اینکه یکی از دغدغه های ما، کشتار دام قربانی در معابر است گفت: کشتار دام در معابر عمومی، سلامت انسان را به مخاطره می اندازد، البته رویکرد ما خودداری از برخورد قضایی با عوامل این مشکل است اما انتظار می رود مردم نسبت به تبعات کشتار دام در معابر عمومی حساس باشند.  

وی گفت: با هماهنگی های انجام شده، خدمات برای ذبح دام در کشتارگاه ها در روز عید قربان رایگان است و از مردم انتظار می رود کشتار دام قربانی را در کشتارگاه ها انجام دهند و از ذبح دام در معابر عمومی خودداری کنند.

وی با بیان اینکه با آگاه سازی انجام شده، کشتار دام در معابر عمومی کاهش یافته و در برخی مناطق شهری به صفر نزدیک شده است اما هنوز هم شاهد ذبح دام در منازل هستیم که این امر می تواند بهداشت عمومی را به مخاطره اندازد.  

معاون فنی و سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی افزود: برای پیشگیری از وقوع بیماری مشترک بین انسان و دام از جمله بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، توصیه می شود گوشت و آلایش خوراکی دام، دست کم به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال یعنی صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری و سپس مصرف شود.  

خراسان شمالی دارای اقوام ترک، تات، کرد کرمانچ، بلوچ و ترکمن است که عید قربان نزد این اقوام با شکوه خاصی برگزار می شود.

۷۱۸۵/ ۶۰۴۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.