جشنواره شهر آبنبات از سوی اتاق بازرگانی بجنورد و با همکاری واحدهای تولیدی آبنبات و دستگاه های مرتبط شهریورماه امسال در بجنورد برگزار شود.

به گزارش ایلنا، محمد صمدی رئیس اتاق بازرگانی بجنورد در جلسه کمیته تخصصی برندینگ آبنبات از  آبنبات بجنورد به عنوان یکی از سوغات اصیل بجنورد یاد کرد و گفت: این محصول به دلیل کیفیت ممتازی که دارد از آوازه و شهرت بسزایی برخوردار است.

وی بر اهمیت معرفی آبنبات بجنورد در سایر استان‌های کشور تاکید کرد و خواستار حضور بیشتر این صنف در نمایشگاه های داخلی و خارجی به جهت معرفی بیشتر آن شد.

صمدی بابیان اینکه صادرات منجر به رونق اقتصادی استان و کشور می شود ، گفت: دراین زمینه بایستی تولید کنندگان آبنبات بجنورد تلاش بیشتری برای صادرات محصولات خود داشته باشند.

دبیر کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی خراسان شمالی نیز در این کمیته از برگزاری جشنواره ای تحت عنوان جشنواره شهر آبنبات در سال جاری خبرداد و اظهار داشت: طی برگزاری جلسات متعدد از سوی اتاق بجنورد در باب اهمیت برندینگ آبنبات بجنورد و رفع موانع و مشکلات موجود این صنف، برنامه ریزی شده جشنواره مذکور در بجنورد برگزار شود.

وی زمان برگزاری این جشنواره را هفتم شهریورماه اعلام کرد و افزود: این جشنواره با همکاری سایر واحدهای تولیدی آبنبات ساز بجنورد و دستگاه های مرتبط برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: در این جشنواره برنامه‌های مختلف و متنوعی با حضور 3 داور کشوری در خصوص برند سازی، بازار فروش و تبلیغات پیش بینی شده است.

وی بر اهمیت موضوع برندینگ آبنبات بجنورد تاکید کرد و افزود: به منظور محقق شدن این موضوع پیشنهاد می‌شود تمامی برندهای آبنبات بجنورد تحت یک برند واحد شناخته شود.

محسن عظیمی ، مدیر دوشنبه های توسعه استان نیزیکی از اهداف اصلی این کمیته را موضوع برندینگ آبنبات بجنورد عنوان کرد و بر ضرورت اهمیت این موضوع تاکید کرد.

وی افزود: این مهم زمانی میسر می‌شود همراهی، هماهنگی، اتحاد و همبستگی از سوی واحدهای تولیدی آبنبات بجنورد برای توسعه این صنف انجام گیرد.

پیمان تفضلی یکی از مدرسین حوزه کسب و کار استان  نیز بر شناسایی پتانسیل ها، توانمندی ها و ظرفیت های بالقوه این استان تاکید کرد و از  آبنبات بجنورد به عنوان یکی از سوغات معروف و پتانسیل های بالقوه استان یاد کرد.

وی همچنین به استقبال خوب دیگر استان ها از این محصول اشاره کرد و بازاریابی و تبلیغات بیشتر آبنبات بجنورد از سوی واحدهای تولیدی و مسئولان متولی را یک ضرورت دانست.

تفضلی با تاکید بر اهمیت پیشنهاد برند واحد از سوی آبنبات سازان بجنورد برای شناخت بیشتر این محصول ، اظهارداشت: برند واحد منجر به قوی کار کردن این محصول خواهد شود و لازمه این کار اتحاد، همبستگی و یکپارچگی واحدهای تولیدی است.

در ادامه قاسم مهرنیا ، یکی از پیشکسوتان حوزه شعر و ادب  استان نیز  اشاره ای به تاریخچه شهر بجنورد و قدمت حدود 100 سال آبنبات بجنورد کرد و گفت: درگذشته تولید آبنبات در سطح شهر بجنورد محدود بود ولی امروزه خوشبتختانه شاهد افزایش تولید  این محصول در طعم های مختلف ،بسته بندی های شکیل  هستیم که این مهم نیازمند همکاری بیشتر جهت صادرات این محصول به دیگر کشورهای دنیا ست.

وی با تاکید بر استفاده واژه آبنبات بجنورد به جای شکر پنیر شد وخواستار اهمیت این موضوع از سوی واحدهای تولیدی آبنبات و مسئولان متولی این امر شد.

وی اظهارداشت: چراکه هرکجای کشور این محصول راتولید کنند به تولید آبنبات بجنورد نمی رسد.

حسین کرباسی، مدیرعامل شرکت تعاونی آبنبات یقین بجنورد نیز به مشکلات پیش روی آبنبات سازان بجنورد اشاره کرد و ازمهمترین مشکلات موجود را بیمه  و قیمت گذاری نامناسب برای این محصول عنوان کرد.

وی افزود: دراین زمینه عدم همکاری مسئولان ضربه سنگینی به واحدهای تولیدی آبنبات بجنورد وارد کرده است.

کرباسی در رابطه با قیمت گذاری نامناسب این محصول اظهارداشت: دراین خصوص پیشنهاد می شود قیمت آزاد گذاشته شود و  با تشخیص مصرف کننده باشد .

رضا فدایی، مدیر اتحادیه آبنبات سازان بجنورد نیز یکی از مهمترین سوغات شهر بجنورد را آبنبات اعلام کرد واز مشکلات این صنف تامین ماده اولیه تولیدی و قیمت گذاری نامناسب  عنوان کرد.

وی  تاسیس بازارچه سوغات بجنورد را یکی از پیشنهادات مهم برای توسعه و شناخت بیشتر سوغات استان به ویژه آبنبات ذکر کرد و خواستار راه اندازی این بازارچه در سطح شهر بجنورد شد.

حسن زاده یکی از تولید کنندگان آبنبات بجنورد نیز با بیان این که نرخ گذاری نامناسب قیمت آبنبات کمر تولید کنندگان این صنف را خم کرده است ، گفت: این مهم باعث شده مسیر تولید این محصول برای آبنبات سازان با مشکل مواجه شود چرا که باتوجه به افزایش قیمت ها  استفاده مواد اولیه برخی واحدهای تولیدی برای کیفیت بهتر محصول متفاوت است و نرخ گذاری ثابت صرفه اقتصادی برای آبنبات سازان ندارد.

وی  پیشنهاد  ایجاد المانی از آبنبات بجنورد به عنوان یکی از سوغات معروف استان در یکی از میادین اصلی سطح شهر بجنورد کرد و خواستار برگزاری جشنواره آبنبات بجنورد به صورت سالانه به منظور توسعه بیشتر و شناخت بهتر این برند برای جذب  توریست ها و گردشگران به استان شد.

دکتر علی یوسفی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان  نیز برشناسایی سریعتر موانع موجود دراین صنف تاکید کرد و خواستار معرفی و انتخاب کارشناس مختص آبنبات در حوزه معاونت غذا و داروی استان برای پیگیری و تسریع در رفع مشکلات موجود این صنف شد.

وی افزود: به منظور پیگیری و اقدامات موثر در رفع مشکلات این صنف نهاد های مرتبط و تصمیم گیر و نهادهای نظارتی و یک نماینده از استانداری درجلسات حضور داشته باشند.

یوسفی پیشنهاد برگزاری نشستی مشترک با صداوسیما باحضور آبنبات سازان بجنوردی  و مسئولان مرتبط به عنوان برند استان داد  و گفت: هم اکنون باید برای شناخت بهتر با صنعت و تاریخچه آبنبات نشست های مطبوعاتی را آغاز شود.

وی با بیان این که فضای مجازی هم یک فرصت و تهدید است، گفت: برای انعکاس بهتر این محصول از طریق فضای مجازی با هماهنگی و مدیریت اداره کل ارشاد  وارد شوید تا جلوی تبلیغات سو از این محصول گرفته شود.

وی پیشنهاد ساخت تندیسی از آبنبات بجنورد در میادین سطح شهر به عنوان سوغات معروف استان داد  و همچنین خواستار ورود اساتید دانشگاه در بحث صنعت غذا و دارودرحوزه آبنبات شد .

و با تاکید بر حذف واژه نادرست شکر پنیر از آبنبات بجنورد ، افزود: نباید صنعت غذا در کنار صنعت ساختمان قرار گیرد بلکه باید جایگاه خاص خود این محصول حفظ شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.