عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد گفت: برای گسترش حجاب باید از برخوردهای دستوری جلوگیری شود.

دکتر قاسم جعفری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان شمالی، با اشاره به اینکه حجاب قبل از اسلام نیز در فرهنگ ایران وجود داشته است، ادامه داد: از دیرباز در فرهنگ ایرانی حجاب جایگاه والایی داشته به طوری که می بینیم فردوسی در شاهنامه نیز به حجاب اشاره کرده است.

وی افزود: حتی می توان گفت که روش پوشش نیز مخصوص ایرانیان است و چادر حجابی است که در ایران از آن استفاده می شود چون در اسلام اصل پوشش مورد تاکید است، بنابراین حجاب نه تنها باعث حفظ شعائر دینی می شود بلکه حافظ شعائر ملی و بومی است. 

وی ادامه داد: البته عفاف یک امر ذاتی است و معنی گسترده تر و وسیع تری دارد که حجاب و پوشش را می توان بخشی از آن در نظر گرفت و عفت در سخن و کلام، رفتار، تعامل با دیگران و ... نیز حائز اهمیت است.

عضو هیئت امناء دانشگاه آزاد بجنورد در پاسخ به این سوال که چقدر برای گسترش عفاف و حجاب در جامعه تلاش شده است؟ افزود: امروزه بیش از آن که با افراد با دستورالعمل ها و برخورد های انتظامی رفتار شود باید بینش فرهنگی افراد جامعه را بالا ببریم.

وی با تاکید به این نکته که پوشش و حجاب فقط به خانم ها اختصاص ندارد، افزود: در زمینه  گسترش عفاف و حجاب باید کار فرهنگی انجام شود و برای افراد روشنگری صورت بگیرد به طور مثال حتی خانمی که چادری هست هم باید بداند که چرا چادر سر می کند. برای گسترش حجاب و عفاف باید روی فکر و اندیشه  انسان ها کار کنیم و از برخورد های دستوری جلوگیری شود.

جعفری اظهار کرد: اینکه می گوییم سرمایه گذاری لازم انجام نشده فقط به معنی سرمایه گذاری مالی نیست بلکه مسئله مهم تر عرضه هنرمندانه این محصول ارزشمند یعنی اصول دینی و حجاب و عفاف است. سازمان ها و ادارات متولی مثل صدا و سیما، ارشاد، دانشگاه ها، حوزه های علمیه و ... باید کار جدیِ فکری کنند تا این محصول مهم و ارزشمند را به طور هنرمندانه ای به جامعه عرضه کنند، البته تلاش های خوبی هم در این زمینه صورت گرفته اما کافی نیست و باید کار های بیشتری انجام شود.

وی با اشاره به اینکه جامعه ایران جامعه جوانی است و جوانان هم گرایش بالایی به تنوع در پوشش دارند، گفت: اگر پوشش به گونه ای باشد که نجابت، تنوع، صلابت و اصالت حفظ شود مورد پسند اسلام نیز هست.

وی تصریح کرد: چیزی که مورد پسند اسلام نیست تبرج است و نباید اجازه داد که حاشیه وارد متن اصلی شود. اگر تنوع در پوشش به سمت تبرج گرایش پیدا کند اسلام آن را رد کرده و درست نیست اما اگر تنوع و مدگرایی با حفظ اصول همراه باشد مورد تایید اسلام و جامعه نیز است.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.