محمودرضا معموری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رهاسازی آب سد شیرین دره از صبح چهارشنبه پیش آغاز شد و دریچه ها روز پنجشنبه بسته شد.
وی با اشاره به اینکه کاهش حجم آب سد شیرین دره بدون مشکل خاصی انجام شده، افزود: برخی راه های روستایی منطقه چون «حصه گاه» با رودخانه تلاقی داشت که در مدت اجرای طرح گذر عابران از عرض رودخانه با نظارت لازم انجام شد.
سد شیرین دره، در سال 84 با ظرفیت ذخیره سازی 91 میلیون مترمکعب به بهره برداری رسید اما در سالیان اخیر به علت گل و لای ورودی به مخزن، حجم مفید آبگیری آن به حدود 60 میلیون مترمکعب کاهش یافت که اخیرا ذخیره آب آن از 50 میلیون مترمکعب فراتر رفته بود.
فرماندار مانه و سملقان گفت: میزان آب رها شده از سد، مطابق با آنچه مد نظر شرکت آب منطقه ای بود، انجام شد و برنامه ریزی برای رهاسازی بعدی، بستگی به میزان بارندگی ها و ورود آب به این دریاچه دارد.
معموری افزود: یکی از اهداف رهاسازی آب سد شیرین دره، ظرفیت سازی برای بارش های بهاره است و البته با تخلیه آب، بخشی از گل و لای و رسوب این دریاچه نیز خارج شده است.
سد شیرین دره در 65 کیلومتری شمال غربی شهر بجنورد، در محدوده شهرستان مانه و سملقان بر روی رودخانه شیرین دره، از سرشاخه‌های رود اترک ساخته شده است.
این سد علاوه بر مشروب ساختن کشتزارهای پایین دست، بخشی از آب شهر بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی و شماری از روستاهای مسیر انتقال را تامین می کند.
پایین افتادن سطح آب این سد در تابستان امسال موجب بروز مشکلاتی در کیفیت آب بجنورد و بوی نامطبوع آب مصرفی شهروندان مرکز استان خراسان شمالی شده بود.
7185/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.