محمد درویش، سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بجنورد اظهار داشت: البته شورای نگهبان پس از بررسی، چهار اشکال به آن گرفته که جزئی است.
وی افزود: مجلس، پس از بررسی لایحه بودجه، لایحه جامع خاک را نهایی می کند و ایران هم دارای قانون جامعی در زمینه حمایت از منابع خاک خواهد شد.
دبیر سیاست محیط زیست در مرکز بررسی های راهبردی نهاد ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که در قانون خاک پیگیری می شود، جلوگیری از قاچاق خاک است.
وی اظهار داشت: اکنون بر اساس اعلام رسمی، سالانه یک میلیون تن خاک از کشور قاچاق می شود.
وی تصریح کرد: خاک ایران به بهانه صدور گیاهان زینتی، قاچاق می شود و البته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در مصاحبه ای این امر را تایید کرده است.
درویش گفت: قانون حمایت از خاک، به محیط زیست اجازه می دهد با واحدهای آلاینده ای که بدون توجه به تذکرات این سازمان، خاک را آلوده می کنند برخورد کرده و حتی این واحدها را تعطیل کند.
وی گفت: بر اساس این قانون، حتی فرد خاطی، اجازه شکایت به دادگاه را ندارد.
دبیر سیاست محیط زیست در مرکز بررسی های راهبردی نهاد ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: قانون خاک در صورت تایید نهایی ، از سال 98 قابلیت اجرایی دارد.

* چینی ها، ضوابط ماهیگیری را رعایت نکردند
وی در باره ارائه مجوز به چینی ها برای ماهیگیری در آبهای جنوب کشور، گفت: این موضوع غم انگیزی است، به بهانه اینکه به لحاظ فنی، توان صید ماهی در اعماق دریا را نداریم، مجوز به چینی ها داده شده اما آنها خیلی از ضوابط را رعایت نکردند.
درویش افزود: چینی ها به جای اینکه در اعماق صید کنند، در همان محدوده که صیادان ما هم می توانند صید داشته باشند، اقدام به کشت ترال (نوعی ماهیگیری که در آن تور توسط یک یا چند شناور، در آب کشیده می شود) کرده اند و بدون رعایت ضوابط، ماهی صید می کنند که این اقدام می تواند اکوسیستم دریا را به هم بزند.
دبیر سیاست محیط زیست در مرکز بررسی های راهبردی نهاد ریاست جمهوری اظهار داشت: پیگیری های زیادی شده و امید می رود برخوردها جدی تر شود البته دولت هنوز به صورت رسمی اعلام نکرده که جلو این کار را می گیرد.

* انتقال آب، پیام کاذبی به مردم می دهد
وی درباره آبرسانی از دریای خزر به سمنان گفت: پیش از این در چند استان، طرح انتقال آب اجرا شده است اما سئوال این است که وضعیت استان هایی مثل اصفهان و یزد با اجرای انتقال آب بهتر شده یا نه؟ انتقال آب پیام کاذبی به مردم می دهد که آب هست و نگران نباشید و این امر سبب افزایش مهاجرت ها و آسیب های ناشی از آن می شود.
درویش با تاکید بر اینکه نباید این مشکل برای سمنان تکرار شود، اظهار داشت: انتقال آب دریای خزر به شدت مخرب است و سبب تخریب اکوسیستم دریا و جنگل های هیرکانی می شود.
دبیر سیاست محیط زیست در مرکز بررسی های راهبردی نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه انتقال آب از دریای عمان این دریا را دچار مشکل نمی کند، افزود: در شرایطی که هیچ راهی برای تامین آب آشامیدنی نباشد، می توان انتقال آب دریای عمان را عملیاتی کرد و با توجه به اینکه دریای عمان به اقیانوس هند وصل است، با انتقال آب، دچار مشکل اکوسیستمی نمی شود.
7185/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.