سید اصغر مطهری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ماهی های موجود در این سد بومی نیستند و از نوع دستی هستند که خود را با هر شرایطی وقف می دهند و در فصل زمستان هم با یخ زدن دریاچه برخی ها به خواب زمستانی می روند و تمام کارهای متابولیسمی بدن آنان متوقف می شود.
وی با اشاره به اینکه آب سد گلیل برای استفاده کشاورزی است گفت: در برخی از موارد شاهد شست و شوی ظروف عشایری هستیم که حجم مواد سمی به اندازه زیادی نیست که موجب تلفات شود و نگرانی ایجاد کند ولی حمام کردن دام ممنوع است.
مطهری با بیان اینکه دام های منطقه باید حمام ضدکنه داشته باشند افزود: در صورت نبود آب برای مبارزه با کنه در دام ها از پودر، دارو و آمپول در این زمینه استفاده کنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: هم اکنون طرح آبرسانی به منطقه گلیل چندین سال است در دست اجرا است که این گونه مشکلات برطرف خواهد شد.
«گلیل و سرانی» موسوم به «کپه داغ» در شهرستان شیروان به عنوان سیزدهمین «زیست کره» کشور در 20 مردادماه امسال به تایید نهایی رسید و به نام جمهوری اسلامی ایران در اندونزی ثبت شد.
گلیل و سرانی سومین منطقه کشور است که پس از انقلاب اسلامی به عنوان ذخیره گاه زیست کره به ثبت رسیده است.
منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی با 18 هزار هکتار وسعت در شهرستان شیروان در استان خراسان شمالی و مرز بین ایران و ترکمنستان قرار دارد که دارای ذخیره گاه غنی و ارزشمند گیاهی و جانوری است.
گلیل و سرانی در 60 کیلومتری شهر شیروان قرار دارد. این منطقه با توجه به دارا بودن ویژگی‌های خاص طبیعی از جمله جنگل‌های انبوه درختان ارس و گوناگونی بسیار بالای پوشش گیاهی و نیز زیستگاه خالص ترین «قوچ اوریال»، 27 تیرماه سال 1350 منطقه حفاظت شده اعلام شد.
7186/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.