به گزارش ایرنا، تا پیش از طلوع خورشید انقلاب اسلامی، فرزندان مستعد این خطه یا فرصت تکمیل تحصیل نمی یافتند و یا مجبور بودند از شهر و دیار خود سفر کرده و برای علم آموزی راهی یکی از شهرهای بزرگ کشور شوند.
اما با انقلابی که پس از پیروزی انقلاب در حوزه فرهنگی و آموزش عالی روی داد، مراکز آموزش عالی یک به یک در این استان شکل گرفته و فعالیت خود را آغاز کردند و دانش آموزان این منطقه افق جدیدی را برای کسب علم و معرفت پیش چشم خود گشوده دیدند.
اینکه اکنون در چهل سالگی انقلاب، 40 هزار دانشجو در 39 واحد دانشگاهی و مرکز آموزش عالی این استان تحصیل می کنند و هزاران تن نیز پیش از این از مراکز آموزش عالی، دانش آموخته شده اند، گواهی بر پویایی این بخش در این خطه است.
به گزارش ایرنا، این دانشجویان در رشته های مختلف پزشکی، صنعتی، مهندسی، فنی و علوم انسانی تحصیل می کنند.
هم اکنون تنها افزون بر 700 استاد و عضو هیات علمی در دانشگاه های این استان فعالیت علمی دارند که این توان علمی قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست.

* فعالیت 39 دانشگاه و موسسه آموزش عالی
رئیس دانشگاه بجنورد، که دانشگاه جامع خراسان شمالی شناخته می شود، گفت: هم اکنون 39 دانشگاه و موسسه آموزش عالی در استان فعالیت دارند که حدود 40 هزار دانشجو در این مراکز تحصیل می کنند.
دکتر احمد محقر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سه دانشگاه دولتی، پنج دانشگاه فنی و حرفه ای، سه دانشگاه وابسته به دستگاه های اجرایی، هشت واحد پیام نور، 12 مرکز علمی کاربردی، چهار واحد دانشگاه آزاد اسلامی، سه مرکز غیردولتی و غیر انتفاعی و یک مرکز گروه پژوهشی در این استان فعالیت دارند.
وی افزود: دانشگاه بجنورد، فعالیت خود را از مهر 84 با پذیرش 210دانشجو در سه رشته آغاز کرد که امسال 4500 دانشجو را در 49 رشته زیر چتر خود دارد.
دکتر محقر اظهار داشت: این رشته ها شامل 22 رشته کارشناسی ارشد و 27 رشته کارشناسی است که زیر نظر 167 عضو هیات علمی و 86 استاد غیر عضو هیات علمی دانش افزایی می کنند.
وی گفت: دانشگاه، به ویژه دانشگاه های نسل چهارم، به عنوان کنشگری فعال که هم مولود و هم مولد توسعه اند، با پایبندی به تعهدات اجتماعی و نگاه به دستاوردها و هزینه های گذار از حوادث تاریخی، نقش پاسخگویی به جامعه در رفع چالش های موجود و پیش رو را بر عهده گرفته است که این مهم، نیازمند باز تعریفی از نقش، ساختار و ماموریت گرایی آموزش عالی و کیفی گرایی و هدفمندسازی آموزش و پژوهش است.
وی با اشاره به رشد روزافزون دانشگاه بجنورد افزود: اعتبارات این واحد به عنوان دانشگاه جامع استان در سال 93 حدود 190 میلیارد ریال، سال 94، 287 میلیارد ریال، سال 95، 338 میلیارد ریال بود که در سال 96 از 405 میلیارد ریال فراتر رفت.
دکتر محقر برخی از پروژه های بهره برداری شده در این سال ها را شامل ساخت خوابگاه برادران، بخش هایی از بلوکهای دانشکده علوم انسانی، دانشکده هنر، گازرسانی، آبرسانی و برق رسانی به ساختمان های جدید، تکمیل معابر دانشگاه، ساخت خوابگاه دختران، ساخت ساختمان مرکزی، دانشکده علوم پایه، آمفی تئاتر دانشکده هنر، ساخت بلوک اول دانشکده پتروشیمی و ساخت آزمایشگاه عنوان کرد.
وی افزود: ساخت سالن آزمایشگاه ها و امتحانات، خوابگاه بنیاد 15 خرداد، مهمانسرای دانشکده، ساختمان شماره 2 آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشکده فنی و حرفه ای و مهندسی، بلوک دوم دانشکده علوم پایه و ساخت استخر نیز در دست اقدام است.

* 1020 دانشجومعلم در دانشگاه فرهنگیان
رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی نیز گفت: دانشگاه فرهنگیان این استان هم اکنون 370 دانشجومعلم دختر و 650 دانشجومعلم پسر در 2 پردیس جداگانه زیر پوشش دارد.
دکتر حبیب صفرزاده، گستره پردیس این مرکز آموزش عالی را 30 هکتار دانست و اظهار داشت: هم اکنون تنها پردیس برادران در این فضا مستقر است و دانشجومعلمان دختر در یک فضای دیگر مشغول به تحصیل هستند.
صفرزاده افزود: زمین پردیس خواهران در مجموعه سایت دانشگاه فرهنگیان خریداری و محصور شده که با اختصاص ردیف عمرانی، برای ساخت و ساز آن اقدام خواهد شد.
وی گفت: اگر دولت و سازمان نوسازی کشور ردیف اعتباری برای ساخت پردیس خواهران این استان ایجاد کنند و منابع اعتباری پایدار در اختیار داشته باشیم در 2 سال این مجموعه را ایجاد خواهیم کرد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی گفت: آموزش و پرورش این استان سالانه یکهزار تا یکهزار و 200 معلم جدید نیاز دارد که تامین آن بر عهده این مرکز آموزش عالی است.
وی افزود: این دانشگاه باید در یک دوره چهار ساله افزون بر چهار هزار دانشجومعلم جذب و تربیت کند که هم اکنون نبود فضای کافی این امر را با مشکل مواجه کرده است.

*تنها مرکز تک جنسیتی آموزش عالی شرق کشور در بجنورد
رئیس دانشگاه دخترانه کوثر بجنورد نیز گفت: این دانشگاه با 2 هزار و 700 دانشجو، پس از الزهرای تهران، دومین دانشگاه بزرگ تک جنسیتی و تنها مرکز دانشگاهی ویژه دختران در شرق کشور است.
دکتر سیدعلیرضا حسینی با اشاره به تاسیس این دانشگاه در سال 91 با مصوبه شورای گسترش آموزش عالی، گفت: حدود 60 درصد این مرکز غیربومی و از استان های مختلف کشور جذب شده اند.
وی با اشاره به توانایی بالای این دانشگاه از نظر علمی و نرم افزاری، خواستار مساعدت دستگاه های مختلف استان برای رفع نیازهای فیزیکی این مرکز شد.
رئیس دانشگاه کوثر با اشاره به ساخت سایت مرکزی این مرکز آموزش عالی در منطقه تخت ارکان بجنورد، گفت: ساخت این سایت با عنوان 19 مهر، سال 93 آغاز شد که اعتبار اولیه آن از محل منابع سفر مقام معظم رهبری تامین شد و تاکنون با صرف 55 میلیارد ریال، بیش از 55 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
حسینی، نیاز اعتباری برای تکمیل این مجموعه را 90 میلیارد ریال عنوان کرد و خواستار توجه بیشتر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مدیریت ارشد استان خراسان شمالی در این خصوص شد.
وی مساحت کلی این سایت آموزشی را 5800 متر و گستره فضای آموزشی آنرا 400 متر مربع عنوان کرد و افزود: روند ساخت و ساز طرح مزبور اکنون به علت نبود اعتبار، متوقف شده است.

* دانشگاه آزاد اسلامی با 9 هزار دانشجو
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی گفت: هم اکنون 9 هزار دانشجو در واحدهای این دانشگاه در استان مشغول به تحصیل هستند.
دکتر رجبعلی وثوقی مطلق افزود: دانشگاه آزاد واحد بجنورد 6 هزار دانشجو دارد و مابقی دانشجویان مربوط به مراکز شیروان، مانه و سملقان و اسفراین است.
وی اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد در اسفند 1366 مجوز فعالیت دریافت و از مهر 67 فعالیت آموزشی خود را با 99 دانشجو در 2 رشته کارشناسی علوم تربیتی و کاردانی برق در مدارس آموزش و پرورش و ساختمان های استیجاری آغاز کرد.
وی گفت: اکنون با داشتن اساتید مجرب و با فضایی بیش از 50 هکتار در 2 سایت دانشگاهی و سایت جدید گلستانشهر و با زیر بنایی بیش از 44 هزار و 885 مترمربع و امکانات وسیع آزمایشگاهی و کارگاهی و مجتمع ورزشی با ظرفیت 6000 نفر در 86 رشته در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی در سطح درجه جامع خدمات ارزنده ای را به جوانان و مشتاقان ادامه تحصیل در کشور و به ویژه در استان خراسان شمالی ارائه داده است.

* هشت واحد پیام نور در خراسان شمالی
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان شمالی نیز گفت: این مرکز آموزش عالی دارای هشت واحد در این استان است که در شهرهای بجنورد، اسفراین، آشخانه، شیروان، فاروج، گرمه، جاجرم و راز مستقرند.
دکتر نصرالله فیضی افزود: هم اکنون افزون بر پنج هزار و 500 دانشجو در واحد بجنورد و هفت واحد دیگر این مرکز آموزش عالی تحصیل می کنند.
وی اظهار داشت: دانشگاه های پیام نور استان هم اکنون دارای هفت ساختمان، سه سوله ورزشی، پنج آزمایشگاه، یک سالن آمفی تئاتر، 2 سالن جلسه، یک سالن اجتماعات، 2 سایت اداری، یک کتابخانه، 2 باب گلخانه، یک باب مهمانسرا و 12 اتاق کانون انجمن است.

*مجتمع آموزش عالی اسفراین با 2064 دانشجوی مهندسی
رئیس مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین نیز گفت: این مجتمع در سال 91 تاسیس شد و هم اکنون 2 هزار و 64 دانشجو در 13 رشته فنی و مهندسی آن تحصیل می کنند.
مصطفی حیدری اظهار داشت: هم اکنون دانشجویان در 13 رشته مقاطع کاردانی، کاردانی به کارشناسی و کارشناسی پیوسته این مجتمع آموزش عالی تحصیل می کنند.
رئیس مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین اظهار افزود: سند آمایش این مرکز دانشگاهی در حوزه فنی و مهندسی شهریور امسال در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.
حیدری با اشاره به مجاورت مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین با 2 مرکز بزرگ صنعتی فولاد و لوله گستر افزود: 250 دانشجو در قالب طرح مهارت افزایی به صورت نیمه وقت با این صنایع همکاری می کنند.
به گزارش ایرنا دانشکده فنی و حرفه ای پسران دارالفنون، دانشکده فنی و حرفه ای خواهران انقلاب اسلامی، دانشکده علوم قرآنی، موسسه آموزش عالی اشراق و موسسه حکیمان در بجنورد، مجتمع آموزش عالی، دانشگاه غیرانتفاعی علم و ادب نوین، دانشکده پرستاری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکده فنی پسران پروفسور حسابی، موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی مهارت و آموزشکده فنی و حرفه ای سما در شیروان و سایر مراکز آموزش عالی استان در این سال ها تعداد زیادی دانشجو را در رشته های مختلف تربیت کرده اند.
خراسان شمالی 863 هزار نفر جمعیت دارد.
3007/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.