به گزارش ایرنا حسن وحید روز دوشنبه در نشست کمیته مدیریت جامع حوضه های آبخیز شیروان اظهار داشت: گستره حوزه منابع طبیعی استان 2 میلیون و 33 هزار و 36 هکتار است که تا کنون طرح های آبخیزداری در 234 هزار هکتار، معادل 8 درصد از 28 حوضه آبخیز آن اجرا شده است.
وی بیشترین مطالعات حوضه آبخیزداری استان را مربوط به شهرستان شیروان دانست و گفت: اجرای این عملیات هزینه بر است که سعی داریم از محل اعتبارات ملی و استانی برای اجرای آن در روستای پالکانلوی بخش سرحد شیروان تخصیصی بگیریم.
معاون آبخیزداری و مسئول پیگیری پروژه منارید در استان خراسان شمالی نیز گفت: امسال 210 میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای فعالیت جامع حوضه آبخیز، مرتع، جنگل، حفاظت، کاداستر و غیره برای استان در نظر گرفته شده است.
محمد فرامرز با بیان اینکه با اعتبارات مزبور کارها پنج سال پیش می رود، افزود: تخصیص اعتبارات 100 درصدی است و شیروان از این میزان 20 میلیارد و 640 میلیون ریال سهم دارد.
فرماندار شیروان نیز گفت: اکنون شیروان با چالش خشکسالی مواجه است که باید بتوانیم خود را با این موضوع سازگار کرده و منابع موجود را خوب مدیریت کنیم چرا که افق پیش رو از کاهش بارندگی حکایت دارد.
امین رضا مرآتی با اشاره به هدررفت بالای آب در این شهرستان افزود: برداشت بی رویه از منابع آب و خاک زیاد است که وضعیت مناسبی نیست و از سویی با کاهش اعتبارات توان عمل و اجرای پروژه ها کاهش پیدا کرده است.
وی اظهار داشت: بخش مرکزی شیروان در حوضه آبخیز مغفول مانده که نیاز است از منابع توسعه ملی شیروان اعتبارات خوبی اختصاص یابد تا طرح ها به صورت جدی اجرا شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شیروان نیز گفت: این شهرستان 397 هزار هکتار حوضه آبخیز دارد که تاکنون 40 درصد آن مورد مطالعه قرار گرفته است.
هادی جواهری با بیان اینکه 25 درصد از حجم کارهای آبخیزداری باید اجرا شود، افزود: اکنون طرح حوضه آبخیز روستای «دوین و اسطرخی» در بخش مرکزی در دست اجرا است و در حوضه های شهری کاری انجام نشده که امید است اعتباری اختصاص یابد.
وی تصریح کرد: امسال با افزودن سه روستای «سنجد، رباط و شناقی سفلی» در قوشخانه به روستاهای طرح منارید، شمار روستاهای این طرح در شیروان به 6 روستا رسیده است.
شهرستان شیروان 400 هزار هکتار مساحت دارد که 290 هزار هکتار آن به صورت منابع طبیعی تجدید شونده و 110 هزار هکتار مستثنیات قانونی اشخاص شامل زمین های زراعی، باغی، جاده و محدوده روستاها و شهرها است.
7186/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.