محمدعلی شریکیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برآورد شده امسال 15 تن زعفران از سطح اراضی این استان تولید شود افزود: در هشت شهرستان استان این محصول کشت و کار می شود اما فاروج بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ایرنا سالانه از سطح 40 هزار هکتار باغ استان 240 هزار تن انواع محصول باغی تولید می شود.
وی اظهار داشت: رتبه دوم و سوم سطح زیر کشت و تولید زعفران در استان نیز مربوط به اسفراین و شیروان است.
شریکیان با بیان اینکه در دو دهه اخیر سطح زیر کشت زعفران در این استان از رشد خوبی برخوردار بوده است گفت: در سال 86، 341 هکتار از اراضی این استان زیر کشت زعفران رفته بود که پارسال به 2 هزار و 750 هکتار رسید.
وی با بیان اینکه پارسال 12 تن و 100 کیلوگرم زعفران از سطح اراضی زیر کشت این محصول برداشت شده بود افزود: امسال 470 هکتار سطح زیر کشت زعفران افزایش یافته است.
وی علت توسعه این محصول را شرایط مناسب اقلیمی، ساز و گاری آب و هوایی، نیاز آبی کم، ارزش اقتصادی بالا، نگهداری آسان، اشتغال بالا و ایجاد دانش فنی بسیار خوب بهره برداران دانست.
وی گفت: در ایران از سطح 150 هزار هکتار اراضی زیر کشت 336 تن زعفران تولید می شود که میانگین تولید در واحد سطح 3.3 کیلوگرم است.
شریکیان اظهار داشت: در 25 استان کشور زعفران تولید می شود که خراسان رضوی بیشترین سطح زیر کشت و تولید را دارد و خراسان جنوبی نیز رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: این استان نیز از نظر سطح زیر کشت و تولید در کشور رتبه سوم را دارد.

* میانگین تولید زعفران در خراسان شمالی از عملکرد کشور بالا است
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه میانگین تولید زعفران در این استان از عملکرد کشور بالا است افزود: در هر هکتار 6.2 کیلوگرم زعفران تولید می شود.
وی افزود: در هر یک هکتار از اراضی زیر کشت زعفران به صورت مستقیم یک شغل ایجاد می کند اما بین 180 تا 200 نفر به صورت غیرمستقیم شغل فصلی ایجاد خواهد کرد.
شریکیان با بیان اینکه هم اکنون سه واحد بسته بندی زعفران در این استان وجود دارد افزود: این واحدها 140 تن گل تر را فراوری و دو تن و 100 کیلوگرم زعفران خشک را بسته بندی می کنند که برای 19 نفر نیز اشتغال ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه از نظر کمی و کیفی تولید زعفران این استان بسیار مطلوب است اظهار داشت: این محصول برند کشور و استان است بهره برداران باید در تمامی مراحل بخصوص در مرحله برداشت تمهیدات لازم را اتخاذ کنند.
وی از بهره برداران خواست تا در زمان برداشت نکات بهداشتی را رعایت کنند و افزود: کشاورزان برای جمع آوری از کیسه های پلاستیکی و سبدهای تمیز استفاده کنند تا هیچ گونه آلودگی نداشته باشد.
هم اکنون زعفران خشک کیلویی 90 تا 110 میلیون ریال و گل زعفران افزون بر یک میلیون ریال به فروش می رسد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بر ارتقای دانش بهره برداران تاکید کرد و افزود: در این خصوص پارسال جشنواره زعفران در شهرستان فاروج برگزار شد که از بسیاری از محققان، کارشناسان و کشاورزان پیشرو دعوت شده بود و آموزش های لازم به بهره برداران ارائه شد.
شریکیان گفت: زنجیره ارزش یکی از مهم ترین اقدامات برای بالا بردن ارزش اقتصادی کشاورزان است که در این راستا تشکل هایی با حضور بهره برداران تشکیل خواهد شد که زمینه توسعه را فراهم خواهند کرد.
وی سطح زیر کشت زعفران در استان را سه هزار و 220 هکتار عنوان کرد و افزود: پیش بینی می شود از این سطح 15 تن زعفران برداشت شود.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد.
3007/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.