رضا جبار ایمانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اکنون 14 هزار و 733 واحد مسکونی در 72 روستای شهرستان مرزی راز و جرگلان وجود دارد که 11 هزار و 900 واحد از این تعداد، فرسوده و نیازمند مقاوم سازی است.
وی افزود: فرسوده و نامقاوم بودن منازل روستاییان این شهرستان در حالی است که مردم این خطه مرزی به دلیل عقاید مذهبی، از دریافت تسهیلات مقاوم سازی نیز استقبال نمی کنند.
جبار ایمانی تصریح کرد: ترکمن های اهل سنت راز و جرگلان، به واسطه مسائل عقیدتی و پایبندی به آن، دریافت وام حتی با سود کم را حرام دانسته و از آن امتناع می کنند.
مدیر بنیاد مسکن بجنورد و راز و جرگلان گفت: از ابتدای اجرای طرح پرداخت تسهیلات مقاوم سازی به روستاییان، تنها سه هزار و 423 متقاضی در راز و جرگلان به بانک معرفی شده اند که از این تعداد برای 2 هزار و 200 واحد پایان کار صادر شده است.
وی گفت: این در حالی است که شمال خراسان شمالی و بویژه منطقه مرزی راز و جرگلان، به دلیل نزدیکی به گسل کپه داغ، در معرض آسیب های زلزله است از این رو از مردم این شهرستان انتظار می رود نسبت به مقاوم سازی واحدهای مسکونی خود اقدام کنند.
مدیر بنیاد مسکن بجنورد و راز و جرگلان گفت: وقوع زلزله در سال 85 و 95، خسارت هایی را به واحدهای مسکونی روستاییان راز و جرگلان وارد کرد اما مردم این منطقه در آن مقاطع نیز از دریافت تسهیلات بازسازی مسکن خودداری کردند.
بیش از 91 درصد از جمعیت 60 هزار نفری شهرستان راز و جرگلان در نواحی روستایی ساکن هستند.
راز و جرگلان، بخشی در تابعیت شهرستان بجنورد بود که در سال 1392 به شهرستانی مستقل به مرکزیت شهر راز ارتقا یافت.
42 هزار نفر از جمعیت این شهرستان مرزی را ترکمن های اهل تسنن تشکیل می دهند.
7185/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.