به گزارش ایرنا، هفتم هر مهرماه روز آتش نشان است، روز آنان که شیرمردانه پنجه در پنجه شعله ها می اندازند تا آتش را فرونشانند، با دود، در افتاده اند تا مبادا سرخی شعله های سرکش آتش، خانه ای را بسوزاند و به سیاهی بکشاند.
انتهای خطوط پیشانی آنها به امنیت شهروندان منتهی می شود و خستگی چهره شان با ایمنی و آسایش شهروندان گره خورده، اما در تامین دل خوشی خود بازمانده اند.
آتش کمبودها در ایستگاه های آتش نشانی های خراسان شمالی شعله می کشد و این کمبودها تهدیدی برای شهر و شهروندان به شمار می رود.
نبود و یا کمبود ناوگان مناسب آتش نشانی، نبود لباس ویژه برای آتش نشانان و نبود راننده در ایستگاه های آتش نشانی، از مواردی است که توسط آتش نشانان استان مطرح می شود.

* تجهیزات آتش نشانی نداریم
مسئول آتش نشانی شهر راز، کمبود تجهیزات آتش نشانی را از مشکلات عنوان کرد و گفت: شهرداری ها و شورای شهر در شهرهای کوچک کمتر به آتش نشانی توجه داشته اند و البته کمبود اعتبارات سبب شده تا نیازها پاسخ داده نشود.
غفور وحیدی اظهار داشت: آتش نشانی شهر راز تنها یک دستگاه خودروی آتش نشانی دارد و در این باره در مضیقه هستیم، علاوه بر آن خودروی حمل تجهیزات و وسایل امداد و نجات کم است و این امر ما را در خدمات رسانی در حادثه های احتمالی دچار مشکل می کند.
وحیدی افزود: در آتش نشانی راز، هر شیفت، تنها 2 نفر نیروی انسانی مشغول به فعالیت است و این امر، امدادرسانی ها را با مشکل جدی روبه رو کرده است

* مشکل کمبود نیرو
مسئول آتش نشانی تیتکانلو هم با بیان اینکه مشکلات آتش نشانان در شهرهای کوچک مشترک است گفت: کمبود نیرو سبب شده تا بعضا ایستگاه ها در برخی از شهرهای کوچک استان خالی از نیرو باشد.
ولی الله صابر اظهار داشت: هر نیروی آتش نشانی پس از 24 ساعت کار باید 48 ساعت استراحت داشته باشد و در مرخصی به سر ببرد اما بعضا آتش نشانان در این استان تنها یک روز مرخصی دارند و حضور در سر کار پس از این مدت مرخصی غیرقانونی است.

* حقوق آتش نشانان پایین است
مسئول آتش نشانی قاضی هم با اشاره به پایین بودن درجه شهرداری این شهر، آن را از علت های وجود کمبود ها عنوان کرد و گفت: یکی از مشکلات اساسی ما، کمبود نیرو در آتش نشانی است بطوریکه در این شهر تنها پنج نیرو برای تامین ایمنی شهروندان فعالیت دارند.
حمزه زعفرانلویی از کمبود تجهیزات آتش نشانی گلایه کرد و گفت: این شهر تنها یک دستگاه کامیون آتش نشانی دارد.
وی با اشاره به اینکه میزان حقوق دریافتی آتش نشانان بسیار پایین است گفت: این امر ممکن است سبب کاهش انگیزه برای آتش نشانان شود اما در مجموع در شهرهای کوچک، کمبود تجهیزات آتش نشانی و کمبود نیرو، ایمنی شهروندان استان را تهدید می کند.

* ناوگان فرسوده
مسئول آتش نشانی اسفراین نیز گفت: یکی از مشکلات اساسی ما، فرسودگی ناوگان است بطوریکه هر پنج دستگاه ناوگان آتش نشانی در این شهر فرسوده است.
حسین پیکانی اظهار داشت: اکنون سه دستگاه ناوگان سنگین و 2 دستگاه ناوگان سبک در اختیار آتش نشانی است و همه آنان به سن فرسودگی رسیده اند.
مسئول آتش نشانی اسفراین گفت: 23 نفر نیروی آتش نشان در 2 ایستگاه آتش نشانی این شهر برای امدادرسانی فعالیت دارند اما با پیگیری های انجام شده، یک ایستگاه دیگر در این شهر در سال آتی ایجاد خواهد شد تا سطح خدمات ارتقا یابد.

* آتش نشانی بجنورد تجهیزات مهار آتش تانکرهای سوخت ندارد
مدیرعامل آتش نشانی بجنورد هم، کمبود تجهیزات برای اطفای حریق تانکرهای سوخت را از دغدغه ها عنوان کرد و گفت: برای مهار آتش سوزی احتمالی خودروهای حامل سوخت با مشکل نبود تانکر آبرسان با ظرفیت بالا رو به رو هستیم.
مجید گریوانی اظهار داشت کرد: در این شهر، هر یک ساعت یک خودروی تانکر سوخت 30 هزار لیتری از بجنورد عبور می کند که در آتش سوزی های احتمالی، امکانات کافی برای مهار حادثه وجود ندارد.
وی افزود: اکنون تنها تجهیزات موجود، خودروهای آبرسان با ظرفیت یکهزار تا 6 هزار لیتری است که نمی تواند پاسخگوی نیاز در حادثه های احتمالی باشد.
گریوانی گفت: مهار آتش سوزی های احتمالی تانکر های سوخت و انجام عملیات سردکردن آتش نیازمند تانکرهای آبرسان با ظرفیت بالای 30 هزار لیتری است.

* ناوگان آتش نشانی بجنورد فرسوده است
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی بجنورد با اشاره به اینکه بیشتر ناوگان این سازمان به سن فرسودگی رسیده است، گفت: این وضعیت بسیار نگران کننده است زیرا عمر ناوگان خودرویی این سازمان، بالای 12 سال است و سالانه اعتبارات زیادی برای تعمیر این دستگاه ها هزینه می شود.
گریوانی با بیان اینکه از حدود 13 سال گذشته تاکنون هیچ خودروی جدید به ناوگان آتش نشانی بجنورد افزوده نشده است، گفت: در سال 84 که چند دستگاه خودرو وارد ناوگان آتش نشانی شد، هیچ ناوگانی به این سازمان افزوده نشده است.
وی گفت: اکنون 17 دستگاه خودروی سبک و سنگین در اختیار آتش نشانی بجنورد است و امسال تنها 2 میلیارد ریال اعتبار برای تعمیر ناوگان آتش نشانی منظور شده است.
مدیرعامل آتش نشانی بجنورد گفت: تعمیر همه ماشین آلات و ناوگان فرسوده آتش نشانی بجنورد 40 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی خاطرنشان کرد: هر سال که از عمر ماشین آلات سپری می شود بر استهلاک و فرسودگی ناوگان افزوده می شود و بر این اساس هزینه های تعمیر نیز افزایش می یابد.

* نگرانی از منع قانونی برای امدادرسانی به خارج حریم شهر
مدیرعامل آتش نشانی بجنورد گفت: بر اساس قانون، آتش نشانی مجاز نیست در خارج از حریم شهر، خدمات رسانی داشته باشد و این امر دست ما را برای امدادرسانی در جاده ها بسته است.
گریوانی اظهار کرد: با وجود منع قانونی برای امدادرسانی به خارج از حریم شهر، بعضا آتش نشانی، ناوگان خود را تا شعاع بیش از 30 و حتی 50 کیلومتر اعزام کرده است و در جاده ها خدمات رسانی داشته است اما فرسودگی ناوگان زمینه ساز حوادث است و در صورت بروز حادثه، خود زیر سوال می رویم که چرا در خارج از محدوده شهر خدمات رسانی داشته ایم.

* بجنورد، تنها مرکز استانی که خودروی بالابر ندارد
مدیرعامل آتش نشانی بجنورد گفت: این شهر، تنها مرکز استان در سطح کشور است که هنوز خودروی بالابر برای خدمات رسانی در حادثه های احتمالی ندارد.
گریوانی افزود: تامین خودروی نردبان آتش نشانی از بیش از 10 سال گذشته در دست پیگیری است و در این باره مکاتبات و پیگیری های زیادی انجام شده اما هنوز این خودرو به دست ما نرسیده است.
وی افزود: در آن سال ها، تامین خودروی نردبان 6 میلیارد ریال هزینه داشت اما اکنون تامین این خودرو دیگر دست نیافتی شده است زیرا قیمت ها بشدت افزایش یافته است.
گریوانی با بیان اینکه تجهیزات آتش نشانی در این استان تنها برای خدمات رسانی در حوادث احتمالی ساختمان های 2 طبقه پاسخگو است گفت: تجهیزات و توان ما برای خدمات رسانی و امدادرسانی به ساختمان های بیش از 2 طبقه که دچار سانحه شوند پاسخگو نیست.
وی با بیان اینکه در وضعیت استاندارد، به ازای هر 50 هزار نفر جمعیت یک ایستگاه آتش نشانی دایر می شود گفت: اکنون پنج ایستگاه عملیاتی در این شهر راه اندازی شده و مشکلی به لحاظ تعداد ایستگاه وجود ندارد.
مدیرعامل آتش نشانی بجنورد افزود: با توجه به پراکندگی جمعیت و وجود شهرک های اقماری در اطراف شهر و ترافیک سنگین در مرکز شهر راه اندازی ایستگاه شماره 6 در شهرک فرهنگیان در دستور کار است.
بر اساس این گزارش، اکنون 87 آتش نشان در پنج ایستگاه عملیاتی بجنورد آماده ارائه خدمات ایمنی به شهروندان هستند.
خراسان شمالی 22 نقطه شهری دارد و بجنورد، مرکز این استان 863 هزار نفری، 210 هزار نفر جمعیت دارد.
7185/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.