به گزارش ایرنا، حجت الاسلام امید رجبی چهارشنبه در جلسه مشترک رابطان امور بانوان دستگاه ها، نهادها و پایگاه های مقاومت بسیج افزود: آمارها و پرونده آسیب های اجتماعی روبه رشد است وکتمان آسیب ها و پوشاندن حقیقت به پیکره اسلام آسیب وارد می کند.
وی گفت: نهادهای اجتماعی و فرهنگی باید نسبت به آسیب های اجتماعی حساس باشند و ضمن شناسایی آنها، تا جایی که می توانیم نسبت به رفع آنها اقدام کنیم.
رجبی با بیان اینکه برخی از مشکلاتی که متوجه جامعه امروزی ما است ناشی از جهل به قانون است که خود مانع ایفای وظایف شهروندی می شود، افزود: قبل از اینکه دیگران عملکرد ما را مورد ارزیابی قرار دهند، بهتر است خودمان عملکردمان را در حوزه مبارزه با آسیب های اجتماعی مورد بازنگری قرار داده و بتوانیم انتظاراتی که افکار عمومی از این مجموعه دارند را، جامه عمل بپوشانیم.
وی از محیط خانه، محیط مدرسه و جامعه بعنوان بسترهایی که می توانند زمینه آسیب های اجتماعی را فراهم کنند یاد کرد و گفت: وقتی فرهنگ های متفاوت کنار هم قرار گیرند، تجمع این خرده فرهنگ ها بستر آسیب های اجتماعی را فراهم می کنند.
رجبی در ادامه از کودک آزاری به عنوان نخستین آسیب در جامعه کنونی یاد و تصریح کرد : در قدم نخست تبعات کودک آزاری، صدمات جسمی و بحث معلولیت کودکان است که هر نوع اذیت و آزار شامل صدمه جسمی، روانی و سلامت را به مخاطره می اندازد و قانون گذار حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان را مشخص و موارد آن را به تصویب رسانده است.
وی با اشاره به اینکه عوامل فرهنگی از جمله ضعف آگاهی از خطرات ناشی از آسیب های اجتماعی، تغییر سبک زندگی و باورهای غلط در خانواده‌ها در افزایش آسیب ها را، نباید فراموش کرد، گفت: راهکارهایی که قانون گذار برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی در جامعه فراهم کرده این است که هر فرد باید نسبت به قوانین آگاهی و تسلط کامل داشته باشد.
رجبی اظهار داشت: همچنین عوامل روانشناختی اعم از اضطراب، افسردگی، توهم، بحران هویت، هیجان‌ جویی و نیز عوامل خانوادگی به عنوان رکن اصلی پیشگیری از شیوع آسیب های اجتماعی هستند.
وی عوامل خانوادگی ناشی از کاهش سطح ارتباط موثر بین اعضای خانواده، ضعف مدیریت و کنترل فرزندان، اعمال خشونت در منزل، تعارض و دوگانگی در ارزش‌ها و الگوهای خانوادگی، ضعف در آموزش و مهارت‌های زندگی و نیز سبک فرزند پروری را جزو عواملی دانست که در گسترش آسیب های اجتماعی نقش دارند و باعث خودکشی، اشتغال کودکان و نیز استفاده از کودکان برای حمل مواد مخدر موثر هستند.
جانشین دادستان عمومی و انقلاب تربت حیدریه همچنین انحرافات زناشویی، افزایش طلاق، نداشتن بودجه کافی و نیز افزایش انحرافات جنسی را از دیگر تبعات آسیب های اجتماعی دانست و گفت: اینها موضوعاتی است که قانون گذار آن را جرم تلقی می کند.
مرکز شهرستان 225 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
6121/1744
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.