دکتر زهرا اباصلتی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ویتامین دی یکی از ریزمغذی های مهم مورد نیاز بدن است و کمبود آن از مشکلات بهداشتی ایران و جهان به شمار می رود.
وی بیان کرد: در قالب طرح مکمل یاری ویتامین دی کل دانش آموزان دختر استان در مقطع متوسطه در سالهای اخیر به صورت رایگان زیر پوشش قرار گرفتند، به طوریکه هر ماه یک قرص ویتامین دی به آنها داده می شود.
وی خاطرنشان کرد: نتایج آزمایشها و بررسی های انجام شده قبل از اجرای طرح نشان از کمبود 91 درصدی ویتامین دی در بین دختران دانش آموز متوسطه استان داشت که پس از دریافت مکمل در سال 96 این کمبود به 16 درصد کاهش یافت.
به گفته وی، توزیع ویتامین دی در مدارس دخترانه کشور برای نخستین بار از دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد و سپس در سایر مناطق کشور گسترش یافت.
اباصلتی گفت: هم اکنون کمبود ویتامین دی در تمام گروههای سنی در کشور مشاهده می شود، اما بیشترین کمبود در گروههای سنی نوجوانان و جوانان و در زنان بیشتر از مردان گزارش شده است.
رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: اگرچه کمبود ویتامین دی در پسران کمتر از دختران است اما به دنبال نتایج موثر طرح توزیع مکمل ویتامین دی در بین دختران، دانش آموزان پسر مقطع متوسطه نیز زیر پوشش این طرح قرار گرفتند.
اباصلتی افزود: دولت هزینه زیادی برای ارائه مکمل به صورت رایگان صرف می کند که متاسفانه برخی از دانش آموزان قرص را دریافت کرده اما آن را مصرف نمی کنند که این مساله باید از سوی خانواده ها فرهنگ سازی شود.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقابله با کمبود ویتامین دی را برای همه گروههای سنی از جمله کودکان، نوجوانان و جوانان، میانسالان و سالمندان در حال اجرا دارد.
ویتامین دی از ویتامین‌های لازم برای بدن و از ویتامین‌های محلول در چربی است، که به رشد و استحکام استخوانها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک می‌کند. منبع اصلی دریافت این ویتامین نور آفتاب و پس از آن غلات، ماهی، تخم مرغ، لبنیات و شیر است.
3027/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.