حجت الاسلام علی اکبر سبزیان روز شنبه در نشست انجمن کتابخانه های نیشابور افزود: استان خراسان رضوی دارای 117 کتابخانه نهادی، 84 کتابخانه مشارکتی و سه کتابخانه سیار با بیش از 2 میلیون جلد کتاب است و 300 نسخه خطی و حدود یک هزار نسخه سنگی در مخازن این کتابخانه ها نگهداری می شود.
وی اظهار داشت: انجمن کتابخانه های عمومی، پارلمان کتابخانه هر شهر است و مصوبات این پارلمان توسط رئیس انجمن که فرماندار شهر است برای همه دستگاهها لازم الاجرا می باشد.
وی گفت: رایزنی هایی برای احداث کتابخانه مرکزی در مشهد، سبزوار و نیشابور انجام شده و 60 میلیارد ریال نیز برای این امر در مشهد اختصاص یافته است.
حجت الاسلام سبزیان افزود: با توجه به اینکه منابع دولتی محدود است نیازمند همکاری بیشتر بخش خصوصی و خیرین در این زمینه هستیم.
وی اظهار داشت: یکی از راههای توسعه کتابخانه ها، راه اندازی کتابخانه های سیار است که با همکاری یکی از خیرین کتابخانه سیار با هزینه 2 میلیارد و 500 میلیون ریال در مشهد آماده شده و پس از دهه کرامت به بهره برداری می رسد.
وی گفت: یکی از مشکلات امروز کاهش سرانه کتابخوانی است که برای حل آن باید برنامه های فرهنگی مورد توجه قرار گرفته و نشست های کتابخوانی برگزار شود.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی افزود: برای اهتمام به کتابخوانی مسئولان و مدیران شهری باید هفته ای یک ساعت در کتابخانه های عمومی حضور پیدا کنند و رسانه ها نیز این خبر را پوشش دهند تا مردم هم به این کار تشویق شوند.
وی اظهار داشت: جشنواره کتابخوانی رضوی یکی از فرصتهای ارزشمند برای تشویق مردم به کتابخوانی است که باید مدیران سازمانها و نهادها در این امر مشارکت حداکثری داشته باشند.
فرماندار ویژه نیشابور هم در این نشست گفت: در سال 95 که نیشابور به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب گردید احداث کتابخانه سبز با سرمایه گذاری بانک ملت در این شهر به تصویب رسید که باید پیگیری شود.
سعید شیبانی افزود: برای احداث کتابخانه مرکزی نیشابور نیز زمینی در بوستان ارغوان این شهر اختصاص یافته که برای شروع آن 2 سال مهلت تعیین شده و در صورت عدم آغاز این طرح زمین مزبور به امر دیگری اختصاص می یابد.
وی با اشاره به آمادگی خیران نیشابور برای مشارکت در احداث کتابخانه مرکزی اظهار داشت: به رغم اینکه کتابخانه نیشابور جزو چهار کتابخانه برتر کشور از نظر تعداد مراجعان است ولی از نظر امکانات و فضا وضعیت مطلوب ندارد که این امر در شان پایتخت کتاب ایران نیست.
وی خاطرنشان کرد: طرح احداث مراکز فرهنگی از محل فروش کاغذهای باطله نیز باید با همکاری سازمانها و مردم در نیشابور آغاز شود تا برای مردم فرهنگ سازی گردد.
شیبانی گفت: سال گذشته سه روستای نیشابور به عنوان روستاهای برتر کتابخوان در کشور معرفی شد و برخی روستاهای این شهرستان مانند باغشن و اسحاق آباد با داشتن 6 هزار نفر جمعیت فاقد کتابخانه هستند.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی نیشابور هم گفت: شهرهای بار، قدمگاه و درود این شهرستان هنوز کتابخانه ندارند.
محمد رضا مقدم پاشا افزود: شهرستان نیشابور نیز دارای 10 کتابخانه نهادی و هفت کتابخانه مشارکتی است ولی هنوز کتابخانه سیار ندارد.
وی اظهار داشت: تنها منبع درآمد کتابخانه ها مبلغ نیم درصدی است که از سوی شهرداری ها برای موارد فرهنگی اختصاص یافته و امسال شهرداری نیشابور 350 میلیون ریال به نهاد کتابخانه های نیشابور پرداخت کرده و از میان شهرداری های شهرهای اقماری نیشابور نیز شهرداری شهر خرو با 45 میلیون ریال بیشترین میزان پرداختی به نهاد کتابخانه ها را داشته است.
شهرستان 450 هزار نفری نیشابور در 127 کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
9869 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.