محمدهادی ضیایی مهر، یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این واگن ها توسط بخش خصوصی از یک شرکت روسی خریداری شده، افزود: بوژی های این واگنها عریض و برای سیر در شبکه ریلی کشورهای مشترک المنافع یا سی آی اس ساخته شده، که در بدو ورود به کشور عملیات هماهنگ سازی آن با ریل داخلی، توسط عوامل فنی راه آهن خراسان در ایستگاه سرخس انجام شده است.
وی گفت: راه آهن خراسان با تبدیل بوژی های عریض به نرمال و استفاده از محورهای جدید در این واگنها، به ازای هر واگن معادل 360 فرانک سوئیس و در مجموع بیش از 6میلیارد ریال کسب درآمد کرده است.
مدیرکل راه آهن خراسان خاطرنشان کرد: واگن های روسی از نوع لبه بلند است که هم اکنون حدود 200 دستگاه آن در حال تردد در شبکه ریلی کشور است و 200 دستگاه دیگر مراحل ادارای و گمرکی ورود به کشور را می گذراند.
وی تاکید کرد: این واگن ها توسط تولید کننده روسی به صورت فاینانس تولید شده است، ضمانت بازپرداخت هزینه این نوع خریدها معمولا توسط یک بانک انجام می شود اما برای نخستین بار پرداخت اقساط بخش خصوصی توسط راه آهن جمهوری اسلامی ایران ضمانت شده است.
اکنون در ایستگاه راه آهن سرخس، به عنوان مرکز اصلی تغییر بوژی در ایران، پنج هزار دستگاه بوژی نرمال به عنوان تنخواه وجود دارد که 2.5 برابر سایت تعویض بوژی راه آهن ترکمنستان است که به محض ورود واگن های ناهمگن خارجی، در عملیات تعویض بوژی مورد استفاده قرار می گیرد.
پارسال 33 هزار و 85 واگن از کشورهای آسیای مرکزی حدود 2 میلیون تن کالای ترانزیتی، صادراتی و وارداتی را از طریق پایانه مرزی سرخس جا به جا کردند.
3221/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.