غلامحسین شافعی، یکشنبه در اجلاس نمایندگان اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کشور در مشهد افزود: تا از این مهلکه به شدت ضدتوسعه، رهایی نیابیم ریشه های تولید و صنعت در کشور ما پا نخواهد گرفت.
وی ادامه داد: با تداوم این شرایط، سود فعالیتهای تولیدی ما قادر به رقابت با سود این نوع فعالیتها نخواهد بود و به طور دائم، شاهد فرار یا انحراف از بخشهای مولد اقتصاد به بخشهای نامولد آن خواهیم بود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: جمعیت کنونی کشور 81 میلیون نفر است که 60 میلیون نفر آنها در شهرها سکونت دارند و گفته می شود نرخ بیکاری کشور 12 و نرخ تورم 10 درصد است.
شافعی افزود: سهم بخش صنعت و معدن از تولید ناخالص ملی حدود 13 درصد، نفت 12.3 درصد، کشاورزی 10 و خدمات 57 درصد است و طبق این آمار ما در بخشهای مولد بسیار ضعیف هستیم.
وی گفت: طبق فرامین رهبری و برنامه های توسعه ای قرار بر این بود که تا افق بلندمدت 1404، سهم بخش تولید افزایش یابد که تاکنون چنین نشده و در موقعیت حساس فعلی برای این موضوع باید فکری اساسی کرد.

* نمی توان به آمریکا اعتماد کرد
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: آمریکا با خروج از برجام به ما ثابت کرد که نمی توان در اقتصاد جهانی به این دولت و دولتهای دیگر اعتماد داشت و اعتماد ما باید به جوانان، صنعتگران، تولیدکنندگان و صادرکنندگان خودمان باشد.
شافعی افزود: برجام تنها توافقی در خصوص برنامه هسته ای ایران نبود بلکه مسیری در حال آزمون برای اثربخشی گفت و گو بود که با رویکرد جدید آمریکا به نتیجه خوبی نرسید و این حرکت آمریکا در جامعه جهانی بازتابی منفی داشت.
وی ادامه داد: موضع ایران در خصوص خروج آمریکا از برجام به درستی و با درایت توسط رئیس جمهوری کشورمان اعلام شد و بخش خصوصی و اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تمامی توان از این موضع پشتیبانی می کنند.
رئیس اتاق ایران گفت: واقعیت این است که تحریم ها کاغذ پاره نیستند و نمی توان به صنعتگران و تولیدکنندگان کشور گفت که با وضع دوباره آنها مشکلی به وجود نخواهد آمد لذا مسئولان باید با مردم صادق باشند.
شافعی افزود: برای بی اثر کردن اقدامات احتمالی آمریکا گسترش روابط بین المللی به خصوص با کشورهای همسایه، انعقاد پیمانهای منطقه ای و قراردادهای ترجیحی مورد تاکید است و تقویت دیپلماسی سیاسی و اقتصادی در شرایط موجود باید مورد توجه باشد.
وی ادامه داد: انتخاب ما در برابر ترامپ باید تنش زدایی در سیاست خارجی، تعامل سازنده با دنیا و جدیت برای حرکت به سوی افزایش توان تولیدی و صادراتی کشور و رسیدن به توسعه اقتصادی آن باشد و این همان سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.

* اقتصاد مقاومتی و مشارکت مردم در انتخاب رویکرد اقتصاد
رئیس اتاق ایران گفت: اقتصاد مقاومتی به مفهوم مشارکت مردم به خصوص صاحبان اندیشه و بازیگران صحنه اقتصادی در انتخاب سیاستها، ابزارها و رویکرد اقتصادی کشور است که کاملا فراموش شده است و به جای آن کارهای روزمره دستگاههای دولتی در قالب پروژه های اقتصاد مقاومتی ردیف و ارائه می شود.
شافعی افزود: گاه مسئولان دولتی در جلسات تصمیم گیری، خود افرادی را انتخاب و به عنوان نمایندگان بخش خصوصی معرفی می کنند که با کمال تاسف در مورد تحولات نرخ ارز از اتاق بازرگانی هیچ نظری خواسته نشد.
وی ادامه داد: مسئولان دولتی بدانند آنهایی که خود انتخاب می کنند قابل احترامند اما نماینده اتاق بازرگانی نیستند و ما در بسیاری از تصمیم ها می بینیم که کسانی معرفی می شوند که نظرات شخصی و گروهی را منعکس کرده و بعد هم این گونه مطرح می شود که ما بدون نظر بخش خصوصی کاری انجام نداده ایم.

* انتقاد از انباشت نقدینگی در کشور
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: یکی از مهمترین مسائلی که باید به آن توجه و برای آن چاره اندیشی شود این است که نقدینگی ایران برابر تعریف بانک مرکزی در پایان دیماه 1396، هزار و 463 هزار میلیارد تومان بوده است.
شافعی افزود: خدا می داند که این انباشت نقدینگی در غیاب رشد معمول تولید و عدم اصلاحات در ساختار نظام بانکی چه پیامدهایی در پی خواهد داشت و چه کسی باید برای آن فکر کند، چون برای این موضوع حرکتی جدی در کشور نمی بینیم.

*تحولات نرخ ارز خدشه جدی به اعتماد و اطمینان مردم زد
رئیس اتاق ایران گفت: تغییر و تحولات نرخ ارز خدشه ای جدی به اعتماد و اطمینان مردم زد که بسیار جدی و مهم است و اگر با تدبیر و سیاست گذاری های مناسب با آن برخورد نشود می تواند تمام داشته های سالهای اخیر را در هم بریزد.
شافعی افزود: رئیس جمهوری بارها گفته اند که زمان آن رسیده است که سیاست به اقتصاد یارانه بدهد و در چنین موقعیت خطیری که ما در آن واقع شده ایم نباید همچنان اقتصاد موظف به پرداخت یارانه به سیاست باشد.
او تاکید کرد: اقتصاد ایران بدون تعامل با اقتصاد جهانی قابل پیشبرد نیست اما در فضای کنونی نمی توان به سرمایه گذاری صادرات غیرنفتی امید داشت یا برای آن برنامه ریزی بلندمدت کرد.
وی ادامه داد: محور تصمیم های حاکمیت باید تصمیم سازی برای خروج پایدار و همیشگی از بحران های متعدد فعلی اقتصاد کشور باشد.
1922/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.