لازمه تحقق حمایت از کالای ایرانی، فرهنگ سازی و مشارکت مردم و ایجاد بسترهای حمایت از کار و سرمایه ایرانی است و باید علاوه بر توجه بیشتر مسئولان به رونق تولید و اشتغال، مردم نیز با تعصب به خرید کالاهای تولیدی کشور، گرایش داشته باشند.
تمرکز خاص رهبر معظم انقلاب از سال 1388 تاکنون در نامگذاری سالها بر مسائل اقتصادی نشان دهنده اهمیت اقتصاد و سرمایه گذاری و استفاده از بسترها و ظرفیت های گوناگون در مسیر توسعه، اشتغال و کارآفرینی است.
تعیین نام هایی چون 'همت مضاعف و کار مضاعف؛ جهاد اقتصادی، تولید ملی؛ حمایت از کار و سرمایه ایرانی؛ حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی؛ اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی؛ دولت و ملت، همدلی و همزبانی؛ اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل؛ و اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال' برای سالهای گذشته که به صورت زنجیره ای به هم پیوسته به نام 'حمایت از کالای ایرانی' پیوند خورد، توجه ها را به سمتی خاص معطوف کرد.
با توجه به ضرورت توجه به این مساله میزگردی با حضور مسئولان و کارشناسان مربوط در خبرگزاری جمهوری اسلامی دفتر گناباد برگزار شد که در آن مسئول امور اقتصادی فرمانداری، عضو هیات علمی و استاد دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی، رئیس مجمع امور صنفی و رئیس اداره صنعت و معدن و تجارت این شهرستان گناباد به بحث و بررسی اینم مبحث پرداختند.
دبیر خانه صنعت و معدن و رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گناباد، علیرغم دعوت دفتر ایرنا، در این میزگرد حضور نیافتند.

* فرهنگ سازی برای تحقق حمایت از کالای ایرانی
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی گناباد گفت: رسانه ها، سخنرانان و اصحاب فرهنگ و هنر و دست اندرکاران فرهنگ عمومی جامعه نقش مهمی در فرهنگ سازی و برانگیختن حمایت اقشار مردم از کالای ایرانی دارند.
ابوالقاسم شفیعی با تاکید بر ضرورت آگاه سازی جامعه و تبیین این امر برای مردم از سوی مسئولان مختلف بخصوص فرهنگی و اقتصادی، افزود: همه دستگاه ها باید از امکانات و ظرفیتهای خود برای تحقق این مهم بهره لازم را بگیرند و علاوه بر برگزاری همایشهای مختلف با موضوع حمایت از کالای ایرانی، رویکرد و اولویت رسانه ها به این سمت و سو باشد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد نیز گفت: قیمت و کیفیت کالای ایرانی دو مولفه مهم برای جذب مشتری است و یقینا هر کالا که دارای کیفیت و قیمت مناسب تری باشد، گرایش بیشتر مصرف کنندگان را برمی انگیزد.
هادی ایزدی گفت: علت اصلی بالا بودن قیمت کالا، افزایش هزینه های تولید است که با بهره وری و اصلاح فرهنگ کار و حداکثر استفاده از ظرفیت های موجود قابل کاهش است و بخشها و دستگاههای اجرایی باید کمک کار ادارات و سازمانهای اقتصادی برای تبیین این فرهنگ در جامعه و بین تولید کنندگان باشند.
رئیس مجامع امور صنفی گناباد نیز گفت: فرهنگ جدای از قانون نیست و باید در کنار فرهنگ سازی با وضع قوانین لازم الاجرا، برای حمایت از کالاهای ایرانی و تولید کنندگان گام برداشت.
محمد اصغریان با اشاره به اینکه برخی اشخاص با سوء استفاده از فضای حمایت از کالای ایرانی در جامعه، اقدام به احتکار برخی لوازم خانگی داخلی می کنند، گفت: باید در کنار حمایت از تولیدات داخلی با وضع برخی قوانین تشویقی و تنبیهی، ضمن حمایت از تولید کنندگان موفق، با سوء استفاده کنندگان نیز برخورد کرد.
وی گفت: مجامع امور صنفی گناباد برای افزایش رغبت صنوف به فروش کالای ایرانی به کاسبانی که تنها تولیدات داخلی عرضه کنند، مشوقهایی اختصاص داده و از آنها حمایت می کند.
رئیس اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی گناباد گفت: تحقق اقتصاد مقاومتی و مقابله با قاچاق کالا به عنوان ارکان مهم حمایت از کالای ایرانی نیازمند فرهنگ سازی است و باید حساسیت و دغدغه عمومی جامعه در این زمینه افزایش یابد.
صادق میرزاقلی ادامه داد: با حمایت از کالای ایرانی اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بیشتر محقق می شود بر این اساس معظم له در ادامه نامگذاری سال 1396 به عنوان اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، امسال را به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی نام نهادند.

* افزایش کیفیت تولیدات داخلی لازمه حمایت از کالای ایرانی
استاد دانشگاه آزاد اسلامی گناباد گفت: مردم و مصرف کنندگان بیشتر به دنبال کالای دارای کیفیت هستند و هر اندازه کالایی از کیفیت بیشتری برخوردار باشد، تمایل مصرف کنندگان به آن بیشتر خواهد بود.
شفیعی افزود: متاسفانه از گذشته این نگرش منفی در ذهن مردم ما شکل گرفته که کالای خارجی دارای کیفیت است و تغییر این نگرش نیازمند گذشت زمان و فرهنگ سازی و اهتمام بیشتر تولید کنندگان داخلی به افزایش کیفیت تولیدات خود است.
وی گفت: افزایش کیفیت تولیدات داخلی پیش نیاز مهم حمایت از کالای ایرانی است و مسئولان و تولید کنندگان وظیفه خطیری را در این زمینه دارند و باید با افزایش نظارت و برداشتن موانع تولید و سرمایه گذاری، ضمن افزایش رغبت سرمایه گذاران به ایجاد واحدهای تولیدی و پرداخت تسهیلات لازم، هزینه تمام شده تولید را کاهش دهند.
میرزاقلی، رئیس اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی گناباد نیز گفت: هر اندازه کیفیت تولیدات داخلی افزایش یابد و تولید مطابق قوانین، مقررات و استانداردهای لازم باشد، گرایش مصرف کنندگان به خرید آن بیشتر می شود.
مسئول امور اقتصادی فرمانداری گناباد گفت: مردم در خرید کالاها بیشتر به دنبال منافع شخصی خود هستند و به سمت اجناسی تمایل دارند که علاوه بر کیفیت از خدمات پس از فروش خوبی برخوردار باشد.
محمد سفری گفت: تحریم ها و فشارهای اقتصادی سالهای گذشته موجب افزایش هزینه تولید شده و برخی از واحدهای تولیدی تعطیل و برخی دیگر برای بقای خود را در افزایش دیده اند و در این شرایط دولت تدبیر و امید با پرداخت تسهیلات رونق صنعتی، برای کاهش مشکلات این بخش گام برداشته است.
وی افزود: اگر مردم را به حمایت از کالای ایرانی ترغیب کنیم و از طرفی تولیدات دارای کیفیت نباشد، فعالیت های ما موثر نخواهد بود و تولید کنندگان باید با دانش فنی روز و افزایش کیفیت کالاها و خدمات پس از فروش، تمایل مردم به خرید آن را افزایش دهند.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد، مهمترین رویکرد این اداره برای افزایش انگیزه در تولید کنندگان برای تولید کالاهای با کیفیت را حمایت از واحدهای تولیدکننده کالاهای با مزیت رقابتی و صادراتی دانست و گفت: بر این اساس از واحدهای متقاضی تغییر و بهبود فناوری های تولید با پرداخت تسهیلات حمایت می شود.
ایزدی تصریح کرد: برای رفع موانع تولید و ارتقا و رشد تولید صنعتی 11 پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری 82 میلیارد ریال و اشتغال مستقیم 80 نفر سال گذشته در کارگروههای تسهیل اقتصاد مقاومی و کمیسیونهای کار و کارگری گناباد بررسی و 16 واحد متقاضی برای دریافت 113 میلیارد ریال تسهیلات معرفی شدند.
وی اضافه کرد: همچنین 13 طرح ناتمام صنعتی برای دریافت 440 میلیارد ریال تسهیلات طرح رونق تولید و صندوق توسعه روستایی معرفی شدند که تاکنون 226 میلیارد ریال آن به متقاضیان پرداخت شده است.
ایزدی، مهمترین اقدام برای افزایش بهره وری را، نوسازی و توسعه صنایع دانش بنیان گناباد و معرفی چهار واحد صنعتی برای استفاده از تسهیلات این بخش، بهره برداری از چهار واحد تولیدی و صدور پروانه تحقیق و توسعه و گازرسانی به 95 درصد واحدهای این بخش ذکر کرد.
وی ادامه داد: پنج پروانه بهره برداری معدنی با سرمایه گذاری 20 میلیارد ریال در سال 1396 در گناباد صادر شد و میزان ذخیره مواد معدنی این شهرستان از 30 میلیون به 33 میلیون تن افزایش یافت.
او گفت: 44 مورد تسهیلات به مبلغ 4.4 میلیارد ریال طی همین مدت برای بافندگان فرش دستباف این شهرستان صادر که با پرداخت آن برای 70 نفر اشتغال مستقیم ایجاد شد.

* مقابله با قاچاق کالا ضرورت حمایت از کالای ایرانی
یکی از مسائل مهم در حمایت از کالای ایرانی، مبارزه با قاچاق کالا است که امروزه چون موریانه ای به جان درخت اقتصاد و تولید داخلی افتاده و برخورد قاطع با این قاچاق لازمه توسعه هدفمند و اشتغال پایدار است.
رئیس مجامع امور صنفی گناباد گفت: تا چند سال قبل 60 درصد صنوف این شهرستان در بخش تولید و 40 درصد در بخش توزیعی فعالیت داشتند ولی هم اکنون این رابطه بر عکس شده و برخی اشخاص به واسطه سود کاذب قاچاق کالا اقدام به توزیع آن در بازار کرده اند.
اصغریان گفت: برخی اشخاص با سوء استفاده از نبود قوانین و مقررات جامع و اطلاع رسانی ضعیف در خصوص مضرات کالاهای قاچاق بر اقتصاد داخلی دست به توزیع گسترده کالاهای قاچاق زدند ولی در 2 سال گذشته با اهتمام دولت تدبیر و امید فرصت مغتنمی برای روشنگری عمومی جامعه فراهم شد.
وی تصریح کرد: اگر برخی از کالاها در کشور کم است باید از مجاری قانونی وارد شود ولی وقتی جنس داخلی با کیفیت مطلوب به وفور در بازار موجود باشد دیگر مردم به دنبال کالای قاچاق نخواهند رفت.
مسئول امور اقتصادی فرمانداری گناباد نیز گفت: مبارزه با قاچاق کالا لازمه تحقق حمایت از کالای داخلی است، این کالاها بدون پرداخت تعرفه وارداتی و نظارت بر روند عرضه و نداشتن خدمات بعد از فروش، به بازار می آید و به تولیدات داخلی ضربه زده و آثار زیانباری بر اقتصاد و اشتغال پایدار وارد می کند.
سفری با اشاره به عزم راسخ دولت برای مقابله با قاچاق کالا گفت: گناباد به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در مسیر عبور کالاهای قاچاق از استان سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی به خراسان رضوی قرار دارد که سالانه مقادیر زیادی کالای قاچاق از خودروهای عبوری از این مسیر کشف می شود.
وی گفت: میزان کشف کالای قاچاق در سال 1396 در گناباد در مقایسه با سال قبل از آن با 10 درصد افزایش به پنج میلیارد و 220 میلیون ریال رسیده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد گفت: مقابله با معضل قاچاق کالا در کنار برخوردهای قانونی، نیازمند فرهنگ سازی و جلب مشارکت مردم و حساس سازی عمومی جامعه نسبت به زیانهای آن بر رونق اقتصاد، اشتغال و تولید داخلی است.
ایزدی گفت: برای جلوگیری از عرضه کالای قاچاق 630 مورد بازدید به صورت مشترک با سایر دستگاههای اجرایی و نهادهای مربوط از صنوف گناباد در سال گذشته انجام شده و 24 پرونده تخلف تنظیم و به تعزیرات حکومتی ارسال شد.
172 واحد صنعتی در بخش های صنایع کانی فلزی و غیرفلزی، صنایع غذایی، شیمیایی و سلولزی در شهرستان گناباد فعالند که برای راه اندازی آنها یکهزار و 273 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و از این طریق برای سه هزار و 284 نفر به طور مستقیم و برای 2 برابر این شمار به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد شده است.
سه شهرک و ناحیه صنعتی نیز با 447 هکتار زمین و 54 واحد فعال و 11 سردخانه و انبار و سیلو در شهرستان گناباد فعال است.
435 شرکت تعاونی با 6 هزار و 525 نفر عضو هم در این شهرستان فعالیت دارد.
از مجموع افزون بر چهار هزار واحد صنفی در شهرستان گناباد 3800 واحد فعال است.
شهرستان گناباد در 287 کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
2095/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.