علی اصغر سهلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: منابع طبیعی این شهرستان به رغم وسعت بسیار فقط با چهار نیروی حفاظتی اداره می شود.
وی اظهار کرد: از دیگر چالشهای منابع طبیعی نیشابور عدم تناسب اعتبارات بیابان زدایی و آبخیزداری با وسعت مناطق بحرانی آن است به طوریکه اعتبارات امسال این اداره پنج میلیارد و 500 میلیون ریال بود که تاکنون 50 درصد آن تخصیص یافته درحالی که پارسال این مبلغ 6میلیارد و 500 میلیون ریال بود که 80 درصد آن تخصیص یافت.
وی گفت: وجود عرصه های وسیع و شرایط سخت کاری در حوزه منابع طبیعی، ضعف اقتصاد معیشتی جوامع عشایری و روستایی از دیگر چالشهای این حوزه است.
سهلی افزود: تنها 10 درصد از ارزش منابع طبیعی منحصر به چوب و علوفه است و 90 در صد آن ارزشهای زیست محیطی است که به دلیل عدم ارزش گذاری اقتصادی کارکردهای زیست محیطی، منابع طبیعی مورد توجه قرار نمی گیرد.
وی با اشاره به چرای بی رویه ناشی از وجود دام مازاد بر ظرفیت مراتع این شهرستان اظهار کرد: ظرفیت مراتع در نیشابور برای 240 هزار راس دام است در حالی که تعداد دام موجود 2 برابر آن می باشد.
وی گفت: 70 سامانه مراتع در قالب 250 خانوار عشایری در این شهرستان موجود است و هر سال گروه نظارت برای شمارش تعداد دامها و صدور پروانه در مناطق حضور می یابند.

* در حوزه آبخیزداری اعتباری به منابع طبیعی تعلق نمی گیرد
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور افزود: در حوزه آبخیزداری اعتباری از ماده 180 در اختیار اداره منابع طبیعی قرار نمی گیرد که از طریق نمایندگان مجلس در حال پیگیری در این زمینه هستیم.
وی اظهار کرد: نیشابور دارای 20 حوزه اصلی آبخیزداری به وسعت 229 هزار و 600 هکتار است که از این مقدار 135 هزار هکتار دارای طرحهای مصوب آبخیزداری است.
وی گفت: در چهار حوزه آبخیزداری نیشابور عملیاتهای مکانیکی و طرحهای بیولوژیکی و بیومکانیکی صورت گرفته که شامل حوزه های بار، خرو، فاروب رمان و چکنه است.
سهلی با بیان اینکه برای بیابان زدایی در هر هکتار 12 میلیون ریال هزینه می شود افزود: وسعت بیابان های شهرستان نیشابور 220 هزار هکتار است که تحت فرسایش بادی هستند و از این مقدار 30 هزار هکتار جنگل های دست کاشت تاغ آرتیپلکس در منطقه میان جلگه می باشد.
وی اظهار کرد: شهرستان نیشابور دارای 2 کانون بحرانی فدیشه و عشق آباد است که در معرض فرسایش بادی قرار دارند و طرح بیابان زدایی در این مناطق با اعتبار یک میلیارد و 960 میلیون ریال در حال اجراست که با اجرای طرحهای بیولوژیکی 40 هزار هکتار از بیابانهای نیشابور تثبیت شده است.
وی گفت: در شهرستان نیشابور 23 هزار هکتار جنگل، بیشه زار و درختچه زار موجود است که در این راستا 9 طرح مصوب کمیته فنی جنگل کاری اقتصاد مشارکتی در دست اجراست و تعداد چهار بوستان روستایی و 2 پارک جنگلی در آن وجود دارد.
سهلی با بیان اینکه از 470 هزار هکتار اراضی ملی این شهرستان 370 هزار هکتار دارای سند می باشد افزود: 25 هزار درخت تاغ نیز در منطقه ای به مساحت 140 هزار هکتار با هزینه یک‌ میلیارد و 960 میلیون ریال کاشته شده است.
وی اظهار کرد: نهالستان این شهرستان به وسعت 60 هکتار و ایستگاه تولید بذر در وسعت 100 هکتار به تولید بذرهای مرتعی برای استان می پردازد و طی سال جاری 2 طرح گیاهان دارویی و چهار طرح آنغوزه و یک طرح کشت استخودوس در این شهرستان به بهره برداری رسیده است.
وی گفت: 6 سمن زیست محیطی در حال همکاری با این اداره هستند و بیش از 200 نفر در قالب همیار طبیعت با این اداره همکاری دارند.
سهلی افزود: امسال برای 46 هکتار اراضی این شهرستان 54 پرونده تخریب و تصرف اراضی ملی تشکیل شد که از این مقدار از هفت هکتار خلع ید شده و به ازای هر هکتار شیار غیر مجاز اراضی ملی هشت میلیون و 500 هزار ریال جریمه تعیین شده است.
وی اظهار کرد: امسال در حدود 10 هکتار از اراضی آتش سوزی بوقوع پیوسته که منجر به 80 میلیون ریال خسارت شده و دلیل عمده این حوادث خطاهای انسانی بوده است.
شهرستان نیشابور با وسعت 714 هزار و 519 هکتار و 433 هزار و 150 نفر جمعیت دارای 470 هزار و 317 هکتار اراضی ملی و در اختیار منابع طبیعی است و 361 هزار و 709 هکتار جزو مراتع ممیزی شده می باشد.
این شهرستان در 127 کیلومتری غرب مشهد واقع است.
9869 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.