جعفر طاهری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات ساخت این موزه در زمینی به گستره 10 هزار مترمربع و زیربنای هزار و 750 مترمربع از سال 1387 در مشهد آغاز شده که به دلیل مشکلات اعتباری در سال 94 متوقف شده است.
وی بیان کرد: در دولت تدبیر و امید با مساعدت وزارت صنعت، معدن و تجارت، ساخت این موزه ازسر گرفته شد و اکنون اجرای طرح پارک موزه علوم زمین مشهد به پیشرفت 90 درصدی رسیده است.
وی اظهار کرد: برای بخش محوطه سازی و تکمیل تجهیزات این پارک موزه، امسال از محل اعتبارات استانی پنج میلیارد ریال تخصیص یافت که تاکنون 50 درصد از این میزان اعتبار اختصاص یافته است.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق کشور گفت: پیش بینی شده بود تا پایان امسال این پارک موزه تکمیل شده و گشایش یابد که امید است مسئولان مربوطه مقدار باقیمانده از این اعتبارات را هر چه زودتر به این پروژه تخصیص دهند.
طاهری با تشریح بخشهای مختلف پارک موزه علوم زمین مشهد اظهار کرد: پارک موزه علوم زمین واقع در بزرگراه فکوری مشهد شامل محوطه های تخصصی و فضای مسقف است، در محوطه ها سه پارک تخصصی درباره زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایجاد شده و در فضای مسقف این موزه نیز جلوه های زمین شناسی در تخصصهای مختلف به نمایش درخواهد آمد.
وی بیان کرد: در انتهای این فضا تونلی شبیه سازی از معدن زغالسنگ قرار می گیرد و همچنین در کنار موزه یک انبار زیرسطحی نگهداری از نمونه های حاصل از بررسی های زمین شناسی و اکتشافی با زیربنای هزار و 200 مترمربع اجرا خواهد شد.
استان خراسان رضوی شامل نواحی شمال شرق ایران است که از دیدگاه زمین شناسی دو پهنه ساختاری ـ رسوبی با ویژگیهای زمین شناسی و اکتشافی کاملا متفاوت را شامل می شود.
به نواحی واقع در شمال ـ شمال شرقی استان، کوههای هزار مسجد نام داده شده که بخشی از قلمروهای زمین شناسی با ذخایر هیدروکربوری قابل توجه است و به 'پهنه کپه داغ' معروف است.
از نظر ویژگیهای زمین شناسی ـ ساختاری متالوژنیک، این استان را می توان به دو قلمروی جدای پهنه ساختاری ـ رسوبی کپه داغ و پهنه ساختاری ـ رسوبی ایران مرکزی تقسیم کرد.
خبرنگار: میترا عبداللهی ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
7489/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.