البته این بدان معنا نیست که حضور این جوانان متاثر از بی تفاوتی مسوولان شهرستان تربت حیدریه است، بلکه همانطور که در این گزارش خواهد آمد اثبات این واقعیت است که هر جا مردم وارد صحنه شوند، دولتی ها در پیشبرد برنامه هایشان موفق تر عملا خواهند کرد.
نظر به اهمیت موضوع و مسوولیتی که دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی تربت حیدریه در قبال مسایل مختلف حوزه پیرامونی خود احساس می کند، برآن شدیم تا میزبان اعضای شورای مرکزی گروه مردم نهاد (سمن) جهادگران دیار خورشید باشیم.
دبیر این سمن با بیان اینکه مجوز فعالیت خود را از وزارت ورزش و جوانان اخذ کرده ایم، گفت: نزدیک به یک سال است علاوه بر فعالیت های مرتبط با امور سازندگی و عمرانی در مناطق روستایی و محروم شهر، پیگیر آسیب های اجتماعی و البته با محوریت پدیده 'کارتن خوابی' در تربت حیدریه شده ایم.
محمدحسن صادق پور افزود: تا قبل از آذر امسال که بالاخره با پیگیری ها و بذل توجه شخص فرماندار، بهزیستی، شهرداری و البته نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی گرمخانه احداث شد، اما تنها با توزیع یک وعده غذای گرم شبانه به سراغ کارتن خواب ها می رفتیم.
وی پراکشن جغرافیایی حضور کارتن خواب های تربت حیدریه را در کوی بازرگان و کوی حضرت امام(ره) به طور اخص و دیگر محلات از جمله باغسلطانی، 45 متری و پل مظفریه عنوان و اظهار کرد: نکته مهم در این خصوص آن است که در بین این افراد خانم معلم (کارشناس ادبیات فارسی)، رتبه 27 کنکور حسابداری، نقاش مینیاتوریست و دیگر افراد با آبرو به چشم می خورند که در اثر دگرگونی های روزگار یا از خانواده ترد شدند و یا معتاد شده اند و در نهایت کارشان به کارتن خوابی کشیده شده است.
وی همچنین گفت: هر چند هر شب بین 40 تا 45 نفر کارتن خواب را پذیرایی می کنیم، اما هم اکنون آمار کارتن خواب های تربت حیدریه بین 150 تا 200 نفر است که برخی چون معتاد هستند، به واسطه ترس از تحویل اجباری آن ها به کمپ ترک اعتیاد و برخی به واسطه حفظ آبرو دوست دارند به زندگی کارتن خوابی و دور از چشم مردم ادامه بدهند.
دیگر عضو سمن با بیان اینکه از 15 آذر امسال گرمخانه به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد،گفت: هر چند پای ثابت کار دستگاه های دولتی هستند، اما بی تعارف بگویم اگر همت دایمی افراد خیر نبود، چه بسا در همان هفته های نخست فعالیت گرم خانه، چراغش خاموش می شد.
حسین شعبانی افزود: با توجه به نگاه مثبت مسوولان محلی برای واگذاری کامل اداره این گرمخانه به سمن ما، بهتر است مشکلات جانبی و به خصوص مباحث امنیتی را نیز برطرف سازند.
عضو دیگر این سمن در خصوص واکاوی پدیده کارتن خوابی در تربت حیدریه گفت: عمده ترین دلیل برای رشد پدیده کارتن خوابی در این خطه آن است که در فصل برداشت زعفران (پاییز) کارگران فصلی از سراسر ایران به این شهر مراجعت کرده اما با پایان فصل برداشت تمایلی برای رجعت به شهر و روستای خود ندارند.
حمید خوش طینت افزود: این پدیده به ظاهر مثبت اجتماعی(اشتغالزایی منطقه) از زمانی برای مردم بومی و نیز مسوولان منطقه بحران آفرین می شود که این مهاجران بنا به دلایل مختلف به مواد مخدر روی آورده و در نهایت به سمت پدیده کارتن خوابی کشیده می شوند.
وی ضمن بیان اینکه تاکنون 9 نفر از کارتن خواب های معتاد با درخواست داوطلبانه اشان با همکاری بهزیستی تحویل کمپ دادیم تا دوران ترک اعتیاد را بگذرانند، گفت: 2 نفر بعد از کسب سلامت به شهرهای خود هدایت شدند و هفت نفر دیگر دوران درمان را طی می کنند.
به گفته تفاوت کمپ اجباری با کمپ اختیاری درآن است که کمپ اجباری دولتی است و معتادان به زور به آنجا منتقل می شوند و تا زمانی هم که کسی سراغشان نیاید، آزاد نمی شوند و در ضمن در کمپ اجباری معتادان پاک نمی شوند.
خوش طینت افزود: اما در کمپ اختیاری باید هزینه کنند و شیوه درمان با متادون نیست و لذا افراد پاک می شوند که هزینه این 9 نفر را بهزیستی متقبل شده اما تداوم این روند نیازمند حضور پررنگ تر افراد خیر است.
به گفته خوش طینت، اما مشکل بزرگ برای این افراد از زمانی آغاز می شود که هر چند مسوولان بهزیستی سلامت آن ها را تایید می کنند، اما متاسفانه نه خانواده و نه به خصوص اجتماع دیگر آن ها را باور ندارند.
وی اظهار کرد: بزعم من شایسته است مسوولان و باز تاکید می کنم افراد خیر که البته در تربت حیدریه تعدادشان نیز کم نیست، تدبیری بیاندیشند و برای افرادی که از مراکز بازپروری خارج می شوند، زمینه اشتغالی فراهم کنند تا تکرار اعتیاد اینبار بدلیل سرخوردگی های اجتماعی برایشان حادث نشود.
خوش طینت همچنین با انتقاد از ترحم بیش از اندازه شهروندان در پرداخت نقدی به متکدیان، گفت: صدقه دادن خوب است اما اینکه در کوچه خیابان به متکدیان پرداخت شود، نه تنها مشکلات شهر را برطرف می کند، بلکه متکدیان را نیز به این رویه زندگی دلگرم می کند، پس شایسته است شهروندان کمک های نقدی خود را در امکان و نهادهای خدمات رسان هزینه کنند.
عضو دیگر سمن گفت: اکنون هر شب باید برای ساکنان گرم خانه 40 تا 45 پرس غذای گرم مهیا کنیم که الحمدالله تا امروز افراد خیر پشتیبان ما بوده اند.
مصطفی خانعلی با بیان اینکه پوشاک، پتو و ست کمک های اولیه از دیگر اقلام موردنیاز گرم خانه است، افزود: خوشبختانه یا متاسفانه امسال هنوز شاهد بارش نزولات جوی نبوده ایم، اما چون سقف گرمخانه نیاز به مرمت دارد، با نخستین بارش
آب به داخل گرم خانه سرازیر می شود.
وی همچنین گفت: افراد خیر که تمایل دارند کمک های غیرنقدی و نقدی خود را برای اداره گرم خانه اهدا کنند، می توانند با شماره تلفن همراه 09158071417 برای کسب اطلاعات از نیازهای عمده تماس حاصل کنند.
و کمک های نقدی خود را نیز به شماره کارت بانک ملی ایران به شماره 6037997350821428 واریز کنند.
خانعلی در پاسخ به این سووال که چرا تاکنون سمن فاقد حساب بانکی حقوقی است، گفت: پیشتر که صدور مجوز فعالیت سمن ها به عهده سازمان ملی جوانان بود، برایشان کد شناسه ملی صادر می شد، اما مجوز فعالیت سمن ما مربوط به بعد از ادغام 2 سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان است و هنوز فاقد شناسه ملی هستیم.
وی افزود: هر چند موضوع در وزارت ورزش و جوانان و اداره ثبت اسناد ملی در حال پیگیری است، اما اکنون بانک ها حساب حقوقی را تنها برای سمن های دارای کد شناسه ملی باز می کنند.
مرکز شهرستان 225 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
6121 /1744
خبرنگار: علیرضا حسینی مقدم انتشار: علی اصغرافتاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.