به گزارش ایرنا حجت الاسلام رضا غلامی، چهارشنبه در نخستین اجلاسیه بین المللی جوانان رضوی که در تالار صبای مشهد برگزار شد، افزود: هنوز در استفاده از ظرفیت های مردمی به یک تصویر و نقشه مشخص نرسیده ایم، همان طور که در عرصه اقتصاد هم نتوانسته ایم از ظرفیت های مردمی بهره گیریم.
وی با بیان اینکه هفت روش برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی وجود دارد، افزود: فرموله کردن مشارکت های حداکثری مردم در همه بخشهای مختلف کشور از این روشهاست.
رئیس پژوهشکده علوم انسانی - اسلامی صدرا اظهار کرد: تمدن نوین اسلامی، یک پدیده بسیار عظیم و پیچیده است و در بلندمدت محقق می شود، از این رو اقدامات هوشمندانه در این فرایند طبیعی تاثیرگذار است.
حجت الاسلام غلامی گفت: کمک به تحول بنیادین علوم انسانی از دیگر روشهای رسیدن به تمدن نوین اسلامی است، امروز در تحول علوم انسانی بحث زیاد است اما مقصد، دستیابی به علوم اسلامی- انسانی نیست و حال آنکه زمانی جامعه اسلامی درست اداره می ‌شود که علوم انسانی اسلامی داشته باشد.
وی اظهار کرد: تفکر نظام ساز، قاعده گذاری های دقیق اجتماعی در نگاه جزئی نگری، تحول در نظام تعلیم و تربیت، ایجاد ساختارهای دینی و انعطاف پذیر از دیگر روشهای رسیدن به تمدن نوین اسلامی است.
دبیر شورای فرهنگی دفتر مقام معظم رهبری گفت: تحول در نظام تعلیم و تربیتی از دوران کودکی و میانسالی است و تاکنون تلاش های زیادی در این راستا انجام شده اما اگر بنا بر تمدن سازی داریم این نظام باید کاملا اسلامی شود.
حجت الاسلام غلامی، باز شدن چتر گفتمان تمدن نوین اسلامی بر بالای سر کشور را از دیگر روشهای ایجاد تمدن نوین اسلامی دانست و افزود: موقعی می توان انتظار داشت که در مسیر خلق تمدن نوین اسلامی هستیم که این چتر کاملا باز شده باشد اما اکنون این چتر نیمه باز است.
وی بیان کرد: سه اثر باز شدن چتر گفتمان تمدن نوین اسلامی، خودباوری، اراده قدم برداشتن در جهت شکل گیری تمدن نوین اسلامی است، ملتی که اراده تمدن سازی ندارد، طبیعی است که هیچ وقت نمی تواند به تمدن نوین اسلامی دست یابد.
وی اظهار کرد: وقتی گفتمان تمدن نوین اسلامی در جامعه رایج باشد، مردم کسی را انتخاب می کنند که نگاه تمدنی داشته باشد، تاکنون همه دولتهای جمهوری اسلامی نگاه تمدنی نداشته اند و تنها تعدادی از آنها این نگاه را دنبال کرده اند.
رئیس پژوهشکده علوم انسانی – اسلامی صدرا گفت: گفتمان سازی برای تمدن نوین اسلامی کاری بسیار دشوار است و بعضا فکر می کنیم که گفتمان سازی کرده ایم اما در واقع راه را برای رقیب هموار کرده ایم که این نتیجه ناشی گری خودمان است.
وی افزود: تقویت روح ایمانی و روح انقلابی که اتمسفر فضای زیست تمدنی است، در راس همه اقدامات در مسیر تمدن سازی نوین اسلامی باید قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، نخستین همایش بین المللی تشکل های جوانان رضوی و کمیته های فرهنگی همکار آستان قدس رضوی با هدف ترویج و توسعه فرهنگ ناب اسلامی و تعالیم رضوی در دو عرصه ملی و بین‌ المللی که سه شنبه (دیروز) آغاز شده بود امروز به پایان می رسد.
در این همایش علاوه بر مسئولان و مدیران ملی و استانی، نمایندگان جبهه‌ های مقاومت از بحرین، لبنان، لیبی، سوریه، عراق، یمن و سایر کشورهای منطقه، اعضای مجلس خبرگان رهبری و نمایندگان ولی فقیه در استانها حضور دارند.
امضای 15 تفاهمنامه همکاری بین آستان قدس رضوی و حوزه‌ های مختلف با محوریت نوجوانان و جوانان، برگزاری کمیسیونهای تخصصی برنامه ‌ای و موضوعی، برپایی نمایشگاه دستاوردهای جوانان رضوی، برگزاری انتخابات شبکه جوانان رضوی از برنامه های جنبی این همایش دو روزه بود.
7489/5132
خبرنگار: میترا عبداللهی ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.